• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

24.07.2022

09:45

5 SIMPTOMA SUNČANICE I TOPLOTNOG UDARA KOD PASA! Ako vidite da se OVAKO ponaša, odmah reagujte!

Zanimljivosti

5 SIMPTOMA SUNČANICE I TOPLOTNOG UDARA KOD PASA! Ako vidite da se OVAKO ponaša, odmah reagujte!

Podeli vest

Ukoliko primetite ova neobična ponašanja kod vašeg ljubimca, odmah mu obezbedite hlad i dosta vode

Ono što pojedini vlasnici pasa smetnu s uma, jeste da je njihovim ljubimcima, u ovim letnjim danima, toplo kao i nama, ako ne i toplije.

Za početak, imaju više dlaka, krzna od nas, a uz to uglavnom nemaju cipelice koje će štititi njihove šape, od vrelog trotoara.

Veoma je važno da vašem četvoronožnom prijatelju obezbedite pristup svežoj vodi, kao i da ga izvodite što ranije, kada još uvek nije toliko toplo, kao i predveče/uveče, kada zahladi.

Naravno, ukoliko morate da ga izvedete i u toku dana, obavezno birajte mesta sa debelim hladom.

Ipak, uprkos primeni svih saveta, može se desiti da vaš ljubimac dobije sunčanicu ili toplotni udar, a ovo su simptomi na koje treba da da obratite pažnju:

  • Modre desni, gusta i lepljiva pljuvačka
  • Povišena temperatura
  • Dezorijentisanost i nemir
  • Povraćanje i dijareja
  • Ubrzano dahtanje i disanje
  • Preporuka je da se odmah sklonite u hladovinu, a ukoliko ste kod kuće, obezbedite mu vodu, ali i natopite peškir hladnom vodom i stavite preko psa, vodeći računa da ipak ne dodiruje stomak i bubrege, kako se ne bi prehladio.

    BONUS VIDEO:




    Ostavite komentar

    Pravila komentarisanja:

    Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

    Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

    Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

    Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

    sledeća vest

    Izbori 2024

    Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
    Izbori 2024

    Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

    U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

    26.04.2024

    14:13

    Vesti

    TV

    JOŠ TV VESTI

    Hronika

    Sport

    Planeta

    Zabava

    JOŠ Zabava VESTI

    Džet set

    Srbija

    Kragujevački opštinari dali krv!
    Humanitarna akcija

    Kragujevački opštinari dali krv!

    Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

    26.04.2024

    12:17