• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/Maja Jovanović

01.08.2022

21:00

Uvek tragam za PRAVOM LJUBAVLJU, bez stega! LIDIJA VUKIČEVIĆ o životnoj sreći, roditeljstvu i STRASTI!

printscreen instagram/vukiceviclidija

Zanimljivosti

Uvek tragam za PRAVOM LJUBAVLJU, bez stega! LIDIJA VUKIČEVIĆ o životnoj sreći, roditeljstvu i STRASTI!

Podeli vest

Navijam za ljubav Romea i Julije, ako ne može tako, neću nikako, a najlepša je veza gde se neguje strast, dok se sve ne ogoli. Doza intrige mora postojati, kaže Lidija Vukićević

Glumicu Lidiju Vukićević je uloga Violete Popadić u seriji "Bolji život" pre 35 godina vinula u zvezde. U međuvremenu, Lidija se udala za bivšeg fudbalera Mitra Mrkelu, sa kojim je dobila dva sina. Ovaj brak nije potrajao i od tada se nije znalo mnogo o ljubavnom životu jedne od najpoželjnijih glumica sa ovih prostora. Od tada, Lidija, koja izgleda kao da je zaustavila vreme, traga za pravom ljubavlju, bez stega i ne pristaje na kompromise. Za Ljubav i zdravlje glumica govori o životnoj sreći, roditeljstvu i životu koji slavi svaki dan.

Nedavno ste obeležili jubilarni, 60. rođendan. Kako ste proslavili ovaj dan?
- Nikada nisam posebno pridavala značaj rođendanskim slavljima. Tokom cele godine slavim život, zdravlje, uvek sam zahvalna na svakom danu. Datum svog rođenja obeležim, ali ništa pompezno. Nisam to radila ni kao devojka. Rođendan ne želim da obeležavam za javnost, već intimno, u krugu porodice. Nema puno prilika da se kao porodica svi sastajemo, pa možemo makar za te bitne datume da budemo zajedno.

Da svakodnevno slavite život, možemo videti i na vašem Instagramu. Imate dosta fanova svih generacija, šta vam oni poručuju?
- Najviše me na Instagramu prate mlađe generacije, oni u dvadesetim i tridesetim godinama. Često dobijam poruke u kojima mi se zahvaljuju na stimulansu u životu, pozitivnim porukama. Kada god objavim neku fotografiju, trudim se da uz nju objavim i neku pozitivnu poruku. Kada su mi se desile najveće boli u životu, kada su mi preminuli roditelji, nikada o tome nisam pisala na društvenim mrežama. Lepo je rečeno: "Poštuj svoju bol, pati kada si sam." Grozim se toga kada neko objavljuje javno opraštanja od sebi bitnih osoba. Deliti tugu s milionskim gledalištem, koje i ne poznajete, to je samo loše predstavljanje. Kod mene ima samo pozitivnih trenutaka iz života. Objavljujem fotografije sa odmora, bazena... One jesu u kupaćem kostimu, pa onda slede i komentari: 'Evo je, ima dvoje dece, a skinula se.' Najbolje da ću u bundi da se fotografišem na bazenu. Šta je tu problem. Da li ja u ovim godinama ne smem da izgledam ovako ili ne smem da imam Instagram? Moram li da objavljujem samo cveće, ruže i fotografije svoje dece i da pišem kako ih volim? Nikada nisam pripadala većini, uvek sam bila samostalna i svoja. Uvek sam radila kako sam se osećala i mislim da nisam pogrešila.

Zbog čega mislite da vas osuđuju ?
-  Ne znam šta je problem pojedinih žena i koja je njihova potreba da me komentarišu. Šta je njima tu nenormalno? Nenormalno je što nemam 30 kilograma više, što nisam zarozana, neuredna? Ja sam neko ko održava celu svoju kuću, nikada nisam imala kućnu pomoćnicu. Sebe i svoj dom uvek držim urednim. Uživam u svom domu i brinem o njemu. 

Pominje se da pokrećete kozmetičku liniju?
- Tako je. Uskoro putujem u Veneciju kako bismo uradili reklamnu kampanju. Posle toliko godina rada, odlučila sam se da iskoračim iz svoje profesije. Zvaće se "Lidija krema", kompletno je italijansko izdanje za negu lica. Biće dostupno i na našem tržištu, u celoj staroj Jugoslaviji, kao i u Italiji. Veoma mi je drago da me i danas vole širom regiona, te će ovo biti na neki način i moj mali iskorak u nekadašnju Jugoslaviju, ali na drugi način.

Serija "Bolji život" vas je proslavila u celom regionu i ta ljubav ni danas nije prestala?
- Samo sam se ponašala u skladu sa onim kako sam vaspitavana. To što su mi roditelji dali srećno detinjstvo i odrastanje meni je najdragoceniji dar. Moji roditelji su se, pre svega, beskonačno voleli, tako su i preminuli jedno ubrzo za drugim, jer nisu mogli da shvate da na ovom svetu jedno bez drugoga mogu živeti. Imala sam kuću punu ljubavi. Oni su tu ljubav prenosili na mene i sestru. Moji roditelji su bili strogi i veoma sam im zahvalna danas na tome. Kroz život shvatimo da su roditelji uvek u pravu.

Koliko ste od tog vaspitanja i vi preneli na vaspitanje sinova?
- Moji sinovi su kroz život gledali moj odnos sa roditeljima. Nije prošao dan da ih ne posetim. Moja deca su gledala kakav odnos imam sa svojim roditeljima, pa su i oni razvijali tu požrtvovanost i ljubav. Veoma rano sam se razvela, jedno dete mi je imalo tri, drugo šest godina. Pošto u braku nije bilo dobro, bilo je mnogo teže vaspitavati decu. Sama sam brinula o njima, bez pomoći bivšeg supruga. Od svakog učenja za školu, roditeljskih sastanaka, odlazaka kod lekara, sama sam sve radila. Zato sam još ponosnija na to što sam uspela da od njih napravim dobre ljude. Teško je vaspitavati mušku decu, oni se lako otrgnu od roditelja. Sto puta sam rekla da bih odmah poništila svoju karijeru nauštrb majčinstva. Mi smo, pre svega, majke, pa onda glumice. Šta mi znače karijera i slava ako su mi deca propaliteti? Ako smo odabrale da budemo majke, moramo se posvetiti deci. Na sve načine sam se dovijala, koristila sam glumu maksimalno kako bih im poslala prave poruke.

Da li su vaši sinovi svesni svega što ste učinili za njih?
- Mislim da jesu. Rekli su da su mi veoma zahvalni. Moji sinovi su veoma brižni, ne prođe dan da me ne pozovu da vide kako sam, da li mi nešto treba. Meni to veoma znači. Oni nisu mamini sinovi, nisam tako želela ni da ih vaspitavam. Majke koje su tako vaspitavale sinove u budućnosti im naprave probleme sa ženama. Moji sinovi danas imaju stabilne veze i u odličnim sam odnosima sa njihovim devojkama, uvek stajem na žensku stranu. 

Izveli ste decu na pravi put, karijera vam traje decenijama. Imate li vremena i za ljubav?
- Za sebe često kažem da sam "neudavaljka". Sa brakom sam završila. Ljubav mora da se dogodi između dvoje ljudi, to nijedan papir ne rešava. Uvek tragam za nekom pravom ljubavlju, bez stega. Ne podnosim da me neko proverava, kontroliše. Navijam za ljubav Romea i Julije, ako ne može tako, neću nikako. Volim svoju slobodu, ljubomora nije ljubav, to je dijagnoza. Najlepša je veza gde se neguje strast, dok se sve ne ogoli. Doza intrige mora postojati.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija