• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubavizdravlje/Maja Jovanović

30.08.2022

21:00

PRELEPA voditeljka o porodičnoj SREĆI: Supružnici moraju da budu NAJBOLJI PRIJATELJI!

Printscreen/instagram TV happy

Zanimljivosti

PRELEPA voditeljka o porodičnoj SREĆI: Supružnici moraju da budu NAJBOLJI PRIJATELJI!

Podeli vest

Jako je bitno napraviti balans između roditeljstva, partnerstva i posla, kaže voditeljka jutarnjeg programa televizije Hepi Aleksandra Brčić

Voditeljka jutarnjeg programa televizije Hepi Aleksandra Brčić godinama javnost izveštava o najbitnijim društvenim temama. Kada se svetla reflektora ugase, ona se vraća svojoj najbitnijoj ulozi - ulozi majke i supruge. Ovaj segment života trudi se da sačuva daleko od očiju javnosti. Za Ljubav i zdravlje voditeljka govori o izazovima u karijeri, saradnji sa autentičnim voditeljem Milomirom Marićem, kao i porodičnoj sreći sa suprugom i dva sina.

Godinama ste voditeljka jutarnjeg programa na Hepiju. Šta smatrate najvećim izazovom svog posla?
- Najvećim izazovom smatram osluškivanje želja i potreba naših gledalaca kako bismo kontinuirano kreirali sadržaje koji su u skladu sa njihovim interesovanjima. U ovom poslu je potrebna kreativnost, ali pre svega moramo biti u dodiru sa našim gledaocima kako bismo ih što bolje razumeli i pružili im što kvalitetniji sadržaj i, naravno, držali njihovu pažnju.

 

 

Kada ste počeli da se bavite ovim poslom?
- Ljubav prema voditeljskoj profesiji rodila se u 18. godini, kada sam i imala prvi kontakt sa medijima. Imala sam sreću da upoznam prave ljude koji su prepoznali moj talenat i koji su me na pravi način usmeravali. Vrlo rano sam znala kojim poslom želim da se bavim, pa sam svoje vreme i energiju usmerila u tom pravcu.

Na koji način se nosite sa komentarima javnosti?
- Ako govorimo o konstruktivnoj kritici, nju veoma ozbiljno shvatam i pomaže mi da postanem što bolja u svom poslu. A ako pričamo o nekim zlim komentarima, shvatam ih kao nešto što jednostavno ide uz ovaj posao, javna ste ličnost i o vama svako može reći šta želi, ali na njih se ne obazirem.

Kako biste opisali saradnju sa kolegom Milomirom Marićem?
- Raditi sa Milomirom Marićem pre svega je čast i privilegija, ali raditi sa njim nosi sa sobom i određenu odgovornost. Pre svega želite da ispunite sva njegova očekivanja i, ako je moguće, prevaziđete ih, a sam rad sa njim daje vam priliku da mnogo učite i profesionalno se razvijate.

Foto: printscreen instagram/Aleksandra Brčić

Sa kolegom Milomirom Marićem

Na koji način usklađujete privatni i poslovni život?
- Usklađivanje privatnog i poslovnog života je izazov svake savremene žene i po tome se ne razlikujem previše od bilo koje druge žene koja radi i ima porodicu. Jedino što je moj posao javan i tu treba posvetiti malo pažnje kako i vaš privatni život ne bi postao javan.

Imate dvoje dece, kako se nosite sa izazovima roditeljstva?
- Roditeljstvo je samo po sebi nešto predivno. Jako je bitno napraviti balans između roditeljstva, supružništva i posla. Taj balans predstavlja izazov, a roditeljstvo samo po sebi ne.

Kojim smernicama se vodite pri vaspitavanju sinova?
- Vaspitanje u jednom globalno dinamičnom vremenu nije lako. Danas na to u kakvu će neko osobu izrasti utiču i roditelj i društvo, neposredno okruženje i trenutni sistem vrednosti u društvu. Trudim se da moja deca usvoje prave vrednosti kod kuće i od nas, koje bi trebale da im budu neke vodilje za dalje odrastanje.

Foto: printscreen instagram/Aleksandra Brčić

Aleksandra Brčić sa suprugom

Kako vi i suprug delite roditeljske obaveze?
- Kada je u pitanju podela obaveza, ona nije tradicionalna, onakva kakvu smo nasledili od naših roditelja ili baka i deka. Kao osobe znamo kome je koje polje jača strana i tu se dopunjujemo.

Na koji način negujete bračnu sreću?
- Često se dešava da s vremenom u braku ljudima nešto počne da se podrazumeva. Ako uspete da izbegnete tu zamku, onda ste na pravom putu.

Vaš partner nije deo javnog života, kako on reaguje na vašu popularnost?
- Koliko sam popularna, a koliko javno prepoznatljiva, to je već pitanje. A kada je reč o mom partneru, on na to gleda kao na moj posao i to nema nikakav bitan uticaj na naš privatni život.

Šta je prema vašem mišljenju recept za uspešan brak?
- Supružnici pre svega moraju biti najbolji prijatelji. U braku moraju da postoje poverenje i dobra komunikacija, a najbitnije je poštovanje partnera.

Kako je počela vaša ljubavna priča?
- Tako što smo jedno u drugom prepoznali ono što smo od partnera tražili, potpuno spontano. Nekako, od samog početka smo se upotpunjavali. S vremenom su se tu izgradili poverenje i poštovanje.

Često dobijate komentare i na račun atraktivnog izgleda. Kako reagujete na to?
- Po bontonu, kada vam neko uputi kompliment za izgled, jedino što je ispravno jeste zahvaliti se, ali lično smatram da dama treba da se potrudi da bude ostvarena, srećna i zadovoljna. Lepota je subjektivna, ali i prolazna. Prava lepota dolazi iznutra. Kada je neko u skladu sa samim sobom, zadovoljan i srećan, on je po mom mišljenju i lep.

Na koji način negujete telo i imate li neke dnevne rutine u vezi sa ishranom i vežbanjem?
- Osim standardne dnevne nege koju primenjuje većina žena, nemam posebne rutine. Kada je ishrana u pitanju, izbegavam testo jer mi ne prija, a za sve ostalo rekla bih da sam nagrađena dobrom genetikom.
 

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija