• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.09.2022

08:04

CEO SVET JE JUČE ODAO POČAST NAJPOZNATIJOJ PRINCEZI! Četvrt veka od odlaska Ledi Di

Zanimljivosti

CEO SVET JE JUČE ODAO POČAST NAJPOZNATIJOJ PRINCEZI! Četvrt veka od odlaska Ledi Di

Podeli vest

Poštovaoci princeze Dajane, jedne od najomiljenijih i medijski najpraćenijih žena britanske kraljevske porodice, obeležili su juče 25 godina od njene smrti

Popularna Ledi Di, koju su zbog neposrednosti u komunikaciji i humanosti zvali i "narodna princeza", poginula je u saobraćajnoj nesreći 31. avgusta 1997. godine u Parizu, tačno godinu dana posle zvaničnog razvoda od princa Čarlsa.

 

 

U nesreći je stradao i Dodi el Fajed, njen verenik i egipatski biznismen, a i danas, posle četvrt veka, okolnosti pod kojima je došlo do nesreće obavijeni su velom tajne i nagađanjima da li je za nesreću kriv pijani vozač koji je želeo da utekne paparacima, da li su upletene tajne službe, da li je princeza tada bila u drugom stanju.

Hiljade ljudi ostavile su juče cveće kraj Spomenika plamenu slobode u Parizu, replike baklje Kipa slobode, koja je postala nezvanični spomenik princezi u francuskoj prestonici.

 

 

Njeni sinovi, Vilijam i Hari, kako su saopštili njihovi portparoli, obeležili su pomen privatno, u krugu porodice. Prošlog jula, povodom obeležavanja 60. rođendana Ledi Di, zajedno su otkrili njenu statuu u prirodnoj veličini u vrtu Kenzingtonske palate, u kojoj je princeza živela posle razvoda od princa Čarlsa.

Džoš O'Konor i Ema Korin kao Čarls i Dajana u seriji


Peta sezone serije "Kruna", koja prati život kraljice Elizabete i njene porodice, biće emitovana putem platforme Netfliks do kraja godine. Serija, čiji je autor Piter Morgan, već nekoliko godina jedna je od najpopularnijih i ovenčana je sa čak 11 najvećih nagrada za TV ostvarenja. Kako prenose britanski tabloidi, i sama kraljica Elizabeta II voli da je gleda.

Izvori bliski kraljevskoj porodici preneli su štampi "da kraljicu posebno zanima kako su je kreatori serije portretisali". Publika širom sveta u sledećoj sezoni očekuje rasplet bračne krize princa Čarlsa i princeze Dajane, koja je i u ovom ostvarenju bacila u senku i svog muža i njegovu majku.

bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
inspektor

pre 1 godinu

svet ne podrzava zlocinacki operativni klasnodiskriminativni sistem Kraljevinu jer celi svet se vekovima i danas bori protiv te nacisticke arijevske robovlasnicke organizacije kraljeva i princeza koji parazitiraju na grabaci naroda , svet je odao pocast onoj obicnoj zeni koja je e htela da pobegne od zlostavljanja u britanskoj nacistickjoj kraljevskoj familiji i jedno je sigurno da Dajana nije prihvatala ni sebe smatrala princezom i nije podrzavala taj pedofilski okrunjeni sistem i nije zelele da bude deo toga . Svet podrzavajuci Dajanu ustvari govori da ce celi svet i radnicka klasa krenuti u rusenje zlocinackih nacistickih robovlasnickih arijevskih pedofilskih kraljevina u celom svetu .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija