• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.09.2022

13:46

NASA ponovo odložila lansiranje rakete oko Meseca - novi datum je 27. septembar

AP Photo/John Raoux

Zanimljivosti

NASA ponovo odložila lansiranje rakete oko Meseca - novi datum je 27. septembar

Podeli vest

Zvaničnici NASA odlažu sledeći pokušaj lansiranja svoje mega mesečeve rakete "Artemis", u okviru lunarne misije, za još četiri dana, do 27. septembra, objavila je svemirska agencija

Lunarna misija Artemis ima novi datum za sledeći pokušaj lansiranja, prethodno je lansiranje bilo zakazano za 23. septembar, preneo je Si-En-En.

Svemirska agencija i dalje radi na problemu sa raketom, nazvanom "Space Launć Sistem" ili "SLS", koja je izazvala curenje dok je bila napajana super-ohladjenim tečnim vodonikom tokom poslednjeg pokušaja lansiranja u svemirskom centru Kenedi na Floridi.

Tim misije je pomerio prvi pokušaj lansiranja "Artemis" 29. avgusta zbog problema koji se pojavio tokom odzračivanja motora, koji hladi motore za lansiranje, za koji zvaničnici veruju da je nastao zbog neispravnog senzora.

Foto: Joel Kowsky/NASA via AP

Raketa

Period lansiranja, koji se očekuje 27. septembra, traje 70 minuta, kraće od 120-minutnog perioda dostupnog 23. septembra.

Zvaničnici NASA rekli su da će svemirska agencija nastaviti da pruža informacije istočnom lancu, koji mora odobriti odustajanje da bi raketa ostala na lansirnoj platformi.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
cardak

pre 1 godinu

Kaze lala ako tu RAKETLU nisu napravili RUSKI KOVACI dzabe im je nece stici ni do pola puta! BRUKA I SRAMOTA SVETSKA SILA!A RUSI obican narod cas posla stignu na onu stanicu.Pa posto ce je napustiti bilo bi dobro da se ameri i japaneri vrate sa Rusima zajedno dok ovu nisu spustili u OKEAN!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17