• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Lifehacker

19.09.2022

10:20

Delotvorni TRIKOVI! Kako NAJBRŽE da ODMRZNETE zamrzivač i kako da SPREČITE nakupljanje LEDA!

pexels.com

Zanimljivosti

Delotvorni TRIKOVI! Kako NAJBRŽE da ODMRZNETE zamrzivač i kako da SPREČITE nakupljanje LEDA!

Podeli vest

Gotovo je nemoguće držati zamrzivač u potpunosti bez mraza. Otvaranje vrata propušta vlagu unutra, a ta se vlaga smrzava, nakupljajući se na zidovima...

Unutrašnjost zamrzivača u kome se često nakuplja led, možete tretirati posebnim sprejevima za sprečavanje smrzavanja, a poslužiće pritom i - jestivo ulje. Ono će sprečiti da se inje zalepi, ali većina ljudi to ne zna ili se naprosto ne seti.

U zavisnosti od toga koliko je hrane i leda upakovano u vaš zamrzivač, odmrzavanje nije tako teško. U najjednostavnijoj varijanti, sve što treba da učinite je da ispraznite zamrzivač i isključite ga iz struje. Možda postoji posebno dugme koje vam omogućuje da ga isključite.

Foto: pexels.com

Gurnite nekoliko peškira ispod zamrzivača ili unutar njega, a najbolji su oni za plažu

Ipak, pre toga stavite sva odvodna creva u kantu i gurnite nekoliko peškira ispod zamrzivača ili unutar njega i pričekajte. Pripazite na peškire i menjajte ih čim postanu natopljeni. Najbolji su peškiri za plažu jer su najveći.

Otvaranje vrata i čekanje je izuzetno jednostavno, ali odmrzavanje zamrzivača na ovaj način može da potraje više sati, što znači da će se odmrznuti i namirnice koje ste izvadili iz friza. Srećom, postoji nekoliko trikova kojima možete da se poslužite.

Od fena do alkohola

Jedna od ideja je ventilator ili fen ispred zamrzivača, bitno je usmeriti topli vazduh koji će brže rastopiti led. Dno zamrzivača obložite peškirima, a vrući vazduh usmerite uz ivice leda, gde se spajaju sa zadnjom stranom. To će vam omogućiti da ga izvadite u velikim komadima, umesto da ga otapate spolja prema unutra.

Ako imate samo tanak sloj leda za uklanjanje, poslužiće vam papirnati ubrus natopljen alkoholom.

Foto: pexels.com

Oduprite se porivu da za led uzmete šiljak za led

Takođe možete da iskoristite snagu pare tako da stavite šerpe ili činije s ključalom vodom u zamrzivač i menjate je kako se hladi, oko svakih 15 minuta. Praktično je imati pritom dve šerpe, jedna se greje na šporetu, a druga je u zamrzivaču.Pritom obavezno obložite dno debelim peškirima, ne samo da upiju vodu, već i da zaštite dno zamrzivača od vruće šerpe.

Iako bi moglo da bude primamljivo, oduprite se porivu da za led uzmete šiljak za led ili bilo koji metalni pribor. Naime, struganje može da oštetiti ili probuši stranice zamrzivača. Ako jednostavno morate da stružete, koristite plastiku ili drvo i budite nežni s pokretima. Iako je malo verovatno da ćete oštetiti zamrzivač plastikom ili drvetom, ipak je moguće.

Sprečite nakupljanje leda

Ako imate veliki problem nakupljanja, najvverovatniji krivac je oštećena guma vrata, koja se lako može zameniti. Takođe, pobrinite se da sve namirnice koje stavljate u zamrzivač budu potpuno zatvorene, tako da ne ispuštaju vlagu u zamrzivač i držite vrata zatvorena što je više moguće, piše Lifehacker.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija