• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.09.2022

07:47

OTKRIVENA POSLEDNJA ŽELJA KRALJICE ELIZABETE II! Ovo niko nije znao, a tiče se princa Harija!

AP PHOTO

Zanimljivosti

OTKRIVENA POSLEDNJA ŽELJA KRALJICE ELIZABETE II! Ovo niko nije znao, a tiče se princa Harija!

Podeli vest

Kraljica Elizabeta II sahranjena je u ponedeljak, a njena sahrana je i dalje u centru svetske pažnje. Mnogi detalji sa ovog događaja isplivavaju u javnost iz dana u dan

Istoričar i stručnjak za kraljevsku porodicu, Robert Hardman, otkrio je poslednju želju kraljice Elizabete II.

- Nije želela da vidi svoj spomenik, ni da ima zasebnu grobnicu unutar kapele Svetog Džordža. Kao što mi je njena rođaka Margaret Rouds jednom rekla - želela je da učini svog oca ponosnim - rekao je, a prenosi People.com

Foto: AP/Tanjug

Kraljica Elizabeta II

Prema rečima pomenutog stručnjaka, kraljičina poslednja želja bila je ta da se Hari pomiri s ostatkom porodice i vrati u Englesku. Nažalost, ta želja joj se nije ostvarila.

Poznato je da je Hari oduvek bio kraljičin omiljeni unuk, a sada je stigla i zvanična potvrda da ga je kraljica jednostavno obožavala uprkos svim izdajama i razočaranjima koje je priredio kraljevskoj porodici u poslednjih nekoliko godina.

Podsetimo, on i njegova supruga Megan Markl su više puta davali intervjue u kojima su optužili Harijevu porodicu za rasizam i diskriminaciju Megan, a sasvim su se odvojili od njih onda kada su odlučili da se odsele na drugi kontinent. No, čini se da je kraljica bila mekog srca – te mu je stalno sve opraštala.

- Kraljica je svog unuka, princa Harija, obožavala sve do poslednjeg dana svog života. Isto tako, Hari je nju izuzetno voleo, te mu je zbog toga njena smrt jako teško pala - rekao je Hardman, te pojasnio kako je princu posebno teško palo to što poslednjih godina nije često viđao svoju baku.

- Ona je bila jedna od najsnažnijih poveznica između Kalifornije i Vindsora, a jedino je njena ljubav uspela da zadrži Harija od toga da kompletno prekine sve veze sa svojom porodicom - dodao je istoričar.

Foto: AP/Photo

Princ Hari

Kraljica je sahranjena kako je želela. Pokopana je na privatnoj ceremoniji 19. septembra dok su uz njen kovčeg stajali njeni najmiliji.

- Kraljica je pokopana s vojvodom od Edinburga u Memorijalnoj kapeli kralja Džordža VI - pisalo je u saopštenju Bakingemske palate nakon sahrane.

Elizabeta je pokopana s bojom Grenadirske garde i manjom verzijom kraljevske zastave pukovnije koju je kralj Čarls stavio na njen kovčeg. Grenadirska garda je najstarija pešadijska gardijska pukovnija, a kraljica je bila njena zapovednica.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija