• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

02.10.2022

08:39

PAS ODBIJA DA UZME LEKOVE? Ove 3 metode će sigurno upaliti - prevarite ga NA FINJAKA!

Zanimljivosti

PAS ODBIJA DA UZME LEKOVE? Ove 3 metode će sigurno upaliti - prevarite ga NA FINJAKA!

Podeli vest

Stavljanje leka direktno u usta, skrivanje u omiljenoj poslastici ili "trik sa lažnom hranom" su tri metode koje će sigurno dati rezultate

Mnogi vlasnici imaju problem sa svojim ljubimcima kada je davanje lekova ili vitamina u pitanju. 

Iako postoje razni lekovi koji sami po sebi već imaju ukus na primer piletine, pa je psu primamljivije da ga sam uzme, većina lekova nema takvo svojstvo.

Tada treba da budete mudri i iskoristite neke od sledećih metoda:

1. Stavljanje direktno u usta

1. Jednom rukom nežno uhvati njušku odozgo, pazeći da ne staviš pseće usne ili svoje prste ispod zuba.

2. Lagano nagni psu glavu unazad, oslobađajući donju vilicu. Drži lek čvrsto, između kažiprsta i palca i koristi preostale prste ili donju vilicu ruke, da lagano otvoriš vilicu. 

3. Stavi pilulu što je više moguće u usta, s ciljem da je spustiš na zadnju trećinu jezika. Odmah zatvori usta, držeći vilicu zatvorenom rukom, dok mu lagano duvaš u nos ili trljaš grlo, kako bi mu pomogao/la da se pilula lako spusti.

Međutim, ova metoda nije uvek delotvorna iz sledećih razloga:

  • Može biti zastrašujuće za psa
  • Može potencijalno prouzrokovati povredu tokom borbe
  • Može stvoriti strah i nepoverenje

Zbog toga ne bi bilo loše da probate i druge načine:

Foto: Foto: pexels.com

pas gleda hranu

2. Sakrivanje lekova u omiljenoj poslastici

Ovo je nesumnjivo najlakši i najuspešniji metod, koji prolazi i kod onih koji su najizbirljiviji, jer čak i oni imaju nešto što vole. Premaži tabletu kikiriki puterom, ubaci je u grčki jogurt ili zavij u parče mesa. Kod halapljivih pasa prolazi sigurno, a evo šta možete pokušati za one lukavije, koji je ipak pronađu:

Izmrvite pilulu dok ne postane praškasta, pa je umešajte u neku poslasticu (kikiriki puter, grčki jogurt...), vodeći računa da pojede baš sve, kako bi dobio punu dozu leka.

3. Trik sa lažnom hranom

Ako pas gleda kako kuvate ručak, očajnički se nadajući da će komadić pasti na pod, možete da pokušate da ga prevarite, tako što ćete gurnuti tabletu sa pulta.

Prvo mu par puta stvarno bacite nešto od hrane, čisto da ne bude odmah tableta. Ako mu samo jednom date tako, on će stajati pored vas, dokle god ne završite ručak, nadajući se da će dobiti još nešto.

Za potpuni efekat, pilulu premažite nekom namirnicom, kako bi povukla miris, a pas će je sigurno pojesti, navode na jednoj Instagram stranici koja se bavi deljenjem raznih saveta vezanih za ljubimce.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija