• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

30.11.2022

19:34

ZNATE ZA NARCISE I NJIHOVU MANIPULACIJU, A EVO I KAKO ONI TO RADE! Psihoterapeut otkriva glavne stvari koje ih odaju!

Zanimljivosti

ZNATE ZA NARCISE I NJIHOVU MANIPULACIJU, A EVO I KAKO ONI TO RADE! Psihoterapeut otkriva glavne stvari koje ih odaju!

Podeli vest

Izbegavanje komunikacije, kontrola i sarkazam su samo neke od stvari kojima se služe narcisi, kada žele da manipulišu ljudima

Mnogi ljudi odlaze na psihoterapije u nadi da će razrešiti neke svoje probleme, što porodične, što iz partnerskih odnosa.

Međutim, čak i da se još uvek niste odlučili na ovaj korak, psihoterapeut Marko Jovašević, sa svojim pratiocima deli najrazličitije teme iz svoje oblasti, koje vam možda mogu pomoći.

Ovaj put je podelio nekoliko uobičajnih stvari koje rade narcisi, kako bi manipulisali ljudima: 

1. Izbegavaju direktnu komunikaciju. Oni ne komuniciraju sa partnerom, već govore partneru, a to je velika razlika. Otvorena komunikacija jedino može postojati, ako je dvostrana. Kod narcisa postoji samo jedna strana, njihova strana.

2. Narcis u komunikaciji pokušava da kontroliše i natera drugu osobu da misli kao on. U komunikaciji to bude prikriveno ili upakovano, da tako ne izgleda. Na primer, često su u stanju da to rade tako što koriste jako miran ton i deluju jako sigurno.

Foto: Shutterstock

manipulacija

3. Narcis koristi tehniku "odvajanja pa pobede". Prvo će vas odvojiti od vaših starih prijatelja, porodice, odvojiće vas od novca i zarade i tako narušiti vašu sigurnost i samopouzdanje. Na taj način "pobeđuje" i manipuliše.

4. Narcis često humorom i sarkazmom prikriva nasilje. Prvo će reći nešto užasno uvredljivo, a potom će da kaže da se "šalio". To je kao da drugu osobu hrani otrovom, koji je sipao u sladoled.

5. Narcis često koristi paradoks. Oni umeju da jednu istu stvar kažu verbalno na jedan način, a da neverbalno pokažu na drugi način. To se najčešće dešava uvođenjem sumnje (npr. Toliko se plašim za zdravlje naše dece. Trebalo bi da ih teraš da jedu zdravije. Možda se tako ne bi dešavalo da se često razboljevaju). Ako se ovo izgovori smirenim tonom, dobija čak i "zabrinut" karakter.

 

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija