• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.12.2022

14:20

DOKUMENTARAC KOJI JE ŠOKIRAO SVET! Novi UDAR na KRALJEVSKU PORODICU - Princ Hari prvi put progovorio o princezi DAJANI: Mamu su UZNEMIRAVALI (VIDEO)

Printscreen You Tube Netflix

Zanimljivosti

DOKUMENTARAC KOJI JE ŠOKIRAO SVET! Novi UDAR na KRALJEVSKU PORODICU - Princ Hari prvi put progovorio o princezi DAJANI: Mamu su UZNEMIRAVALI (VIDEO)

Podeli vest

Kao bomba je odjeknula vest da je objavljena prva epizoda Netfliksovog dokumetarca "Hari i Megan", koji prikazuje nikad viđene snimke princa Harija i Megan, a kraljevska porodica je rekla da neće gledati seriju

U uvodnoj montaži, prikazuju se naslovi novina i časopisa s početka 2020. o odluci Megan i Harija da se povuku s kraljevskih dužnosti.

 - Iskreno sam zabrinut za sigurnost svoje porodice - kaže Hari dok epizoda počinje.

 - Samo želim da dođem do druge strane svega ovoga -  dodaje Megan, pre nego što se čini da postaje emotivna.

Hari zaključuje:

"Ovde se radi o dužnosti i službi, a ja se osećam kao deo ove porodice, moja je dužnost da otkrijem ovo iskorišćavanje i podmićivanje koje se događa u našim medijima."

London 2020.

Upravo su se završile poslednje dve nedelje njihovih kraljevskih obaveza. Vidi se Hari kako snima video na londonskom aerodromu.

"Šta se, zaboga, dogodilo? Kako smo završili ovde?''

S ostrva Vankuver u Kanadi javlja se Megan.

- Hari je u Londonu, a ja ne znam ni odakle bih počela. Zapravo samo želim da pobegnem od svega toga. Ne znam šta više da kažem - prvo je što čujemo od Megan, koja se snima u sobi sa peškirom omotanim oko glave.

- Dužnost mi je da zaštim svoju porodicu. Kad si rođenjem predodređen za ovu ulogu, zbog količine mržnje prema njoj, pogotovo prema mojoj supruzi, zabrinut sam za sigurnost svoje porodice. Kao članu ove porodice, dužnost mi je da razotkrijem eksploataciju i korupciju u našim medijima - kaže Hari.

- Uništavaju nas jer ne prihvatamo neke stvari - dodaje Megan.

- Ovo nije samo naša priča. Ovo je oduvek bilo veće od nas. Niko ne zna celu istinu. Mi je znamo. Institucija je zna, kao i naši mediji, jer su pratili priču. I mislim da bi svako na mom mestu postupio jednako - objašnjava Hari.

Sledi uvodna špica koju zbog klasične muzike i montaže fotografija kraljevske porodice iz prošlosti i sadašnjosti, pomalo podseća na britanske dramske filmove epohe.

Foto: Printscreen You Tube Netflix

Megan i Hari

Montesito, Kalifornija, 2021.

Isečak Meganinog intervjua iz 2015., godinu dana pre njenog prvog susreta s Harijem, u kojem je pitaju ako bi morala da bira između dva princa - Vilijama i Harija - za kojeg bi se odlučila. Odgovor je jasan svima.

- Vidi se koliko si malo znala - komentarisao je Hari.

Vidi se Harija kako gura kolica s Lilibet, a Arči govori koliko je lepo ovde.

- Ovo je velika ljubavna priča. Najluđe je to što... mislim da ova priča tek započinje - kaže Hari i dodaje da je Megan žrtvovala život kakav je poznavala da bude s njima u njegovom svetu.

- Vrlo brzo posle toga, i ja sam žrtvovao život kakav sam poznavao, kako bih bio s njom u njenom svetu.

- Zašto ste hteli da snimite ovaj dokumentarac? - pita ih producentkinja.

- Osećaš da ljudi toliko dugo zapravo ne znaju ko si, lepo je dobiti priliku da im se pruži nešto bolji uvid u sve što se dogodilo i ko smo mi zaista.

Hari je otkrio da mu je prijatelj predložilo da snime određeni period njihovog života i to im se svidelo.

- Hteli smo da zaštitimo našu decu i razumemo njihovu ulogu u ovoj istorijskoj porodici - dodaje Megan.

Upoznali se na Instagramu 

- Megan i ja smo se upoznali u julu 2016. i to preko Instagrama - kaže Hari, Megan dodaje da joj je upravo tada odobrena nova sezona serije ''Suits''.

Glumica je tada bila solo i samo je putovala.

- Odlučila sam da budem solo i zabavljam se. Imala sam karijeru i svoj put. I onda se pojavio H, kao u filmu s iznenadnim preokretom.

- Htela je da uživa u slobodi - kaže Meganina prijateljica.

 

 

Upoznali su se na Instagramu, kaže Hari i dodaje da mu se svideo video nje sa psećim ušima.

Njihov prvi sastanak je trajao sat vremena, a Hari je kasnio zbog saobraćaja.

- Ha, on je igrač. Meni ovo ne treba - rekla je Megan pre nego što je videla oznojenog princa.

- Ona ima sve ono što sam ja tražio - kaže Hari, a Megan dodaje da je Hari imao spisak.

- Mislim da je ona "ona" prava - poverio se Hari prijatelju.

- Mislim da mnogi članovi moje porodice, posebno muškarci, mogu da dođu u iskušenje ili osete poriv da se venčaju s nekim, ko bi se uklopio u kalup, umesto s osobom koja im je možda suđena. Postoji razlika između donošenja glavom i srcem. A moja majka je većinu odluka, ako ne i sve, donosila srcem. A ja sam ipak sin svoje majke.

Detinjstvo princa Harija

- Postupno se uči kako postati član kraljevske porodice - kaže Hari.

- Sećam se da je moje detinjstvo bilo srećno, ispunjeno smehom i svakakvim pustolovinama. Nemam mnogo uspomena na mamu iz ranog detinjstva. Gotovo kao sam ih potisnuo. Ali uvek ću pamtiti njen osmeh. Govorila bi mi: "Možeš da upadneš u nevolju, samo pazi da te ne ulove". I ja ću iznutra uvek biti taj vragolan.

Foto: hellomagazine.com/Lord Patrick Lichfield

Suze princeze Dajane

Princ najviše pamti paparace koji su ih večito pratili u stopu. Retko kad su mogli da uživaju bez njih na odmoru.

- I kroz porodicu i sistem uvek nam se savetovalo da ne reagujemo i da im ne podrivamo znatiželju. Uvek je bio prisutan pritisak javnosti, što je bio uzrok mnogih drama, stresova i suza. A te su suze, uvek bile majčine - kaže Hari.

Kao dete paparaci su ga gnjavili i tražili da gleda u kamere.

Bol i patnja žena

Princ se osvrnuo i na majčin intervju za "Panoramu".

- Mislim da joj je takav život teško padao. Mislim da danas svi znamo kako je taj intervju dobijen na prevaru, ali ipak je ispričala istinu o svom iskustvu.

- Mamu su uznemiravali dok je bila u braku s mojim ocem. Ali nakon njihovog razvoda to se pretvorilo u čisto maltretiranje. Onog trenutka kad se rastala i napustila Instituciju, bila je prepuštena sama sebi. Da, možda je bila jedna od najuticajnijih i najmoćnijih žena sveta, ali je bila kompletno izložena. Svašta sam video, iskusio i naučio. Bol i patnju žena koje su se udavale u ovu Instituciju.

Hari se pitao hoće li ikada naći nekoga ko će imati "volje i snage da podnosi pritiske i teret koji dolaze u paketu" s njim.

- Svaka moja veze bi nakon mesec dana završila u medijima. Kad sam upoznao Megan, strašno sam se bojao da je ne bi odbijala sva ta medijska pažnja. Znao sam da naša veza može da opstane ako je budemo krili što duže. Usprkos strahu sam naprosto otvorio srce da vidim šta će se dogoditi.

Foto: Printscreen You Tube Netflix

Ispočetka je to bila veza na daljinu. Satima smo razgovarali. Bilo je opušteno i lako. Upoznavali smo se. Osećam se kao da radimo nešto zločesto - priča Megan.

- Megan je u mnogo toga slična mojoj mami. Jednako je saosećajna i jednako samouverena. Ima neku toplinu. Znam da mnogi neće odobriti kako sam nešto učinio, ali znao sam da moram da preduzmem sve što je u mojoj moći da zaštitim porodicu. Pogotovo posle nakon što se dogodilo mojoj mami. Znate, nisam hteo da se istorija ponovi.

31. avgust, 1991. 

- Kad je mama umrla, bili smo razvučeni na dve strane. S jedne smo bili samo sinovi koji su hteli da plaču u tuguju, da se suočimo s boli zbog gubitka mame. A s druge strane, morali smo da skrivamo emocije, izađemo, rukujemo se s ljudima. Vilijama i meni svi su praktično smatrali svojom decom. Očekivanje da izađemo među ljude Vilijamu i meni jako je teško palo.

Hari je upisao školu Eton i postojao je dogovor između kraljevske porodice i britanskih medija da ga neće ometati dok pohađa školu, ali nisu se svi mediji pridržavali toga.

- Tad je sve ono što se dogodilo našoj mami počelo da se događa nama. Nisu sve priče bile lažne, ali bilo je dosta klasičnog preterivanja i recikliranja starih vesti.

Zvali su ga ''razuzdani Hari''

- To je bilo previše. Sve što se događalo u Ujedinjenom Kraljevstvu bilo je jako intenzivno. Pokušao sam da uspostavim ravnotežu s gubitkom majke bez nečije pomoći.

Lesoto, 2004.

- Moja mama mi je bila inspiracija, Pomagala je obolelima od AIDS-a, pogotovo siročadima. Imao sam 18 godina i nekako sam pošao majčinim stopama. Hteo sam da njeno nasleđe živi i da se mnome ponosi. Odlazio bih u Afriku i katkad ostajao po tri meseca.

Toronto, 2016.

Upitao je Megan da li želi da dođe u Bocvanu.

- Bio sam oduševljen što je pristala. Žena koju sam video dvaput u životu ide sa mnom u Bocvanu i pet dana ćemo živeti u šatoru.

- Šta ako se ne svidimo jedno drugom, a zarobljeni smo u šatoru usred ničega? - razmišljala je Megan tad.

- U prvih mah smo odmah seli jedno do drugog i ubrzo smo se držali za ruke. Zatim smo, dok je terenac poskakivao ukrali pokoji poljubac. I od tog trenutka se sve činilo sasvim normalnim i prirodnim. Morali smo da upoznamo jedno drugo pre nego što svet i mediji saznaju za nas.

- Ništa nas nije ometalo. Nije bilo ogledala, ni kupatila. Srećom, zaista smo se svideli jedno drugom - kroz smeh kaže Megan.

 

 

Kalifornija, 2021.

- Megan je imala pravilo da moramo da se viđamo otprilike svake dve nedelje - kaže princ.

- Mnogo je lakše meni da odem kod njega u Ujedinjeno Kraljevstvo. Upravo nas je ta tajanstvenost zbližila.

- Dovesti je u Kensingtonsku palatu kroz policijsku kontrolu bilo je samo po sebi riskantno. Nije važno kome vi verujete. Važno je kome oni veruju.

- Tajno smo se sastajali od jula. Hari je pokušao da me pripremi za ono što je on prošao - rekla je Megan na kraju.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Ponovo cirkus u Skupštini Srbije, opozicija pokušala da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura! Uživo
Izbori 2024

Ponovo cirkus u Skupštini Srbije, opozicija pokušala da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura!

U Skupštini Srbije danas se nastavlja rasprava o izboru predsednika parlamenta. Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su u ponedeljak o predlogu, koji je obrazlagao šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov, da predsednik Skupštine Srbije bude potpredsednica SNS Ana Brnabić. Taj predlog podržale su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije, dok su se protiv izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda.

19.03.2024

09:59

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija