• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.01.2023

13:16

TRAŽE 500 MILIONA JER SU NATERANI DA SNIMAJU GOLI?! Holivudski glumački par tuži filmski studio posle pola veka (VIDEO)

Printscreen You Tube Gérard Le Vot

Zanimljivosti

TRAŽE 500 MILIONA JER SU NATERANI DA SNIMAJU GOLI?! Holivudski glumački par tuži filmski studio posle pola veka (VIDEO)

Podeli vest

Olivija Hasi (71) i Leonard Vajting (72), zvezde filma "Romeo i Julija" iz 1968. godine, podneli su poslednjih dana decembra prošle godine tužbu Višem sudu Santa Monike u Kaliforniji protiv čuvene producentske kuće "Paramaunt pikčers" baš povodom ovog filma, navodeći da su kao mladi glumci bili prevareni i seksualno zlostavljani jer su "naterani" da u njemu glume goli!

Posle 55 godina Olivija i Leonard setili su se da su preživeli emocionalni stres i da su zbog ovog ostvarenja, koje im je inače donelo Zlatne globuse, pretrpeli emotivni stres i da su zbog toga bili obeleženi u karijeri.

Zbog svega toga njih dvoje traže odštetu od 500 miliona dolara!

Film po Šekspirovoj istoimenoj tragediji režirao je Franko Zefireli, koji je preminuo 2019. godine, kasnih šezdesetih bio je holivudski hit sa čak četiri nominacije za Oskara, ali glavni glumci tvrde u tužbi da su tokom snimanja bili prevareni.

Foto: Printscreen You Tube Gérard Le Vot

ŠTA KAŽE ZAKON: U Kaliforniji seksualno zlostavljanje ne zastareva

Slučaj "Romeo i Julija" prvi je ove vrste u Holivudu, ali zanimljivo je što je pred kraj godine u kalifornijskim sudovima skočio broj tužbi za seksualno zlostavljanje.
Naime, kalifornijski zakon je privremeno obustavio zastarevanje dela za starije tužbe za seksualno zlostavljanje dece, a uočen je veći broj pritužbi protiv američkih izviđača i Katoličke crkve.

- Ono što im je rečeno i ono što se dogodilo bile su dve različite stvari. Verovali su Franku. Sa 16 godina, kao glumci, verovali su da neće prekršiti to poverenje koje su imali. Franko im je bio prijatelj i, iskreno, sa 16 godina, šta da rade? Nemaju opcija. Nije bilo organizacija koje bi ih štitile - rekao je Toni Marinoci, koji je poslovni menadžer ovih glumaca.

U tužbi si naveli da ih je režiser uveravao da u filmu neće biti golotinje, da će u sceni u spavaćoj sobi nositi donji veš u boji kože, ali u poslednjim danima snimanja navodno ih je preklinjao da nastupe goli s našminkanim telom "inače će film propasti".

- On im je čak pokazao gde će biti postavljena kamera i uveravao ih da golotinja neće biti fotografisana ni objavljena u filmu. Bio je nepošten i Vajting i Hasijeva snimljeni su goli a da to nisu ni znali. Gole slike maloletnika su nezakonite i ne bi trebalo da se izlažu. Bila su to vrlo mlada naivna deca koja nisu shvatala šta će ih pogoditi. Odjednom su postali poznati na nivou koju nisu očekivali, a uz to su bili zlostavljani na način s kojim se nisu znali nositi - rekao je advokat glumaca Solomon Grizen.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zeka62

pre 1 godinu

ma mislim da je to malo . Treba da traze 500 milijardi $$$$ Sta je 500 miliona , nista

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17