• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.01.2023

11:16

PRINC HARI UHVAĆEN U LAŽI! U memoarima napisao neistinu, a ova fotografija je dokaz? (FOTO)

Zanimljivosti

PRINC HARI UHVAĆEN U LAŽI! U memoarima napisao neistinu, a ova fotografija je dokaz? (FOTO)

Podeli vest

Memoari princa Harija "Spare" (Rezerva) podigli su veliku prašinu u javnosti, a zbog informacije o smrti njegove prabake, dovodi se u pitanje istinitost knjige

Princ Hari napisao je u biografiji kako je saznao da mu je umrla prabaka, kraljica majka Elizabeta 30. marta 2002.godine. Vojvoda od Saseksa napisao je da je informaciju o smrti primio dok je bio u internatu Iton.

 - U Itonu sam, dok sam studirao, dobio poziv. Voleo bih da mogu da se setim čiji je glas bio na drugom kraju, verujem od nekog sa dvora. Sećam se da je bilo neposredno pre Uskrsa, vreme je bilo vedro i toplo, svetlo je koso padalo kroz moj prozor, ispunjeno živim bojama -  napisao je princ.

Fotografija kao dokaz

Međutim, pojavili su se fotografije koje pokazuju da je Hari tog vikenda bio na skijanju u švajcarskom selu Klosters sa ocem Čarlsom i bratom Vilijamom. Pozirao je kraj njih dvojice što su zabeležili mediji, a to je bilo njegovo prvo pojavljivanje u javnosti nakon što je priznao da je pušio kanabis i maloletan pio alkohol, kako je tada izveštavao BBC.

 

 

Princ Hari je navodno novinarima rekao su mu doktori naredili da pripazi na skijanju i izgledao je veselo. Naslonio se s ocem i bratom na stenu dok su pozirali, smeškali su se i u jednom trenutku zagrlili. Britanski mediji su pisali da su im se pridružila tri prijatelja s Itona.

 - Čini se iz dokaza da je princ Hari bez sumnje bio u Klostersu kada je kraljica majka preminula. Zbog toga je njegov opis da je bio na Itonu netačan -  istaknuo je kraljevski komentator Ričard Ficvilijams za Daily Mail.

Velika greška

Smatra da je to "ozbiljna greška" princa Harija, iako su mu se neka sećanja mogla da se pomešaju kao i svima.

 - Greške poput ove bacaju sumnju na istinitost ostalih detalja. Ako angažujete pisca da piše za vas i ne proverite činjenice kako treba, ovo može da se dogodi. Knjiga je toliko kontroverzna da ne može da priušti greške poput ove. Velik deo privlačnosti proze nalazi se u opisnim delovima. Međutim, postoje li druge netačnosti? Greška poput ove postavlja ovo pitanje -  rekao je Ficvilijams.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bitno

pre 1 godinu

Ne da je bitno gde je bio, nego je veoma bitno. Ne mlatite vise. Fokusirajte se na bas bitne stvari, a gde je bio kada je preminula prababa, totalno nebitno. Pogani zapadni kriticari. Treba da se seti kakve je gace tada nosio, jel?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17