• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

22.01.2023

20:00

NIJE SMELA DA PREKRŠI! Elvis Prisli je primoravao tadašnju suprugu Prisilu, da poštuje ovo striktno pravilo - hteo je da liči na njegovu majku!

TanjugAP

Zanimljivosti

NIJE SMELA DA PREKRŠI! Elvis Prisli je primoravao tadašnju suprugu Prisilu, da poštuje ovo striktno pravilo - hteo je da liči na njegovu majku!

Podeli vest

Prisila Prisli, nekadašnja supruga Elvisa Prislija otkrila je da ju je muzičar terao da uvek bude sređena i našminkana.

Od početka Elvisove i Prisiline veze, njih dvoje su bili obavijeni kontroverzama.

Oni su se prvi put sreli 1959. godine na zabavi u zapadnoj Nemačkoj, tokom Elvisovih godina u vojsci. U to vreme, Prisila je imala 14, a Elvis 24 godine.

U članku za "People" 1985. godine, Prisila je pisala o prvom susretu sa Elvisom Prislijem i njihovom ogromnom jazu u godinama.

- Kada smo se upoznali, bila sam upečatljiva 14-godišnjakinja. On je imao 24 - rekla je ona. Prema Prisili, kada je saznao da je u devetom razredu, odgovorio je: "Pa, ti si samo beba".

U maju 1967, kada je Prisila imala 21 godinu, ona i Elvis su se venčali na ceremoniji u Las Vegasu. Devet meseci kasnije, par je dočekao svoje prvo i jedino dete, Lizu Mari Prisli.

Elvis i Prisila su bili u braku četiri godine, pre nego što su se na kraju razveli 1972.

Međutim, tokom braka bivšeg para, Elvis je imao strogo i prilično čudno pravilo, koje je primorao Prisilu da sledi.

On je želeo da Prisila izgleda savršeno u svakom trenutku i odbijao je da je vidi bez šminke. Tokom pojavljivanja u novembru 2016. u emisiji "Loose Woman", Prisila je priznala da je Elvis odbijao da je vidi bez šminke ili kada je čak bila pomalo raščupana.

- Neki ne mogu da imaju istinu - rekla je Prisila, prenosi Entertainment Tonight.

- Uvek sam imala malo šminke. Nikada nije želeo da me vidi dok se oblačim, želeo je da vidi krajnji rezultat.

Nakon njihovog razvoda, Prisila je shvatila da je Elvis pokušavao da je transformiše u svoju idealnu ženu, prenosi YourTango.

Foto: AP/Photo

Elvis Prisli

- Nešto u njegovom južnjačkom vaspitanju ga je naučilo da "pravu" devojku treba sačuvati za brak. Ja sam bila ta devojka - napisala je u članku za "People".

Tvrdila je da je Elvis pokušao da je "ukalupi u svoju savršenu ženu", a ona je nosila "odeću, frizuru i šminku, koju on pažljivo odabere".

Navodno je bila Elvisova ideja da Prisila nosi kosu izdignutu, što je i postalo njena prepoznatljiva frizura, a čak joj je rekao da mora da nosi veću količinu ajlajnera.

- Moraš da naneseš više šminke oko očiju, učini da se više ističu - otkrila je Prisila šta joj je govorio Elvis.

- Prirodno su previše obične.

Prisila je istakla da su joj bile potrebne godine da konačno shvati ko je i izgradi sopstvenu ličnost.

- Shvatila sam da ne znam ko sam“, rekla je dok je gostovala na "Loose Woman".

Prisila je verovala da je Elvis preko nje pokušavao da oponaša svoju pokojnu majku. Nije tajna da je Elvis imao duboko ukorenjene probleme sa mamom, što se na kraju odrazilo na njegovu vezu sa Prisilom.

U svojim memoarima iz 1985. "Elvis i ja", Prisila se osvrnula na Elvisov nepokolebljiv odnos sa njegovom majkom Gledis, koja je umrla 1958.

- Trebalo je da naučim da je Elvisova majka, Gledis, bila ljubav njegovog života.

Kako navodi Express.co.uk, biograf Alma Neš je istakla da se smrt Elvisove majke, poklopila sa njegovim susretom sa Prisilom, što je možda dovelo do njegove opsesije da je pretvori u Gledis.

- Elvis je uvek tražio onu mladu devojku koju bi mogao da oblikuje u imidž Gledis. Na neki način je oblačio mlade žene da liče na nju. Birao im je odeću. Prisila je bila savršena - rekla je Alma.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija