• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.01.2023

11:39

DOBRA VEST ZA TURISTE! Ulaz u Veneciju besplatan do leta

Pixabay

Zanimljivosti

DOBRA VEST ZA TURISTE! Ulaz u Veneciju besplatan do leta

Podeli vest

Lepa vest za turiste! U Veneciju sve do leta možete da idete bez plaćanja ulaza.

Vlasti ovog italijanskog grada odložile su odluku o naplati ulaznica, koja je trebalo da počne već od ovog meseca, za šest meseci, "jer nisu na vreme obezbeđeni prolazi koji će limitirati broj turista koji dnevno mogu da uđu u grad".

Ovaj turistički biser jedan je od najposećenijih gradova sveta sa sedam miliona turista godišnje, ali zbog toga trpe njegovi stanovnici.

- Ovo je prvi grad na svetu, jedini grad koji će naplatom ulaza pokušati da da konkretan odgovor na prekomeran broj turista u određenim periodima godine - kažu u Turističkoj organizaciji Venecije.

Foto: Reuters

Venecija


Cena ulaznice zavisiće od predviđenog broja ulazaka, kao i od dana u sedmici, i kretaće se od tri do maksimalno deset evra uz obaveznu rezervaciju. To se odnosi na ulazak u sam centar grada, koji je bio bukvalno opkoljen turistima.

- Predstoji nam veliki posao da bi se starosedeoci vratili na Trg Svetog Marka, jer tamo više ne odlaze zbog ogromnog broja turista, a građani moraju da budu prisutni u svom gradu, da žive u njemu - govore žitelji Venecije.

Vlasti obećavaju da će postepeno rešavati sve tehničke probleme u vezi sa plaćanjem karata i kontrolnim punktovima gde će se identifikovati posetioci.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija