• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.02.2023

13:16

KAKAV CAR! Medved iz Kolorada napravio 400 selfija na kameri za divlje životinje (FOTO)

AP PHOTO

Zanimljivosti

KAKAV CAR! Medved iz Kolorada napravio 400 selfija na kameri za divlje životinje (FOTO)

Podeli vest

Crni medved iz zaštićenog prirodnog područja u Bolderu u Koloradu (SAD), napravio je oko 400 selfija kamerom za divlje životinje, preneo je BBC.

Gradsko odeljenje za otvorene prostore i planinske parkove (OSPM) postavilo je devet kamera za praćenje i učenje o lokalnim vrstama divljih životinja, dok je prisutnost ljudi u osetljivim staništima svedena na najmanju moguću meru.

Kako navode lokalni zvaničnici, kamera za snimanje pokreta snimila je oko 580 fotografija, a na 400 snimaka iz novembra prošle godine bio je isti medved. Većina drugih životinja u zaštićenom planinskom parku u Bolderu jednostavno prolaze, tražeći hranu ili mesto za odmor. Ali ne i ovaj medved, koji je zastao i pozirao ispred kamera koje detektuju pokret, snimajući na stotine "selfija".

 

 

 - Ova životinja se posebno zainteresovala za kamere i iskoristila priliku - rekao je Filip Jejts portparol OSMP.

 - Postoji devet kamera za detekciju pokreta postavljenih na 18.600 hektara parka. Aktiviraju se kada životinja prođe i tada snimaju fotografije ili kratke video zapise -  dodao je. Medvedi, ptice, lisice i sove su samo neke od životinja koje su snimljene kamerom.

 - Ove kamere nam pomažu da saznamo koje su životinje prisutne na tom staništu, šta rade tokom dana, nedelje ili čak godina - rekao je Kristijan Nunes, ekolog divljih životinja sa OSMP-a.

OSMP je objavio neke od slika medveda na Tviteru što se, sudeći po komentarima, dopalo mnogim korisnicima ove društvene mreže.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17