• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.02.2023

10:45

MAČKE MILIONERKE! Uz ove kućne ljubimce vlasnici samo mogu da uživaju (FOTO)

Pixabay

Zanimljivosti

MAČKE MILIONERKE! Uz ove kućne ljubimce vlasnici samo mogu da uživaju (FOTO)

Podeli vest

Februar je poznat i kao mesec mačaka, tada počinju njihove ljubavne igre i parenje, uz buku i mjaukanje, koje mnogi ne mogu da podnesu.

Baš povodom "mačjeg meseca" predstavljamo vam mačke sa kojima njihovi vlasnici nemaju nikakve probleme. Sve same milionerke!

Portal "The Patzealot" objavio je listu najbogatijih među njima, a one zarađuju snimanjem reklama i objavama na društvenim mrežama. Neke od njih imale su sreću da se rode u porodicama javnih ličnosti i bogataša, dok su druge bile napuštene i čekale u azilima da ih neko usvoji.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nala Cat ™ (@nala_cat)

 

1. Takvu sudbinu ima upravo najbogatija mačka na svetu - Nala, čije se bogatstvo procenjuje na 100 miliona dolara. Mešanka obične tigraste i sijamske mačke odrastala je u azilu u Kaliforniji, sve dok je sa šest meseci nisu uzele sadašnje gazdarice. U tom momentu nije bila u dobrom stanju jer su je mučile razne infekcije i problemi sa disanjem, a danas od jedne Instagram objave zaradi oko 15.000 dolara. Ima i svoju hranu, a 2019. ušla je u Ginisovu knjigu rekorda zbog najvećeg broja pratilaca na Instagramu, čak 4, 4 miliona.

Cifre boli glava

1. Nala - 100 miliona dolara
Rasa: mešavina sijamske i tabi 
Vlasnice: Šenon Elis i Puki Metačitipan
Država: SAD

2. Olivija Benson - 97 miliona dolara
Rasa: škotski fold 
Vlasnik: Tejlor Svift
Država: SAD

3. Šupet - 13 miliona dolara
Rasa: birmanska
Vlasnik: pokojni Karl Lagerfeld
Država: Francuska

4. Smuti - 7,400 dolara (po objavi)
Rasa: britanska dugodlaka
Vlasnik: Arvid van Bukel
Država: Holandija

5. Kofi - 6.700 (po objavi)
Rasa: britanska kratkodlaka
Vlasnik: Šenon Elis i Puki Metačitipan
Država: SAD


6. Venus 7.700 (po objavi)
Rasa: torti
Vlasnik: Kristina i Kris

Država: SAD

2. Olivija Benson, mačka slavne američke pevačice Tejlor Svift, imala je drugačiju sudbinu od Nale. Rasna je i kupljena, pa je od početka imala život iz snova, u toplom, sa najboljom negom. Njeno bogatstvo procenjuje se na 97 miliona dolara, a 2020. fotografiju Olivije lajkovalo je preko dva miliona ljudi na Instagramu. Sa pevačicom ide na turneje, pojavljuje se u spotovima, a reklamirala je i jedno popularno gazirano piće.

 

 

3. Šupet je mačka slavnog nemačkog dizajnera Karla Lagerfelda, koji je preminuo 2019. godine. On je hteo pre smrti da joj prepiše čitavo bogatstvo, ali po zakonu Francuske, gde je živeo, to nije moguće. Zato je sklopio ugovor sa prijateljicom koja je o mački brinula i ranije, a ona redovno objavljuje fotografije. Bogatstvo mačke procenjuje se na 11 miliona dolara, a ima i svog agenta, koji upravlja njenim imidžom. Ove godine napuniće 12 godina.

 

 

4. Smuti živi u Holandiji i po Instagram objavi zarađuje čak 7.400 dolara. Po mišljenju mnogih, najfotogeničnija mačka na svetu ne blista samo na Instagramu već i na Jutjubu, gde je prati čak 150.000 ljudi.

5. Kofi, poznat kao i Gospodin Beli, živi sa još šest životinja, među kojima je i prva sa ove liste, Nala. Po objavi zarađuje 6.786 dolara.

 

 

6. Najspecifičnija mačka na listi je Venus. Zovu je "mačka sa dva lica", a postala je poznata zbog svoje nesvakidašnje šare. Ona ima čak i neobične oči, jedno je plavo, a drugo zeleno, što je privuklo brojne kompanije da je angažuju za reklamu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...
Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...

SAD će poslati još "patriot" projektila Ukrajini i potrošiće šest milijardi dolara za jačanje domaće proizvodnje oružja za podršku Kijevu, pošto administracija Džozefa Bajdena počinje da deli sredstva koja je Kongres odobrio ranije ove nedelje. Ministar odbrane Lojd Ostin, SiKju Braun, šef Združenog generalštaba, saopštili su da će dodatni paket od šest milijardi dolara obezbediti vojnu pomoć od američkih odbrambenih kompanija, što znači da će biti potrebno više vremena da stigne do Ukrajine, ali bi trebalo da ojača njenu odbranu na duže, objašnjava "Fajnenšel tajms".

30.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija