• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.02.2023

09:40

TRIK STRUČNJAKA! Evo kako da proverite da li je maslinovo ulje kvalitetno i čisto

Shutterstock

Zanimljivosti

TRIK STRUČNJAKA! Evo kako da proverite da li je maslinovo ulje kvalitetno i čisto

Podeli vest

Ako ste često u nedoumici koje maslinovo ulje treba da kupite i kako znati da li je ono kvalitetno i čisto, pomoću jednostavnog trika lako ćete to prepoznati.

Iako većini sve flaše maslinovog ulja izgledaju isto i poverovaćete onome što piše na etiketi, stručnjakinja za integrativnu ishranu dr Kortni Svon kaže da kupovne marke tog ulja nisu ni blizu istog kvaliteta, kao i da čak 75 do 80 odsto proizvoda na policama radnji nema veze s onim što na njima piše.

Foto: Shutterstock

- Čak i ako na flaši ulja piše da je 100 odsto maslinovo ulje, to ne mora nužno biti tako jer proizvođači i trgovci zbog uštede često u maslinovo dodaju sojino ulje, ulje kanole i suncokretovo ulje - kaže stručnjakinja.

Kako znati je li čisto maslinovo ulje zaista čisto?

- Dve su stvari karakteristične. Kada ga izlijete, treba da bude baš tamnozelene boje, a kada ga probate, ukus mu treba biti jako oštar - navodi.

Iako je i dalje važno da na flaši piše 100 odsto maslinovo ulje, ne treba, dodaje, svakom brendu verovati na reč, pa je dobro dodatno istražiti pre kupovine.

Foto: Shutterstock

- Dobro maslinovo ulje ne poboljšava samo ukus jela već može tokom godina poboljšati i zdravlje, pošto je prepuno zdravih masnoća, antioksidanasa i vitamina i znatno je manje prerađeno od mnogih drugih - zaključila je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kalesu

pre 1 godinu

Svi ovakvi saveti padaju na istoj stvari: prvo trebate kupiti flašu ulja, a tek potom možete izvoditi testiranja i eksperimente, da bi ustanovili - da ste prevareni. Niko vam to neće dozvoliti pre nego što robu platite.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Opozicija bi da sabotira Ekspo, izgradnju metroa i da ruši Beograd na vodi! Lokalni izbori zapravo su nacionalni!
Live TV

Opozicija bi da sabotira Ekspo, izgradnju metroa i da ruši Beograd na vodi! Lokalni izbori zapravo su nacionalni!

U nedelju su izbori koji su lokalni, ali je njihov karakter i značaj daleko veći. Ako uzmemo u obzir šta smo sve u poslednjih nekoliko meseci gledali: formiranje raznih pokreta koji su antidržavni, onda ovo nije priča o tome da biramo vlast u nekim opštinama, nego je pitanje da li će neki faktori ući u institucije. Gosti "Info večeri" bili su predsednik opštine Čukarica, Srđan Kolarić, predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić i presednik opštine Savski Venac Miloš VIdović.

29.05.2024

22:23

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Miško objavio prepisku sa gazdom PAO! Ako hoćeš da budeš najjači, dovedi njega! (FOTO)
Košarka

Miško objavio prepisku sa gazdom PAO! Ako hoćeš da budeš najjači, dovedi njega! (FOTO)

Srpski košarkaški agent Miodrag Miško Ražnatović na društvenoj mreži "Iks" objavio je prepisku sa gazdom Panatinaikosa Dimitrisom Janakopulosom koja se dogodila još u martu prošle godine! Na fotografiji koju je u javnost pustio vlasnik Beobasketa vidi se kako kontroverznom čelniku grčkog velikana predlaže da dovede Ergina Atamana, koji je u tom trenutku bio trener Anadolu Efesa.

29.05.2024

18:25

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija