• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.02.2023

22:00

MAČKA TREBA PRVA DA UĐE U VAŠ NOVI DOM! Evo zbog čega je to važno

pexels.com

Zanimljivosti

MAČKA TREBA PRVA DA UĐE U VAŠ NOVI DOM! Evo zbog čega je to važno

Podeli vest

Ukoliko se useljavate u novi dom, onda treba da znate da mačka treba prva da uđe na vrata vašeg stana.

Pitate se zašto je mačka prva koja treba da uđe u vaš novi dom? Zašto to nije neka druga životinja?

Mnoge druge životinje, poput psa, pokorne su čoveku, dok je mačka po prirodi samostalna i nezavisna. 

Foto: Pixabay

Pas i mačka


Veruje se da ako mačka prva uđe u dom, prenosi svoju energiju, te se smatra da je to pre svega njen dom, pa tek onda osoba koje žive u njemu. 

Ljudi će biti srećniji

Pretpostavlja se da ukućani po ulasku mačke u stan neće biti u velikoj meri vezani za materijalne stvari. Osim što možemo da se igramo sa mačkom, veruje se da život sa takvom jednom životinjom poboljšava kvalitet života, gde će osobe bite srećnije i ispunjenije, duhovno ispunjenije i neoptrećene materijalnim vrednostima. 

Nisu životinje kojima je neophodno svakodnevno maženje.

Za razliku od psa, koji je pored mačke čest kućni ljubimac, mačke vam neće zameriti i neće biti rezervisane ukoliko vi ne želite kontak s njom.Naime, one će vrlo lako prepoznati želje osoba sa kojima borave, te će se tome i prilagoditi.
 

Mačku na morate da izvodite napolje

Prednost života sa mačkom u odnosu na psa, ogleda se u tome što mačku nije potrebno izvoditi napolje da obavi nuždu. Naime, njoj je dovoljno postaviti pesak i ona će vrlo lako naučiti gde treba da obavlja nuždu. 

Foto: pexels.com

Mačka


Mačke su izuzetno čiste životinje

Ukoliko imate predrasude da mačke prljaju dom, varate se. u pitanju su životinje koje se peru od glave do pete više puta na dan, te su izuzetno pogodne za osobe koje vole da im je sve čisto i pod konac.


Smanjuje stres, krvni pritisak i otklanjaju bol

Zvuk mačjeg predenja može sniziti krvni pritisak i smanjiti stres. Veruje se da mačka može da oseti bol vlasnika, te se često sklupčava blizu bolnog mesta i svojom energijom i predenje izvlači potencijalni bol. 
 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija