• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.02.2023

15:40

SLAŽU SE! Ove rase pasa mogu da žive sa mačkama

Pixabay

Zanimljivosti

SLAŽU SE! Ove rase pasa mogu da žive sa mačkama

Podeli vest

Ako želite da u svom domu imate i psa i mačku vreme je da nabavite bigla, baseta ili kavalirskog španijela kralja Čarlsa.

Bigl

Bigl spada u grupu pasa goniča, pri čemu ih često zovu i “mirisni” goniči jer se oslanjaju na svoj izvanredan njuh dok love plen. Ovi psi su nekada davno lovili u velikim čoporima sa lovcima koji su ih pratili peške ili na konjima. Njihov imperativ je bio da se slažu sa drugim životinjama. Budući da su vrlo društveni i nežnog karaktera, ovi psi će biti prijateljski nastrojeni čak i prema mačkama.

Foto: Pixabay

Bigl

Baset

Kao i bigl, baset takođe spade u grupu pasa goniča. Kao pas koji je navikao da živi u čoporu, baset je vrlo tolerantan kako prema ljudima, tako i prema drugim psima, ali i mačkama. Budući da ima vrlo kratke noge i sporo se kreće, ovaj lepotan zapravo i ne predstavlja neku opasnost okretnoj i spretnoj mački. Štaviše umesto da je pojuri, baset će se rado sklupčati kraj mačke i zaspati.

Foto: Pixabay

Kavalirski španijel kralja Čarlsa

Ovaj umiljati pas je neverovatno privržen svom vlasniku, ali ne posmatra mačke kao pretnju u svom okruženju. On je odgajan da bude lojalan pratilac ljudi i samim tim ima vrlo prijateljsku narav. Kavalirski španijel je vrlo razigran pas i mačku će više doživeti kao drugara za igranje, nego kao konkurenciju ili plen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!
Politika

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!

U Briselu, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, završen je sastanak delegacije Beograda predvođene direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, u kojoj su i finansijski eksperti, sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i njegovim timom. Očekuje se da je glavna tema današnjih sastanaka u Briselu bila odluka takozvane centralne banke Kosova da zabrani upotrebu dinara na KiM.

18.04.2024

14:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija