• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.02.2023

13:42

KUPILA JE STARU TORBICU ZA 1 EVRO! Kada je saznala koliko vredi, prodala je za 10.000 evra! (VIDEO)

Zanimljivosti

KUPILA JE STARU TORBICU ZA 1 EVRO! Kada je saznala koliko vredi, prodala je za 10.000 evra! (VIDEO)

Podeli vest

Čendler Lesesne Vest (29) iz SAD je pre više od godinu dana preko interneta kupila malu platnenu torbicu, čija je cena bila manja od 1 evra. Međutim, ispostavilo se da je vredan vintidž Kartije komad, za koji je dobila 10.000 evra.

Ona je zapravo kupila starinsku odeću i modne dodatke u vrednosti od 70 evra. Među tim stvarima bila je i mala platnena torbica, čija je cena bila manje od 1 evra. Čendler ju je gledala neko vreme, sklonila je i zaboravila na nju.

 

 

Krajem prošle godine ponovo se našla u njenim rukama, pa je odlučila da sazna nešto više o njoj. Guglala je, ali uzalud. Zatim se za pomoć obratila članovima internet stranice posvećene identifikaciji antikviteta i starinske odeće. Među njima je bio i neko ko ju je prepoznao i nagovestio da vredi malo bogatstvo.

- Mislila sam da će vredeti malo više od evra koji sam platila za to, ali ne toliko. Otkrila sam da se radi o retkom vintidž Kartije komadu, francuskoj svilenoj art deko večernjoj torbi iz 1920-ih, i da bi dragulji na kopči mogli biti pravi dijamanti. Preporučili su mi da ga odnesem u zlataru na proveru – priseća se ona.

Kaže da nije mogla da pronađe nijednu etiketu u torbici, ali je kasnije saznala da Kartije stavlja etiketu na kopču.

Poslušala je savet i odnela torbicu zlataru koji je potvrdio da se radi o 12 dijamanata i preporučio sledeći korak: „Kontaktirajte aukcijsku kuću“. Odabrala je RAGO aukcije, a oni su procenjivali vrednost do 4.000 evra.

 

 

Počeli su aukciju sa 2.000 evra, a ponude koje su stizale, sve veće i veće, iznenadile su i same sebe.

- Na kraju sam ga prodala za oko 9.500 evra - rekla je ona, prenosi Insider.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na čelu države imamo čoveka koji se domaćinski ophodi prema svemu! Postajemo jedan razvojni i društveni epicentar ovog dela sveta! (VIDEO)
Live TV

Na čelu države imamo čoveka koji se domaćinski ophodi prema svemu! Postajemo jedan razvojni i društveni epicentar ovog dela sveta! (VIDEO)

Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog pokreta, Boško Vasiljević, analitičar i Andrijana Arnautović iz Srpske radikalne stranke gostovali su u specijalnom programu Informer TV. Govorili su o današnjem obraćanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom kog je, između ostalog, pričao o eksploataciji litijuma u našoj zemlji.

24.06.2024

21:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve je stalo u 90 minuta! Može li Srbija da pobedi Dansku? (ANKETA)
EURO 2024

Sve je stalo u 90 minuta! Može li Srbija da pobedi Dansku? (ANKETA)

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra veče od 21.00 čas (Arena 1 premijum, RTS 1) odmeriće snage sa Danskom u meču 3. kola grupe C na Evropskom prvenstvu. Računica je prilično jasna - izabranici Dragana Stojkovića Piksija moraju da pobede da bi se plasirali među 16 najboljih na kontinentu. Verujete li im da mogu?

24.06.2024

16:05

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija