• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.03.2023

14:31

KRALJ ČARLS PRVI PUT NA POŠTANSKIM MARKAMA! Evo kako izgledaju (VIDEO)

Reuters

Zanimljivosti

KRALJ ČARLS PRVI PUT NA POŠTANSKIM MARKAMA! Evo kako izgledaju (VIDEO)

Podeli vest

Kraljevska pošta Velike Britanije će pustiti u promet posebnu seriju od 10 poštanskih maraka na kojima će prvi put biti prikazana silueta novog britanskog kralja Čarlsa Trećeg.

Lik kralja Čarlsa Trećeg će tako prvi put na britanskim poštanskim markama zameniti siluetu njegove majke, kraljice Elizabete Druge, koja je preminula u septembru prošle godine, prenosi Bi-Bi-Si.

Na ovim poštanskim markama je prikazano baštensko cveće, a lik kralja Čarlsa Trećeg, prikazan iz desnog profila, može se videti u levom gornjem uglu.

 

 

Povezivanje Čarlsa Trećeg sa baštenskim cvećem odražava činjenicu da je britanski kralj poznat kao "strastveni baštovan", saopštio je Dejvid Gold iz Kraljevske pošte.

Ove poštanske marke mogu da se naruče počev od današnjeg dana, a sledeće nedelje će biti puštene u poštanski saobraćaj, dodaje Bi-Bi-Si.

 

 

Lik preminule kraljice Elizabete Druge se koristio na posebnim izdanjima britanskih poštanskih maraka od 1968. godine. Poštanske marke sa siluetom Elizabete Druge će i dalje biti u upotrebi sve do isteka zaliha.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
maestro

pre 1 godinu

jel na markici i njegov meda od koga se neodvaja

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija