• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.03.2023

16:41

NEVEROVATAN TRIK! Produžava rok trajanja patika (VIDEO)

Shutterstock

Zanimljivosti

NEVEROVATAN TRIK! Produžava rok trajanja patika (VIDEO)

Podeli vest

Postoji nekoliko koraka koji će omogućiti da vaše patike dugo budu u besprekornom stanju.

Nabori su neizbežni. Čim obujete patike, cipele ili papuče, vaša noga zauvek menja oblik obuće. Možda ne odmah, ali napravite nekoliko koraka i videćete na šta mislimo. 

Ako su patike koje nosite napravljene od kože, srećno u uklanjanju nabora nakon nekoliko stotina nošenja. Nakon nekog perioda nabori su postali prilično duboki, u zavisnosti od toga koliko ste bili grubi prema svojoj obući. Ali niste vi krivi. Na sreću postoji vrlo jednostavan trik kako se rešiti ovog problema.

Foto: Shutterstock

Patike

Korak 1: Očistite patike

Procenite učinjenu štetu. Očistite patike ako su prljave. Skinite pertle i napunite svaku cipelu čarapama, peškirima ili nekom drugom tkaninom. Uverite se da je cipela oblikovana i rastegnuta do svoje originalne ili željene forme.

Korak 2: Pokrenite peglu

Uzmite peglu i okrenite je na pamuk – ili srednju – postavku. Ne bi trebalo da bude prevruće, jer spaljivanje kože može da je ošteti ili da izazove promenu boje. Pustite da pegla postigne odgovarajuću temperaturu.

Korak 3: Pripremite peškir

Umočite pamučni peškir u toplu vodu. Iscediti peškir, Treba da bude samo vlažan. Položite ga preko cipele, pokrivajući deo patike koji treba da se ispravi.

Korak 4: Koristite peglu

Nežno pritisnite peglu na vlažnu krpu, nikada je ne držite predugo ni na jednom mestu. Pritisnite i gurnite peglu preko nabora.

Korak 5: Držite ih punjenim

Kada završite, uklonite vlažni peškir i isključite peglu. Držite tkaninu koju ste stavili u patike preko noći. Ne nosite cipele odmah nakon zagrevanja jer će se nabori lakše vratiti jer je koža.

Korak 6: Zaštitite od budućih nabora

Ponovite po potrebi. Ili naručite pakovanje štitnika od nabora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija