• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.03.2023

19:15

U INDIJI PAPAGAJ SVEDOČIO O UBISTVU I POSLAO DVOJE NA ROBIJU!

Zanimljivosti

U INDIJI PAPAGAJ SVEDOČIO O UBISTVU I POSLAO DVOJE NA ROBIJU!

Podeli vest

Dva muškarca u Indiji osuđena su na doživotnu robiju zbog ubistva, u dobroj meri zahvaljujući "svedočenju" papagaja, koji se u trenutku zločina nalazio u kući.

Aša Šarma i Roni Masej osuđeni su na doživotni zatvor, plus na novčanu kaznu od 72.000 rupija (874 dolara), pošto je Aša priznao da je ubio svoju tetku Nilam Šarmu, uz saučesništvo svog prijatelja, piše "Indija tudej".

Njih dvojica su, u februaru 2014. godine, ušli u kuću žrtve u vreme kada su njen suprug Vidžaj i deca bili odsutni, izboli je 14 puta, a čak devet puta uboli su njenog psa. Glavni razlog zločina bio je pljačka, pošto je Aša znao gde u kući stoje novac i nakit, jer je tamo često boravio.

Foto: Pixabay

Papagaj

Nakon ubistva, policija nije našla nikakve tragove, ali joj je pomogao papagaj. Ptica je odmah posle ubistva prestala da jede, pije i govori, zbog čega je žrtvin suprug Vidžaj pomislio da je papagaj možda bio svedok zločina.

Vidžaj je, zatim, počeo da pred njim da izgovara imena osoba za koje je sumnjao da bi mogle počiniti ubistvo, da bi papagaj žestoko odreagovao na Ašuovo ime i počeo da vrišti "Ašu-Ašu". 
Vidžaj Šarma je tada zatražio od policije da ispita Ašua, koji je na kraju priznao da je, zajedno sa Masejem, ubio Nilam.

Tokom suđenja, papagaj je bio pomenut, ali to "svedočenje" ipak nije prihvaćeno kao dokaz za sud, zbog zakonskih ograničenja. Papagaj nije doživeo presudu, jer je uginuo pola godine posle Nilam.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17