• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.04.2023

14:00

ISKORISTITE PUN POTENCIJAL VAŠEG PARFEMA! Mirišite što duže!

Shutterstock

Zanimljivosti

ISKORISTITE PUN POTENCIJAL VAŠEG PARFEMA! Mirišite što duže!

Podeli vest

Iako su ukusi kada se radi o parfemu različiti, postoje generalna pravila kada je u pitanju nanošenje. Ova pravila je korisno pratiti kako biste dobro i dugo mirisali...

Trajanje parfema na koži je različito za svakog i zavisi od mnoštva faktora, uključujući vrstu parfema, tip kože i aktivnosti koje osoba obavlja. Ipak, postoji nekoliko opštih saveta kako da nanesete parfem na način koji će omogućiti da miris traje što duže.

Nanesite parfem nakon tuširanja

Kada se nanese na čistu kožu, parfem će se bolje držati i duže trajati. Takođe je bitno da vam koža nije suva. Nahranite je i hidrirajte mlekom ili kremom za telo. Jedan od trikova je nanošenje vazelina pre parfema, vredi ga isprobati. 

Nanesite na pulsne tačke

To su delovi tela gde su krvni sudovi najvidljiviji i gde je telesna temperatura povećana, što pomaže da se aktivira miris parfema. Pulsne tačke uključuju vrat, predeo iza ušiju, zglobove, iza kolena i na grudima.

Foto: Shutterstock

Stavljajte ga mesta gde možete da osetite puls

Nemojte trljati ruke nakon nanošenja

Ono što većina ljudi radi jeste da utrljava svoj parfem u kožu, a to je potpuno pogrešno! Trljanje može da izazove trenje koje uništava molekule parfema i smanji trajanje mirisa.

Koristite proizvode iz iste linije

Ako koristite parfem iz iste linije kao dezodorans, losion za telo ili sapun, to će vam pomoći da pojačate i produžite miris. Ovo nije moguće sprovesti uvek, ali barem razmišljajte u pravci kako se ovi mirisi slažu sa vašim parfemom.

Foto: Shutterstock

Parfeme čuvajte na tamnom i suvom mestu

Čuvajte parfem na odgovarajućem mestu

Parfeme je najbolje čuvati na tamnom i suvom mestu jer svetlost, toplota i vlaga mogu da utiču na njihov kvalitet.

Nemojte nanositi previše

Previše parfema može da bude neprijatno za okolinu, a takođe će i brže ispariti.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija