• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.04.2023

19:30

DA LI STE ČULI ZA OVAJ NARODNI TRIK? Veruje se da će kuća plivati u parama ako ga primenite!

Shutterstock

Zanimljivosti

DA LI STE ČULI ZA OVAJ NARODNI TRIK? Veruje se da će kuća plivati u parama ako ga primenite!

Podeli vest

Narodna verovanja za privlačenje novca uključuju čuvanje kovanica, izbegavanje pozajmljivanja soli ili hleba komšijama, čuvanje jedne velike novčanice u kući i držanje nekoliko kovanica u novčaniku.

Srpska narodna baština bogata je verovanjima koja nam mogu pomoći da prizovemo novac u kuću i sačuvamo ga. Ako ste ikada potražili finansijski savet od starije osobe u svom domu, verovatno ste čuli da se novac ne pozajmljuje prijateljima utorkom i da se šefu za povišicu treba obratiti samo sredom tokom radnog dana.

Foto: Pixabay

Takođe, savetovano vam je da poslove vezane za novac obavljate samo ujutru, jer večernje i noćne kalkulacije mogu dovesti do gubitaka. Ova manje poznata narodna verovanja mogu biti korisna i danas, u modernom svetu.

Novac u džepu kaputa i dobrosusedski odnosi

Jedno od manje poznatih narodnih verovanja za privlačenje novca je da u džepove kaputa u ormaru treba stavljati sitan papirni novac, ali nikako ne u probušene džepove. Takođe, treba izbegavati pozajmljivanje so ili hleba komšijama, jer bi to moglo ugroziti finansijsku sigurnost u kući. Veruje se da će u kući biti novca ako se u slanik stavi dve do tri kovanice pre nego što se naspe so, a postoji i poslovica koja kaže: "Koliko zrna soli, toliko para u kući!"

Foto: Freepick

Kovanice u džepu i velika novčanica kao pelcer

Kovanice trebate čuvati, a novčanik vam nikad ne sme biti prazan – barem par kovanica uvek morate imati sa sobom. U kući uvek mora biti jedna velika novčanica koju morate čuvati bar godinu dana, kako bi se napunila vašom energijom i počela privlačiti drugi novac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija