• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.05.2023

16:10

OVO SU NAJLEPŠI PSI NA SVETU Otkrijte da li je vaš ljubimac među njima

freepik

Zanimljivosti

OVO SU NAJLEPŠI PSI NA SVETU Otkrijte da li je vaš ljubimac među njima

Podeli vest

Desetak rasa pasa smatraju se najlepšim na svetu, prema mišljenju eksperta.

Svaki pas je lep na svoj način, bio on mešanac ili čistokrvan, a svakom je vlasniku njegov ljubimac najlepši. Ipak, prema mišljenju kinoloških stručnjaka, postoje najlepši psi na svetu. Ovo su neki od njih. 

Dalmatinac

Dalmatinci, prepoznatljivi po svojim crnim tačkama, spadaju u grupu vrlo inteligentnih pasa. Dobroćudni su i razigrani, zaštitnički nastrojeni prema vlasnicima. Dalmatinci vole društvo, kao i da provode vreme u blizini ljudi.   

 

 

Akita

Ova vrsta pasa je veoma umiljata i odana svojim vlasnicima. Nisu mnogo visoki, ali su jaki, brzi i okretni. Poznati su i po tome što retko laju. Izuzetno su inteligentni i hrabri, a njihov karakter odlikuje se neustrašivošću i hiperaktivnošću.

 

 

Pomeranac

Reč je o psu tipa špic, koji je u nekim zemljama poznat i kao patuljasti špic. Krzneni kućni ljubimac ima prekrasnu dlaku i njušku. Prijateljski je nastrojen, pametan i vrlo energičan.

 

 

Mops

Ovom psu je teško odoleti. Mops važi za jednog od  najslađih i najsimpatičnijih pasa. On je prava maza, ali i veoma aktivan i razigran.  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pug Fun Life (@pug_fun_life)

 

Samojed

Ime ovog psa potiče od naziva plemena nastanjenog u severnoj Rusiji i Sibiru. Samojedi deluju kao da se stalno smeju, a imaju gusto belo krzno. Veoma su odani i prijateljski nastrojeni, posebno prema deci.

 

 

Ši cu

Ši-cu, poreklom sa Tibeta, bio je omiljeni pas kineskih vladara. Odgajan je kao pas za druženje i razonodu. Danas je ovaj mali pas idealan kućni ljubimac, koji se veoma lako navikava na nove vlasnike. Posebno voli decu i društvo drugih pasa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tessa ? (@tessa.shicu)

 

Maltezer

Ljupki maltezeri imaju meku, dugu, belu i svilenkastu dlaku, crnu njuškicu i duboke crne oči, koje se kriju ispod šiški. Zaigrani i hrabri maltezeri su odani zaštitnici, koji posebno vole decu. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 11 meseci

Tema je najlepsi psi a ne koji je simpatican, maza i slicno MOPS ne spada u lepe pse sa njuskom koju ima.

Slavica

pre 11 meseci

Meni je moja Duska mesanac tibetanca i grupe autora najlepši pas na svetu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija