• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.05.2023

22:00

KAKO OSVETLITI MRAČNU PROSTORIJU? 4 trika da je sredite i učinite svežom (FOTO)

Freepik.com

Zanimljivosti

KAKO OSVETLITI MRAČNU PROSTORIJU? 4 trika da je sredite i učinite svežom (FOTO)

Podeli vest

U slučaju da imate malo izvora prirodne svetlosti ili ga nemate uopšte, mračna prostorija može da stvara poteškoće u dizajnu, ali uz ove trikove možete da je transformišete i to vrlo uspešno...

Boja zidova i nameštaja

Ukoliko u vašem domu imate mračnu prostoriju, verovatno ćete biti ograničeni bojama za stvaranje vizuelno svetlijeg ambijenta. Međutim, i dalje možete da se igrate čak i sa tamnijim tonovima, uz poznati dizajnerski trik.

 

 

Da bi vaša mračna prostorija izgledala luskuznije, skladno i vizuelno veće, koristite istu boju za zidove, kao i za nameštaj. Na ovaj način će se svi elementi savršeno uklopiti u monohromatsku sliku koja zaista doprinosi autentičnom izgledu prostora.

 

 

Ogledalo

Ne samo da će vaša prostorija izgledati vizuelno veće, već će ogledalo doprineti stvaranju svetlijeg ambijenta. Postavite ga naspram izvora svetlosti (lampa, prozor, vrata), tako da reflektovanjem obasjava veći deo sobe. Ovaj jednostavan trik možete postići postavljanjem i zidnih i podnih ogledala. Još jedan dobar trik su i ramovi za slike jer staklo takođe reflektuje svetlost i obasjava, piše Brava Casa.

 

 

Miran kutak

Umesto pronalaženja načina da osvetlite prostoriju, možete joj jednostavno pronaći namenu koja će funkcionisati u mračnijem ambijentu. Na primer, dobra ideja je da u ugao postavite nameštaj za sedenje i svoj mračni kutak pretvorite u miran prostor za uživanje u kafi ili doručku.

 

 

Takođe, možete uključiti i stonu, zidnu ili podnu lampu za prijatniji osećaj tokom čitanja knjige ili rada.

 

 

Naglasite prostor tamnim bojama

Tamne boje izgledaju vrlo sofisticirano i prikladne su za mračne prostorije kada jednostavno želite da prihvatite tamu. Što su tamije nijanse, to je oštriji kontrast i dopadljiviji izgled.

 

 

Osim toga, obavijajući ceo prostor u jednu boju dodajete divnu iluziju dodatnog prostora i dimenzije. Ovo je posebno pogodno za dnevnu sobu ili spavaću sobu jer stvara opuštajući ambijent i pruža dodatan osećaj komfora.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija