• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.05.2023

13:00

OVO SU NAJLEPŠE BILJKE ZA TERASU! Posadite ih i uživajte u prelepom ambijentu

Shutterstock

Zanimljivosti

OVO SU NAJLEPŠE BILJKE ZA TERASU! Posadite ih i uživajte u prelepom ambijentu

Podeli vest

Boravak na terasi tokom toplih prolećnih i letnjih dana biće prijatniji uz višegodišnje biljke koje možete sami da zasadite.

Na terasi se možete opuštati tokom čitavog dana. Uz mirisne biljke koje se sade u ovo doba godine oplemenićete enterijer i učiniti ga prijatnijim.

Nekoliko biljaka posebno efektno deluju na balkonu, zbog svojih plodova i cvetova.

To su:

Jagoda mesečarka

Na terasi možete posaditi jagode i uživati u njenim plodovima. Postoji puno različitih vrsta, a jagoda mesečarka ima mirisne i ukusne plodove od aprila pa sve do jeseni. Ona ima i mirisne listove koji se šire, pa bi je trebalo saditi u žardinjerama.

Jagoda voli osunčane pozicije i dosta zalivanja, i presađuje se tek posle nekoliko sezona.

Muškatle

Raskošne muškatle takođe mogu da oplemene vašu terasu. Ima ih raznih vrsta i boja. Postoje obične i viseće muškatle, a idealno je ako ih sadite u korpe ili ukrasne saksije.

Muškatla je idealan izbor za osvežavanje prostora ili vrta. Ova biljka ne zahteva posebnu negu, dovoljno je povremeno zalivanje.

Foto: Shutterstock

Terasa sa biljkama

Lavanda

Bledoljubičaste mirisne lavande, poreklom sa Mediterana, posebno će ulepšati balkon. Asociraće vas na more, a miris će oterati dosadne komarce. Lavanda se ne zaliva često, dovoljno je zaliti je jednom nedeljno.

Ruzmarin

I ruzmarin ima specifičan, osvežavajući miris. Ova drvenasta biljka, mirisnih igličastih listova, ima plavičasti cvet tokom proleća i leta. Osim što je dekorativan, ruzmarin je i lekovit. Lišće se upotrebljava za spremanje čaja koji je dobar za tegobe organa za varenje, a upotrebljava se i kao začin u kuhinji. 

Foto:  

Foto:  

Foto:  

Foto:  




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija