• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.05.2023

16:30

PUŠAĆI PROVEDU NEDELJU DANA GODIŠNJE na PAUZAMA za CIGARETE Da li je to fer? (VIDEO)

Freepik.com

Zanimljivosti

PUŠAĆI PROVEDU NEDELJU DANA GODIŠNJE na PAUZAMA za CIGARETE Da li je to fer? (VIDEO)

Podeli vest

Pušači dobijaju praktično dodatnu nedelju dana odmora godišnje kao rezultat pauze za cigarete, otkriva studija...

Zapanjujućih 52 procenta pušača ustaje sa svojih stolova nekoliko puta dnevno da bi pušili, sudeći prema Kancelariji za nacionalnu statistiku Velike Britanije koja je uradila istraživanje na ovu temu. 

Iako 20 minuta dnevno u prostoru za pušače možda ne zvuči kao velika stvar, to ukupno iznosi skoro 40 sati godišnje – što znači da u suštini dobijaju dodatnih pet slobodnih dana.

Istraživanje je došlo u fokus nakon što je jedna radnica koja ne puši zatražila pravo da pravi iste pauze kao i njene kolege pušači.

Na viralnom TikTok snimku je rekla da je jednom upala u nevolju zbog pauze, ali veruje da ima pravo na njih.

 

 

- Osoba koja je sedela odmah pored mene bila je pušač i imala je pravo na iks broj pauza za svoju lošu naviku, a ja kao nepušač nisam imala nikakvu pauzu ili nisam mogla da odem ranije s posla - objasnila je Sid, a prenosi indy100.

Ova devojka je počela da izlazi na pauzu za pušenje svaku put kada i njena koleginica, samo držeći telefon u ruci. Kada bi koleginica završila sa pušenjem i ona bi ušla unutra. 

Njen snimak bio je preplavljen komentarima drugih TikTokera.

- Kada sam radio u piceriji, zvali smo ih 'pauze za svež vazduh'. Sve pauze su neophodne" - napisala se jedna osoba, dok je druga rekla da su "nepušačima davali voćne pauze".

- Uzmete pet minuta i pojedete pomorandžu - dodala je. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija