• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.06.2023

13:40

IDEALNE ŽENSKE GRUDI IZGLEDAJU TAČNO OVAKO Ceni se i asimetrija

Shutterstock

Zanimljivosti

IDEALNE ŽENSKE GRUDI IZGLEDAJU TAČNO OVAKO Ceni se i asimetrija

Podeli vest

Studija analizirala je šta čini par grudi privlačnim. Da bi prikupili podatke, naučnici su ponudili slike 25 ženskih grudi...

Studija objavljena u časopisu Plastic and Reconstructive Surgery — Global Open proučavala je šta čini grudi idealnim u smislu veličine, ali i u opštim proporcijama.

Tako su istraživači sa Univerziteta u Njujorku otkrili da su grudi umerene veličine sa većim volumenom u gornjoj polovini dobile najviše ocene u poređenju sa drugim oblicima grudima.

Naime, u cilju prikupljanja podataka, učesnici su pogledali slike 25 ženskih grudi. Žene na fotografijama, prosečne starosti od 47 godina, imale su estetsku ili rekonstruktivnu operaciju grudi između 2009. i 2019. godine.

Grupi od 1.021 učesnika (52 procenta su bile žene) pokazane su dvodimenzionalne fotografije grudi i zatraženo je da ocene njihovu privlačnost.

Foto: Shutterstock

Grudi umerene veličine sa punijom gornjom polovinom su najprivlačnije

- Prilikom ispitivanja velike i raznolike populacije, utvrđeno je da grudi umerene veličine sa punijom gornjom polovinom imaju više ocene privlačnosti - napisali su istraživači.

Bliže jedna drugoj

Punoća gornjeg dela se odnosi na zapreminu dojke iznad bradavica. Većina grudi je dobila ocenu 2,5 od 5, ali prvih pet na listi imalo je prosečnu ocenu 3,1.

Razmak između bradavica je takođe bio uži, dojke su bile bliže jedna drugoj, a rastojanje od bradavice do pregiba ispod dojke bilo je manje. Takođe, prve dve slike rangirane na osnovu atraktivnosti nisu bile simetrične grudi.

Istraživači su takođe primetili da je korišćenje fotografija možda omelo sposobnost učesnika da pravilno ocene određene aspekte grudi, prenosi The Sun.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17