• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.02.2024

06:21

Stavite uveče aluminijumsku foliju ispod kreveta! Dogodiće se nešto neverovatno - sve će vam biti jasno ujutru

freepik.com

Zanimljivosti

Stavite uveče aluminijumsku foliju ispod kreveta! Dogodiće se nešto neverovatno - sve će vam biti jasno ujutru

Podeli vest

Ako spavate na mestu na kom je loše zračenje podzemnih voda, od pomoći može biti aluminijumska folija.

Svake noći se budite, a ujutru ste tako umorni kao da niste ni spavali? Jedan od razloga može biti i to što spavate na mestu sa lošim zračenjem podzemnih voda.

U ovom slučaju, prva pomoć je raspored nameštaja, gde su ključna mesta na kojima provodimo najviše vremena: krevet, radni sto, sofa, fotelja...

Najopasnije mesto je krevet u kome spavamo, jer provodimo najviše vremena u njemu. Ali ako imate malu sobu, ponekad je nije moguće pomeriti.

Šta učiniti u tom slučaju?

Da biste se zaštitili od zračenja podzemnih voda, može vam pomoći nešto što svi imaju u kuhinji – aluminijumska folija.

Foto: Shuterstock

 

Postavite blago zgužvanu aluminijumsku foliju u nekoliko slojeva ispod kreveta sa sjajnom stranom okrenutom nadole. Ovo bi trebalo, kao ogledalo, da odražava i smanji intenzitet štetnog zračenja.

Nekada su se za ove svrhe koristila pšenična slama i trska, a neka istraživanja su potvrdila da ovi materijali pružaju jaku otpornost na zračenje podzemnih voda. Ako spavate na ozračenom mestu i ispod kreveta stavite prostirku od slame, trebalo bi da osetite poboljšanje već posle nekoliko noći.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija