• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.02.2024

21:00

Kopirajte švedski recept za bolji život! Ni malo, ni previše

pexels.com

Zanimljivosti

Kopirajte švedski recept za bolji život! Ni malo, ni previše

Podeli vest

Lagom je skandinavski životni stil koji za sreću preporučuje umerenost i uspostavljanje ravnoteže u svemu.

Skandinavski način života jedan je od najpoželjnijih. Recept za bolji život dali su Danci svojom filozofijom "hygge", u kojoj je najvažnije uživanje u malim, svakodnevnim stvarima, dok je švedski odgovor popularan koncept "lagom", piše "Hafington post".

Moto ovog trenda je "ni premalo, ni previše".

Šveđani nam poručuju da je za sreću najbolje uspostaviti ravnotežu u svemu i biti umeren, a ovo su neke od smernica za primenu tog stila.

1. Minimalno i prirodno

Lagom forsira prirodno i korisno. Naglašava sirovu lepotu nedovršenih površina, pa je lepo da u kući imate neku drvenu stolicu ili klupu na kojoj se vidi majstorska veština.

2. Zelenilo i sveže biljke

Napravite bašticu i negujte biljke. Dovoljno je da zasadite začine u saksije i držite ih na prozoru.

3. Recikliranje

Smanjite bacanje otpadaka i iskoristite još jednom sve što možete pre nego što ga strpate u smeće: papir, karton, koru povrća i voća, pamučne i vunene tkanine... Svaki od tih materijala može da vam posluži u još neku svrhu.

4. Red

Tačno je da se neki ljudi bolje osećaju i dobro funkcionišu u neredu, ali lagom preporučuje red. Pronađite najjednostavnije rešenje za sve sitnice koje se vuku po kući ili se "spotičete o njih". Ukrasne kutije su odlična ideja jer ne zauzimaju mnogo prostora i lepo izgledaju.

5. Zaustavite se

Nema više vina za vas, dovoljno je đinđuva na novogodišnjoj jelki, hvala vam lepo i izvinite, ali taj auto jednostavno previše troši.

Ravnoteža

Tragajte za ličnim lagomom održavajući ravnotežu između posla i kuće, ozbiljnosti i veselja, odmora i akcije. Možda ovakav život nije savršen (savršenstvo je sušta suprotnost lagomu), ali je ugodan. 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija