• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

23.04.2024

10:45

Usisava žrtvu ogromnim ustima i vreba iz zasede! Zastrašujuća riba koja je preplašila svet živi u Jadranskom moru (VIDEO)

Pixabay

Zanimljivosti

Usisava žrtvu ogromnim ustima i vreba iz zasede! Zastrašujuća riba koja je preplašila svet živi u Jadranskom moru (VIDEO)

Podeli vest

Najčešće živi u dubini od 50 do 140 metara, a rasprostranjen je od istočnog Atlantika do Japana i Australije.

Znamo da je svet oko nas pun zanimljivih stvorenja, a iz jednog akvarijuma predstavili su jedno baš takvo biće. Jasno, radi se o stvorenju koje živi u moru, jer more u svojim dubinama ima najviše takvih. Reč je o ribi kovaču (Zeus faber) koja se hrani na vrlo zanimljiv način.

Budući da ne pliva brzo, čeka plen iz zasede, zatim razvlači usta do polovine dužine svog tela i usisava plen.

- Kovač je oportunistički predator koji se, kako u prirodi tako i u zatočeništvu, hrani isključivo živim organizmima, najčešće ribom. Postoji korelacija između njegove veličine, otvora usta i prosečne veličine plena. Mlađe jedinke se hrane manjim ribama, a veće girama, vučićima, a preferiraju i ribe iz dubljih voda kao što su krudele. Ponekad lovi i beskičmenjake, posebno lignje i rakove - istakli su iz akvarijuma, piše jutarnji.hr.

Najčešće živi a dubini od 50 do 140 metara, a rasprostranjen je od istočnog Atlantika do Japana i Australije. Što se tiče Jadranskog mora, kovač se može naći u svim njegovim delovim, što još dodatno zastrašuje ljude koji vole da izaberu ovo more kao destinaciju za letovanje. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija