• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.08.2024

20:00

Zvali su je prelepi anđeo smrti! U pakao prostitucije ušla sa 15 godina, a ljubavnici su zbog nje umirali u najgorim mukama

wikipedia.org

Zanimljivosti

Zvali su je prelepi anđeo smrti! U pakao prostitucije ušla sa 15 godina, a ljubavnici su zbog nje umirali u najgorim mukama

Podeli vest

Najlepša i nasmrtonosnija prostituka na svetu bila je Dulsi Markam. Zvali su je crnom udovicom i anđelom smrti, a šokantno je kako je na kraju skončala.

Jedna od devojaka iz australijskog podzemlja bila je Dulsi Markam, koja je često tvrdila da nije odabrala život kojim je živela. U pakao prostitucije ušla sa samo 15 godina.

Naime, što je neko niže u hijerarhiji poput ove devojke, to su mu izbori manji, a kada se jednom zakorači u svet kriminala iz njega nije lako izaći.

Slična glumici Džindžer Rodžers

Ova je lepotica, koju su upoređivali sa popularnom glumicom Džindžer Rodžers, rođena u godini izbijanja Prvog svetskog rata. Ostala je zapamćena kao najlepša i ujedno najsmrtonosnija sidnejska prostitutka.

U kriminalnom miljeu bila je prisutna više decenija, i to od kasnih dvadesetih do pedesetih godina prošlog veka. Žarila je i palila australijskim podzemljem, i bila je viđena sa svim poznatim kriminalcima svog vremena. Ulazila je u skupu kategoriju seksualnih radnica, a koja je po poslu dobivala pola prosečne muške plate. Danas bi njena usluga koštala oko 550 evra.

Crni anđeo

Ova fatalna žena je u medijima nazvana anđelom smrti jer su iza nje u retrovizoru ostajali brojni leševi, a u kriminalnim krugovima je šaljivo nazivana crnom udovicom.

Foto: wikipedia.org

 

Smatra se da je minimalno osam njenih ljubavnika završilo život na nasilan način, bilo od vatrenog ili hladnog oružja. U središte pozornosti došla je u vreme koje je u Sidneju poznato kao razdoblje Bandi britvi, odnosno onih kriminalnih skupina koje su se dosetile nakon uvođenja Zakona o obaveznom licenciranju pištolja iz 1927., za novo jeftino oružje koje je bilo lako za skrivanje, a uz to više nego delotvorno. Ove su se bande često potpisivale jednostavnim rezanjem grla.

Život u senci

Godine 2019. profesorka istorije Lej Stro na Univerzitetu Notr Dam u Australiji je napisala knjigu o njenom životu koja nosi naziv "Anđeo smrti: Dulsi Markam, najlepša loša žena Australije".

Prema skupljenoj građi tokom života stotinak puta je optužena za šarenolika krivična dela. Među optužbama bile su one za prostituciju, skitnju, partnerstvo u zločinu, napad na policiju, pijančenje, krađu i prevaru, kockanje itd.

Nebrojeno je puta u tom periodu završila iza rešetaka, a život joj je po svemu sudeći bio jedna velika adrenalinska avantura. Krajem pedesetih godina završila je svoju karijeru prostitutke, i započela život u senci, koji je slabo poznat.

Umrla je 1974. godine kao udana žena i to tako što se navodno ugušila od dima cigarete. Njena biografkinja Stro, smatra da bi Dulsi, da nije krenula ovim putem – zasigurno uspela kao glumica.

Poslepodnevne novine "Dejli Miror" koje su izlazile u Sidneju od 1941. do 1990. sažele su život ove žene u jednoj jedinoj rečenici: Dulsi Markam videla je više nasilja i smrti nego bilo koja druga žena u istoriji Australije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Sija bronza kao zlato! Košarkaši Srbije uzeli medalju na OI i osvetili se Nemcima za Mundobasket! (FOTO/VIDEO)
Olimpijske igre

Sija bronza kao zlato! Košarkaši Srbije uzeli medalju na OI i osvetili se Nemcima za Mundobasket! (FOTO/VIDEO)

Trebalo je da bude zlato, ali i bronza je vrhunski rezultat! Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je treće mesto na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je u današnjem meču za bronzanu medalju pobedila svetskog šampiona Nemačku sa 93:83 (21:30, 17:16, 25:26, )! "Orlovi" su se tako revanširali "pancerima" za prošlogodišnji poraz u finalu Mundobasketa u Manili, a osim toga, pokazali su neverovatnu mentalnu snagu da se podignu nakon nepravednog poraza od Amerike u polufinalu.

10.08.2024

12:47

Planeta

Zabava

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23