• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.06.2023

16:15

Upoznajte devojčicu sa srcem izvan tela! Ovo stanje je toliko retko, da se javlja kod jednog od milion novorođenčadi (FOTO)

Instagram/virsaviya_art_heart

Zdravlje

Upoznajte devojčicu sa srcem izvan tela! Ovo stanje je toliko retko, da se javlja kod jednog od milion novorođenčadi (FOTO)

Podeli vest

Iako su doktori rekli da možda neće preživeti, Virsavija sa srcem izvan grudnog koša uživa u detinjstvu.

Virsavija je devojčica koja ima 14 godina i koja se od svojih vršnjakinja razlikuje po veoma posebnoj stvari, a to je njeno srce. Zapravo, devojčicino srce nije smešteno u grudnoj šupljini, već odmah ispod kože. Ovo stanje se naziva Kantrelova pentalogija i javlja se kod jednog od milion novorođenčadi.

Iako joj ovo stanje sada ne izaziva nikakav bol, niti ometa svakodnevne aktivnosti, mora da bude dodatno oprezna kako se ne bi povredila. U početku se suočavala sa brojnim izazovima, a u toku trudnoće, lekari su upozorili njenu majku Dari Borun, da je malo verovatno da će Virsavija preživeti. Ipak, uprkos svim prognozama, Virsavija je uspela i danas uživa u svom životu i bavi se tipičnim aktivnostima koje odgovaraju njenom uzrastu.

 

 

- Ona je zaista čudo i volim je takvu kakva jeste. Ona je apsolutno jedinstvena. Ona jeste jedna u milion - ističe Virsavijina majka.

Virsavija ima svoj Instagram profil na koji s vremena na vreme postavlja objave kako iz detinjstva, tako i današnje, želeći da upozna javnost sa njenim stanjem.

- Volim svoju ćerku takvu kakva jeste. Tako ju je Bog stvorio, ali ne želim da se ovo stanje desi drugoj deci ukoliko se može sprečiti. Podržavam rad NHLBI istraživača da nastave sa istraživanjem ovog retkog stanja i možda pronađu način da ga izleče - rekla je svojevremeno Dari i dodala:

 

 

- Virsaviji nije lako da živi sa srcem na spoljnoj strani grudi, jer je zaista izloženo i krhko, pošto je tik ispod površine kože. Ponekad i meni i njoj može da se javi anksioznost, kad znam koliko je ranjiva - priča njena majka.

Virsavija do sada dobija veliku podršku svojih fanova na "Instagramu" koji njenu priču nazivaju istinskom inspiracijom.

- Moje srce je drugačije, ali to me čini potpuno jedinstvenom i volim to. Sjajno je videti kako roditelji podržavaju svoju decu i prepoznaju njihovu jedinstvenost uprkos njihovim razlikama - zaključila je ova hrabra devojčica, a prenosi "Brightside".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kina visoko ceni rezultate koje Srbija ostvaruje! Zajednička izjava Vučića i Sija pravi pokazatelj čeličnog prijateljstva
Politika

Kina visoko ceni rezultate koje Srbija ostvaruje! Zajednička izjava Vučića i Sija pravi pokazatelj čeličnog prijateljstva

Predsednici Srbije i Kine Aleksandar Vučić i Si Đinping, potpisali su danas Zajedničku izjavu Republike Srbije i Narodne Republike Kine o produbljivanju i podizanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i izgradnji zajednice Srbije i Kine sa zajedničkom budućnošću u novoj eri, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

08.05.2024

20:56

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija