• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.09.2023

13:30

Bogata kolagenom, pospešuje rast kose! Smatraju je supernamirnicom, a Amal Kluni je svaki dan jede za doručak

EPA

Zdravlje

Bogata kolagenom, pospešuje rast kose! Smatraju je supernamirnicom, a Amal Kluni je svaki dan jede za doručak

Podeli vest

Amal Kluni u svoj doručak dodaje morske alge, za koje smatra da su zaslužne za njen mladalački izgled.

Superhrana nije veliki novitet u gastro svetu, ali neke namirnici, kao što je morska trava i dalje se ne nalaze visoko na listi najpoželjnijih. Uprkos tome što čine čudo za zdravlje organizma i lepotu! Advokatica za ljudska prava Amal Kluni otkrila je da svakog dana za doručak jede jednu namirnicu. Naime, dan započinje upravo s morskom travom, a za Vog je podelila i svoj recept.

Foto: profimedia

Amal Kluni

Morske alge, osim što su ključne za zdravlje okeana i okoline, bogate su jodom, gvožđem, kalcijumom, kolagenom, aminokiselinama i vlaknima. Sadrže proteine i minerale, ali treba imati na umu da nisu sve alge jestive i da neke mogu biti otrovne za organizam. Iako se mogu konzumirati uz bilo koji obrok, dobro je s njima početi dan, kao što to radi Amal. Dovoljno je da ih samo ubacite u svoj standardni smuti, a odlično će se uklopiti u neki od međuobroka: na primer, posoljene listove algi natrljajte s malo susamovog ulja i zapecite u rerni na nekoliko minuta.

Foto: EPA

Amal Kluni

Recept koji Amal često sprema je i supa s morskim algama: alge se rehidriraju tako da se stave u posudu s vodom, a supa se priprema s celerom, jabukom (1), krastavcima (2) i paprikom (1) obrađenima u sokovniku, a zatim dodajte ostale sastojke. Alge i celer narsecite na komade i dodajte u supu pa začinite s malo bibera i soli ali i sa sokom limete za svežiji i zanimljiviji ukus.

Amal Kluni priznala je da zdravi i blistavi ten kao i dobar izgled ima zahvaljujući morskoj travi, koja pozitivno deluje na kožu: bogata je kolagenom i poboljšava elastičnost kože i deluje na zaglađeni izgled, pospešuje rast kose, bogata je omega-3 i mineralima kao i vlaknima koja su ključna za zdravlje creva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija