• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vecernji.hr

29.11.2016

09:33

HRVATI PRSLI KO OBLANDA! Tvrde da su Rusi u ratu devedesetih bili na njihovoj strani, a protiv Srba!

Balkan

HRVATI PRSLI KO OBLANDA! Tvrde da su Rusi u ratu devedesetih bili na njihovoj strani, a protiv Srba!

Podeli vest

Izvesni Hrvat iz Pariza Marin Tomulić, tvrdi da je učestvovao u naoružavanju Hrvatske i to ruskim oružjem, piše zagrebački Večernji list

U svetlu pogoršanja odnosa Zagreba i Moskve, on je istakao da mu je veoma žao zbog toga, jer je u ratu devedesetih Rusija bila na strani Hrvatske?!

- Rusija je bila naš saveznik u nabavci oružja početkom ’90. Rusi su nam isporučivali oružje na zahtev Francuske, ja sam svedok tome. Sad se smatra da su Rusi bili i ostali saveznici Srba, ali za vreme domovinskog rata naoružavali su nas, a na Srbe - kaže Tomulić.

Njegovu ulogu apostrofirao je i bivši premijer Josip Manolić.

- Kao premijer sam Tomuliću dao ponumoćje ovlašćenog kupca Vlade, a kasnije i službenog predstavnika Kancelarije za zaštitu ustavnog poretka u pregovorima oko cene ili načina isporuke - napisao je Manolić u svojim memoarima.

Ipak, o Tomuliću je 2006. godine Nacional pisao i naveo da je on zapravo u bekstvu od hrvatskog pravosuđa i da je našao utočište u Francuskoj, te da se sumnjiči za pronevere u poslovanjima kompanija Jadrankomerc i Maloprodaja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
MA SUPER STE VI HRVATI I FRNCU

pre 7 godina

ZATO STE I DOBILI NOGU U DUPE IZ SRBIJE.

dragand

pre 7 godina

ipak kad se malo bolje razmisli to moze da bude tacno .... nas sa onakom songlastom politikom slobodna milosevica niko na svetu nije ni hteo ni voleo i tako smo i prosli .

darezare

pre 7 godina

Mozda i jesu.Za vreme Jeljcina sve je bilo moguce.Pa Rusija je 1999.ostala uzdrzana u Savetu bezbednosti OUN u vezi bombardovanja.Jedno je sigurno nisu nama Rusi toliki prijatelji koliko neko zeli da predstavi

pp

pre 7 godina

Ta stara saradnja nastavljena je idea i gasprom finansiraju crvenu petokraku

Marko

pre 7 godina

Ovo hrvati nesto mlate jer su se zamerili Rusima zbog Ukrajne.Cini mi se da je Putin rekao da hrvate cekaju sankcije uskoro.Drugo i da je tako pa nije to radila Rusija?Nego su im francuzi nasli neke dilere oruzijem iz Rusije.Pa sta je tu cudno?Znaci nije drzava Rusija stajala iza toga nego individualni dileri oruzijem,kriminalci.Hrvati se sve vise zakopavaju u odnosima sa Rusijom,koji je i onako bio na staklenim nogama.

Pik

pre 7 godina

Vlada rusije nije sigurno, mozda neka opozicija ili neki clanovi podzemlja

pc

pre 7 godina

Sta se cudite, pogledajte samo ko je vladao Rusijom u to vreme i sve ce vam biti jasno. To nema veze sa Rusima, Srbima i Hrvaima. To je bilo samo da da namaknem novac i da stavim u svoj dzep. Zato se i Rusija zamalo raspala.

COA

pre 7 godina

Хрватска обавештајна служба и усташки лоби из дијаспоре ради прљав посао за Запад, ово је директан удар на односе Срба и Руса, кад би гледали ко је све наоружавао усташе онда би рекли и да су то чинили и Срби, Аркан например.

KoleM

pre 7 godina

Rusi nas deru na svakom koraku. Vade naftu i gas u Srbiji koji ne plaćaju a posle ga prodaju nama po ceni ruskog sa sve transportnim troškovima. Ispališe nas za Južni tak ali za utehu i da su ga napravili ne bismo ništa imali od njega, jer je ugovor bio takav da dobit taman otplaćuje kredit. Gas nam prodaju najskuplje. Ako sutra nađete naftu na svojoj parceli, ne radujte se, ta nafta pripada Rusima. Sve što se u budućnosti nađe pripada Rusima, takav je ugovor.

boca

pre 7 godina

Najveći dobavljač je bila nemačka preko austrije i mađarske a brodovima je u hrvatske luke najviše dolazilo iz amerike. E TAKO TOJE STVARI I TAČKA.

nati

pre 7 godina

Pa i sad su vam prodali makete od helikoptera kao prave,sa punom cenom,sta ce te bolje.\n

Mirko

pre 7 godina

Ustashe su skupljali u dijaspori novaca za kupovinu oruzija.

Mauser

pre 7 godina

Gospodo, u ljubavi i ratu sve je dopušteno , pa tako i prodaja oružja, pogotovo državi koja je bila pod embargom za uvoz oružja. To nema veze sa ljubavi, nego je to čisti biznis. Ovo kod vas u vezi ruskog vlasništava nafte i plina tj . prodaje istog Srbiji znatno skuplje nema veze sa ljubavi Rusa i Srba. Pozdrav!

ANTE BAN

pre 7 godina

Pa- to znaju i vrapci na grani! Odakle nam pred akciju OLUJA "leteće topovnjače, dalekometnio topovi,neke vrste municije, itd. nego od ruskih oficira! Zato- neka je laka široka ruska zemlja velikome prijatelju Hrvata- našemu bratu; Borisu Borisoviču Jeljcinu!

Izbori 2024

Vesti

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija