• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: TANJUG

31.01.2020

10:21

JEL OVO MILO NAJAVLJUJE PROGON SRBA?! "Gde su sveštenici SPC barjačili, TAMO SRBA VIŠE NEMA!"

Balkan

JEL OVO MILO NAJAVLJUJE PROGON SRBA?! "Gde su sveštenici SPC barjačili, TAMO SRBA VIŠE NEMA!"

Podeli vest

U Crnoj Gori se pod plaštom priče o Zakonu i potencijalnom otuđivanju imovine i po osnovu ugroženosti "jedne srpske nacionalne zajednice vodi vrlo perfidni i vrlo opasni rat protiv države, tvrdi predsednik Milo Ðukanović, što, kako kaže, pokazuje da je "jedan velikodržavni nacionalizam i dalje veoma živahan u svojoj nameri da potre Crnu Goru"

Obraćajući se na partijskom skupu njegovog DPS-a u Podgorici, Ðukanović je rekao da te koji to rade građani Crne Gore moraju razočarati.

"Moramo ih razočarati. Moramo pokazati nacionalnu odgovornost, odlučnost, razboritost, da sve nesporazume koje imamo i sva nezadovoljstva koje imamo potisnemo u drugi plan kada je u pitanju odbrana naše državne kuće", rekao je crnogorski predsednik.

Istakao je da ti koji to rade žele da preuzmu ingerencije koje pripadaju svakoj nezavisnoj, suverenoj državi.

"Velikodržavni nacionalizam koji pokušava da donosi odluke umesto crnogorskih institucija…Taj samozvani nacionalizam štiti prava građana jedne nacionalnosti u Crnoj Gori umesto nadležnih državnih institucija zaduženih da štite prava svih građana bez obzira na njihovu veru i naciju. Taj velikodržavni nacionalizam pretenduje da uređuje magistralni put razvoja Crne Gore", rekao je Ðukanović, prenele su podgoričke Vijesti.

Ðukanović je, kaže, uveren da situacija u vezi sa Zakonom o slobodi veroispovesti nije ni u vezi sa tim aktom, niti o imovini, već, kako tvrdi, o državi.

"Pod plaštom priče o Zakonu i potencijalnom otuđivanju imovine i po tom osnovu ugroženosti jedne srpske nacionalne zajednice u Crnoj Gori vodi se vrlo perfidni i vrlo opasni rat protiv naše države, mnogo je i onih u Crnoj Gori koji povedeni idejom da promene vlast, bilo da je reč o opoziciji bilo onima koji su od devedesetih godina radili protiv Crne Gore, ili drugi koji su formirani kao navodno nezavisni procrnogorsko orjentisani, a danas su na pozicijama štampane ''Svetigore'' i rade sve što su radili i zakleti protivnici Crne Gore", rekao je Ðukanović.
 

Foto: Informer

On je poručio da se mora pokazati nacionalna odgovornost, odlučnost, razboritost.

"Protivnici Crne Gore ne miruju. Oni žive u uverenju da će Crna Gora kad tad nestati", tvrdi Ðukanović.

On je kazao da je to "konzistenta i uporna nepokolebljiva strategija" da se ta nada pretvori u realnost.

"Moramo ih razočarati. Moramo pokazati nacionalnu odgovornost, odlučnost, razboritost, da sve nesporazume koje imamo i sva nezadovoljstva koje imamo potisnemo u drugi plan kada je u pitanju odbrana naše državne kuće".

On je, kako je saopšteno iz DPS-a, kazao i da "tamo gde su sveštenici SPC crkve barjačili tamo najčešće Srba više nema, ili ih ima mnogo manje nego što ih je bilo pre nego što se crkva latila političkog posla".

"I umesto da su sa tim naukom izašli iz tog tragičnog iskustva, nažalost, dobar deo njih je sada našao utočište u Crnoj Gori, kao i u svakoj ranijoj prilici otvorili smo vrata za svakog nevoljnika…"

Ðukanović je ocenio da se debata o Zakonu o slobodi veroispovesti, "koliko god donela neprijatnosti, pokazala kao vrlo korisna i otrežnjujuca za one koji su živeli u iluziji da je pitanje crnogorske nezavisnosti završeno 21. maja 2006. godine i u celosti utvrdeno clanstvom u NATO Alijansi".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan

pre 4 godine

Ovde takvih problema nema. Mogu da razlupaju pola grada, blokiraju koliko i šta im volja i niko ni pionirsku opomenu. Špijuni vršljaju na sve strane, preuzimaju važne materijale, isplaćuju u kesama (od nove godine moraju da menjaju ambalažu - upotreba kesa se kažnjava) i svima lepo. BDP dramatično raste, taj novac se troši u trgovinama, raste promet. Milina jedna. Što železnica ne ukine prugu Beograd-Bar kao nerentabilnu. Po Vojvodini su sve pruge nerentabilne, nema vozova ni želja da te mine.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Обарјачио си ти... Одавно...Само те још нико од "саветника" није обавестио...

milankukic

pre 4 godine

zaasto nase televizije ne emituju sve milove govore od 90 do 99 godine pa da poddsete i njegove kriminalce kako se onda deklarisao ali vrlo brzo ce pasti maske zavrsice kao sanader a sta ce njegovi poslusnuci onda da rade

Nesa

pre 4 godine

Fukara ostaje fukara! Sada samo jasnije pokazuje lice. Pokusava da nacionalizmom zapecati svoje, i porodicne lopovluke. Sada niko vise ne prica o kradjama, lopovlucima i reketiranju po CG. Pa ako mu i sada prodje, onda CG nije boljeg ni zasluzila.

Ivana

pre 4 godine

Zasto si Milo pokretao ovaj zakon ? Bez potrebe, dobra iz njega izvuci neces, narod te nece ostavljati na miru. I ti koji setaju ulicama to nisu Srbi vec Crnogorci. Srbi ih evo u Srbiji.

KAKO NAJNOVIJE MERE SZO UTIČU NA SRBIJU?! Oglasio se Batut!
Društvo

KAKO NAJNOVIJE MERE SZO UTIČU NA SRBIJU?! Oglasio se Batut!

Instutut za javno zdravlje "Batut" saopštava da vanredna situacija na globalnom nivou koju je progasila Svetska zdravstvena organizacija ima za cilj da obezbedi brzu međunarodnu pomoć članicama SZO, a državama se preporučuje da i dalje nastave sa primenom mera koje su već uspostavljene, uz praćenje daljih preporuka u narednim nedeljama

30.01.2020

23:00

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!
Politika

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!

Ministarka pravde Maja Popović istakla je danas da će nastaviti sa jačanjem vladavine prava i povećanjem efikasnosti pravosuđa kako bi građani mogli da zaštite svoja prava u sudskim postupcima u razumnom roku.

30.04.2024

15:42

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!
Politika

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović u obraćanju na sednici Saveta bezbednosti UN izneti istinu i činjenice koje ne žele da čuju samo oni koji ruše dejtonsku BiH.

30.04.2024

15:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija