• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.04.2020

07:43

ZABRINJAVAJUĆE STANJE U BOSNI I HERCEGOVINI! Epidemija korone je na vrhuncu, a čak 700 medicinskih radnika "pobeglo" na odmor!

Balkan

ZABRINJAVAJUĆE STANJE U BOSNI I HERCEGOVINI! Epidemija korone je na vrhuncu, a čak 700 medicinskih radnika "pobeglo" na odmor!

Podeli vest

Čak 700 lekara i drugih medicinskih radnika u Bosni i Hercegovini nalaze se na bolovanju na vrhuncu epidemije koronavirusa, od kojeg je do ponedeljka u toj zemlji obolelo više od 1.000 i umrlo 39 ljudi, izveštava hrvatska agencija Hina.

Koronavirusom je dosad inficirano 1.018 ljudi, sa žarištima u Banjaluci (257), Čitluku (81), Mostaru (55) i Širokom Brijegu (48).

U Sarajevu je infekcija potvrđena kod 35 ljudi.

Ipak, zabrinjava podatak da je u Sarajevu u jeku epidemije na bolovanju čak 700 lekara i drugog medicinskog osoblja.

Sumnja se da su brojni među njima na taj način želeli da izbegnu rizik od zaraze na radnom mestu.

Direktorka Kliničkog centra u Sarajevu Sebija Izetbegović upozorava da se radi o vrlo ozbiljnom problemu koji preti pogibeljnom urušavanju zdravstvenoga sistema.

- Oduvek imamo problem s lažnim bolovanjima i tvrdim da i u ovim teškim trenucima dve trećine medicinskih radnika neopravdano izostaje s posla - rekla je Izetbegović listu Dnevni avaz.

- Srećem svoje zaposlene kako šetaju po gradu, a neki od njih su sami sebi pisali bolovanje. Pratimo tu anomaliju, koja se na vrhuncu teške i neizvesne borbe protiv opakog zla kosi sa Hipokratovom zakletvom i došli smo do pouzdanog saznanja da se uglavnom radi o istim osobama - dodala je.

Direktor Doma zdravlja Muhamed Ahmić najavljuje sankcije za neopravdana bolovanja.

- Naložio sam lekarima da se pooštre kriterijumi za odobravanje bolovanja i nekritičko otvaranje biće kažnjeno - istakao je Ahmić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija