• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.05.2020

11:59

SAMO DA SE I NAMA OVO NE DESI! Republika Srpska ponovo produžila policijski čas, broj obolelih se drastično povećao, GRAĐANI NISU BILI DISCIPLINOVANI!

Balkan

SAMO DA SE I NAMA OVO NE DESI! Republika Srpska ponovo produžila policijski čas, broj obolelih se drastično povećao, GRAĐANI NISU BILI DISCIPLINOVANI!

Podeli vest

U Republici Srpskoj u petak je bilo 49 novozaraženih koronavirusom i to je rezultat nediscipline građana tokom Vrbice i u cvetnoj nedelji.

Ovo je rekao predstavnik Štaba za vanredne situacije u RS Nenad Stevandić.

On je rekao da je RS bila, kao i Srbija, na četiri odsto novozaraženih u odnosu na broj testiranih, ali da se sada procenat popeo na 10, te da su pooštrene mere tokom prvomajskih praznika.

Policijski čas biće, kako je rekao, tri dana - 1, 2. i 3. maja.

- Nismo bili radikalni u kažnjavanju u RS, sada moramo da pooštrimo mere i kažnjavamo. Juče, 1. maja bilo je mnogo disciplinovanije, policijski čas je bio 12 sati, ulice puste, nije bilo posete izletištima - rekao je Stevandić za TV Pink.

Foto: Tanjug/Pixabay

Napominje da je juče u RS bilo 455 testiranja građana, da je bilo 49 novih slučajeva zaražavanja.

SITUACIJA JE POGORŠANA, ALI OD NAS SVE ZAVISI! Dodik: Sada imamo sve, POTREBNA JE SAMO DISCIPLINA!

Tako se broj zaraženih koronavirusom u RS popeo na 891, a obavljeno je 14.000 testiranja.

U KC Banjaluka na lečenju je trenutno 140 pacijenata, jos tridedesetak je u zdravstvenim ustanovama od Doboja do Trebinja, obostranu upalu pluća ima 46 pacijenata, na respiratoru je šest pacijenata.

Navodi da ima građana koji nisu razumeli da je neophodan oprez i kada nije policijski čas.

- Nije virus samo u policijskom satu, on je i stalno prisutan. Kada nije policijski čas mora se držati distanca, nositi maska i rukavice - naveo je on.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
aca

pre 4 godine

od kako su rusi dosli u srpsku sve se pogorsalo,pa hrvatska i federacija i ostale zemlje u regionu bez strogih mera puno bolje se nose sa epidemijom jer ne prihvataju rusku pomoc lose kvalitete i savete kineza

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)
Fudbal

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine večeras na stadionu "Lagator" u Loznici igraju finale Kupa Srbije, a meč je privukao veliku pažnju srpske fudbalske javnosti. Kako javlja naš izveštač iz Loznice, na novootvoreni stadion stigao je i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

21.05.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija