• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.05.2020

12:44

DVOJICA SVEŠTENIKA U NIKŠIĆU ZDRAVSTVENO LOŠE! Intervenisala HITNA POMOĆ, jedan od njih U BOLNICI?!

Balkan

DVOJICA SVEŠTENIKA U NIKŠIĆU ZDRAVSTVENO LOŠE! Intervenisala HITNA POMOĆ, jedan od njih U BOLNICI?!

Podeli vest

Hitna pomoć intervenisala je u Centru bezbednost Nikšić, na zahtev sveštenika N. M., a sveštenik S. J. nije saslušan zbog lošeg zdravstvenog stanja, saopšeno je iz Saveta za građansku kontrolu rada pollicije.

Taj savet je saopštio da prati, po sopstvenoj inicijativi, postupanje policijskih službenika i poštovanje prava zadržanih osoba u Centru bezbednosti Nikšić.

"Službenici policije reagovali su odmah i HMP je stigla u najkraćem roku. Lice je primilo odgovarajuću terapiju i nastavljen je njegov boravak u prostorijama za zadržavanje.

Sveštenik S.J. iz zdravstvenih razloga nije saslušan od državnog tužioca. Kada se ta aktivnost realizuje policijski službenici će postupati po nalogu tužioca i uz puno poštovanje i zaštitu njegovog zdravlja”, navodi se, između ostalog, u saopštenju Saveta.

Kako "Vijesti" pišu, sveštenik S. J. nije ispitan jer je u bolnici, a prema nezvaničnim saznanjima advokati sveštenika su uložili žalbe na presudu o zadržavanju i o njima će se sudija izjasniti. Još uvijek se čeka odluka tužioca da li će sveštenici biti privedeni kod sudije za istragu ili ne.

Podsetimo, nakon više od dva sata saslušanja u Centru bezbednosti i kod tužioca u Nikšiću, episkopu Episkopu budimljansko-nišićkom Joanikiju i nikšićkim sveštenicima, određeno je zadržavanje do 72 sata. Njima se na teret stavlja da su prekršili naredbu vladinog Nacionalnog koordinacionog tela o zabrani okupljanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
laki

pre 4 godine

Hapšenje SVEŠTENIKA u Crnoj Gori je odmazda za hapšenje crnogorca koji je upao u kafić na Vračaru. Milo neda na svoje.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija