• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.05.2020

14:58

UHAPŠENA JOSIPA RIMAC, BIVŠA "KRALJICA KNINA I HDZ-A"! U Hrvatskoj velika istraga protiv 13 državnih službenika zbog zloupotrebe položaja!

Balkan

UHAPŠENA JOSIPA RIMAC, BIVŠA "KRALJICA KNINA I HDZ-A"! U Hrvatskoj velika istraga protiv 13 državnih službenika zbog zloupotrebe položaja!

Podeli vest

Hrvatski Biro za borbu protiv korupcije (USKOK) doneo je rešenje o sprovođenju istrage protiv 13 hrvatskih državljana, od kojih dvojica uz hrvatsko imaju i državljanstvo BiH, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična dela trgovanja uticajem, davanja mita za trgovanje uticajem, zloupotrebu položaja i ovlašćenja i primanja mita


Reč je, kako su preneli hrvatski mediji, o državnim službenicima i privrednicima iz više hrvatskih gradova.


Prvi uhapšeni u policijskoj akciji Krunoslav Jakupčić iz preduzeća Hrvatska šume pušten je na slobodu, a jednomesečni pritvor je zatražen za bivšu gradonačelnicu Knina Josipu Rimac i ostale osumnjičene.

 

Navodno je, prenosi zagrebački portal Index, reč o gradnji vetroelektrana kod Knina koja je planirana u vreme kada je Rimac bila na čelu Knina. Portal podseća da je su Rimac zvali "kraljicom HDZ",a dnevnik.hr podseća na njenu "boagtu" biografiju.

Rimac se u HDZ učlanila čim je napunila 16 godina, a 2005. postala je najmlađa gradonačelnica u Hrvatskoj. S godinama je rasla na raznim funkcijama u stranci, a njena stranačka karijera procvetala je u doba Tomislava Karamarka, kad su je nazivali kraljicom HDZ-a. No kako njegova slava nije dugo trajala, tako je izbledjela i zvezda Josipe Rimac. Počela su sve glasnija šuškanja o skupoj kući, pa su se spominjala razna pogodovanja, nameštanje poslova sestrama i slično...

Prvo se nije našla na listi za izbore za Sabor, a onda je dotučena na lokalnim izborima kad je izgubila od nezavisnog kandidata, a smatrala se alfom i omegom Knina. Ipak, da ne bi ostala kratkih rukava, pobrinuo se premijer Andrej Plenković i smestio je u Ministarstvo uprave Lovre Kuščevića. On je otišao zbog afere, ona je ostala uprkos aferi.

Postavljalo se pitanje je li pogrešno u imovinskoj kartici prijavila da joj je suprug vlasnik kuće, a ne tri stana u toj kući. Vrhovni je sud presudio u njenu korist i utvrdio da nije bila u sukobu interesa. Nekretninom se bavio i USKOK, pa je zbog sporne kuće osuđena direktorka Uprave u Ministarstvu regionalnog razvoja, prijateljica Josipe Rimac koja je njenom suprugu bespravno dala stan. Bračnom paru nije se sudilo što su stan bespravno dobili. Pravosnažnog epiloga još nema.

Komentrišući jučerašnju policijsku akciju, prdsednik Zoran Milanović je rekao da su uhapšeni svi stranački ljudi.

“To sad već poprima epidemijske razmere. Ono što sam video, nije mi jasno. Tu se vidi da se neka istraga raspala na kraju”, rekao je Milanović I dodao da želi da veruje da će Državno tužilaštvo imati neke argumente za to, jer ako nema, biće smešno.

Podsetio je, međutim, da dok je on bio premijer, niko iz tadašnje njegove socijaldemokratske vlade nije ovako prošao, preneli su hrvatski mediji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!
Live TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!

Danas se navršava 32 godine od stradanja Srba u srednjem podrinju. Najmlađa žrtva bio je dečak od samo četiri godine. Za ove zločine niko nikada nije odgovarao. Naši zvaničnici iz Srbije i Republike Srpske otišli su danas da odaju počast srpskim žrtvama. Na ovu temu u "Info večeri" govorili su novinar "Politike" Marko Lakić, član predstavništva SNS-a Vladimir Marinković i Stefan Krkobabić, potpredsednik PUPS-a. Uživo u program uključio se i Brano Vučetić iz Bratunca koji je ispričao svoja svedočenja o zverstvima Nasera Orića, kao i Radojka Filipović iz Bratunca koja je ispričala svoja svedočenja.

06.07.2024

22:30

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)
Live TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)

Ruska vojska je u prethodna 24 sata oborila više raketa i dronova! Premijer Slovačke Robert Fico prvi put se pojavio nakon ranjavanja. Njegova poruka bila je da bi otišao sa Orbanom u Moskvu, samo da je mogao. Na ove, ali i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Mile Pršić i general Vinko Pandurević. Uživo u program javio se i Dževad Galijašević koji je komentarisao rezultate predsedničkih izbora u Iranu, kao i Nenad Bumbić, dopisnik iz Čikaga koji je komentarisao izbore u Americi.

06.07.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija