• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/in4s.net

10.06.2020

14:01 >> 15:40

DRAMA U TIVTU, POLICIJA NA SVAKOM KORAKU! Vernici se okupili da brane krstionicu na Prevlaci, sumnjaju da će vlast krenuti u rušenje svetinje!

Balkan

DRAMA U TIVTU, POLICIJA NA SVAKOM KORAKU! Vernici se okupili da brane krstionicu na Prevlaci, sumnjaju da će vlast krenuti u rušenje svetinje!

Podeli vest

Zbog pojačanog prisustva policije u Tivtu u proteklih nekoliko sati, vernici Mitropoloije crnogorsko-primorske (MCP) okupljaju se u manastiru Svetog arhangela Mihaila na Prevlaci, sumnjajući da se policija priprema da asistira u rušenju krstionice koja je podignuta prošle godine

Na taj zaključak građane je, kako ističu, navela i jutrošnja akcija građevinskih inspektora i policije koji su porušili konak manastira Svetog Vasilija u Zoganju kod Ulcinja.

"Praktično na svakom skretanju od grada prema Prevlaci stoji po jedno patrolno vozilo, povučena je i Granična policija sa Aerodroma, a stižu i policijske snage iz Herceg Novog. U svetlu događaja u Ulcinju, možemo očekivati i napad policije na Krstionicu na Miholjskoj prevlaci“, rekao je otac Miajlo Backović u izjavi za IN4S.

 

 

Brojni očevici govore da je u Tivtu primećen je i komandir interventne jedinice iz Herceg Novog koji je prošle godine u aprilu komandovao napadom na Krstionicu.

 

 

Otac Miajlo je, zajedno sa vernim narodom, već na Krstionici. Pozvao je vernike da dođu, da se zajednički odupru režimskom ludilu i zaštite svetinje.

 

 

 

Policija u Tivtu u međuvremenu je demantovala navode da vrši opsadu grada. Kako su naveli "oni samo vrše redovne poslove iz svoje nadležnosti".

"Apsolutno su netačni navodi da policija vrši opsadu Tivta na lokaciji Miholjska prevlaka i da pruža asistenciju kako bi se srušila krstionica na ovoj lokaciji", rečeno je iz policije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 4 godine

KOJI VRAG JE UŠAO U TE MILOGORCE? KRENULI REDOM DA RUŠE SVETINJE. OBIĆE IM SE TO O GLAVU.

user

pre 4 godine

E moji Srbi, da ovako branite svoj narod kao sto branite gradjevine, gde bi nam bio kraj?!

sledeća vest

Vesti

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija