• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.K.

17.02.2021

15:58

U SRCU STAROG GRADA U SPLITU, 84 GODINE STOJE ZIDINE PRAVOSLAVNOG HRAMA BEZ ZVONIKA I KUPOLE! Hrvati poručuju: Ne želimo da SPC izbije na Jadran!

Balkan

U SRCU STAROG GRADA U SPLITU, 84 GODINE STOJE ZIDINE PRAVOSLAVNOG HRAMA BEZ ZVONIKA I KUPOLE! Hrvati poručuju: Ne želimo da SPC izbije na Jadran!

Podeli vest

Iza glamura, sjaja i blještavila najveće perjanice hrvatskog turizma, krije se tužna i mučna priča najstrašnijeg gaženja i nipodaštavanja osnovnih ljudskih prava srpskog naroda i snažne zajednice koja je stvarala taj isti grad, sportske klubove i iznedrila mnoge važne ličnosti vezane za Split i za Dalmaciju

Kada biste angažovali domaćeg, što bi u Splitu rekli "fetivog", turističkog vodiča, da vas provede rivom, poveo bi vas najlepšom ulicom starog grada, Marmontovom. Baš iz te najlepše ulice u jezgru starog grada kada skrenete na peškariju, najpoznatiju ribarnicu u Splitu, došli biste pravo pred staru, elegantnu kamenu kuću o kojoj taj isti vodič ne bi znao ili ne bi hteo da ispriča priču koja bi vas ostavila u šoku.

Masivna drvena vrata kriju priču koja prosto deluje nestvarno i za ona davna vremena, a kamoli za 21. vek. U nedrima starog grada, čuvene Dioklecijanove palate krije se srpska pravoslavna crkva, čija je izgradnja počela 1937. godine i do današnjeg dana još nije završena.

Foto: Informer.rs

Nezavršeni hram u Splitu

Pre Drugog svetskog rata, podignuti su zidovi od osam metara i posle više od 80 godina hram još uvek nema kupolu.

Smenjivale su se razne države i vlasti, ali hram Svetoga Save stoji nedovršen, ne može da podigne svoj zvonik, jer lokalnom stanovništvu smeta kupola koja bi trebalo da bude izgrađena u neovizantijskom stilu.

Foto: Informer.rs

Stari grad Split

Hrvatski mediji se zgražavaju pri samoj pomisli da pravoslavni hram bude završen, iz prosto neverovatnih razloga.

- Srpska pravoslavna crkva je institucionalnim nasiljem dinastije Karađorđević došla do zemljišta na kom želi izgraditi hram Svetog Save u strogom središtu starog gradskog jezgra, gde bi se na već podignute zidove hrama, visoke 8 metara, izgrađene 1938, trebao podići krov i kupola u prepoznatljivom neovizantijskom stilu, zamišljeni kao izvorna kopija beogradskog hrama Svetog Save... Eventualnim završetkom ovog projekta stavila bi se tačka na "i" stogodišnjem planu SPC da izbije na Jadran, a prvi prizor putnicima koji bi morem dolazili u splitsku luku bio bi upravo - pravoslavni hram! - pisao je svojevremeno 7dnevno.hr

Foto: Informer.rs

Nezavršeni hram u Splitu
Ne žele građevinu koja podseća na hram svetog Save

Srpsku crkvu na splitskoj rivi, projektovao je Aleksandar Deroko, koautor hrama Svetog Save na Vračaru, što Hrvatima posebno smeta, jer zašto bi u Splitu postojalo nešto što imalo podseća na Beograd.

Kada bi hiljade turista koji iz čitavog sveta pohode na najveće tehno partije u Splitu, saznali makar deo istine o gradu koji ima svoja dva lica, drugim očima bi ga posmatrali i pitanje je da li bi uopšte i dolazili u državu koja svoje građane tretira kao vanbračnu decu, krije, ponižava i čini sve da deluje kao da ne postoje.

Komšijske građevine drugih konfesija, jevrejske i islamske, nisu bile takve sudbine i nisu tretirane od domicilne i dominantne rimokatoličke zajednice na takav način. One su u svojoj punoj funkciji i lepoti, na radost i divljenje svima, samo srpska crkva predstavlja pretnju čak i u ovakvom stanju onima koji bi da sakriju njeno postojanje.

Foto: Informer.rs

Vernici u nezavršenom hramu

Srbi u Splitu nestaju

Istraživanje je pokazalo da se udio srpske populacije u Splitu sveo sa 4,48%, koliko je iznosio 1991., na 1,69% 2001. godine, odnosno, Split je ostao bez 5.526 građana srpske narodnosne pripadnosti

Hajduk iz Splita su osnovali Srbi

Hrvatima ne smeta samo pravoslavni hram, smeta im sve što je ima veze sa Srbima, i trude se da svim srpskim korenima u Dalmaciji zatru trag, pa tako uporno kriju činjenicu da su upravo Srbi osnivači fudbalskog kluba Hajduk.

Samo ime kluba "Hajduk" dosta govori o poreklu. Naime, hajduci po Dalmaciji i Istri bili su poznati Srbi koji se pominju i u narodnim srpskim knjigama.

Fudbalski klub Hajduk iz Splita osnovali su Srbi iz Dalmacije! Ta istorijska činjenica svesno je zataškavana i menjana tokom 102 godine koliko postoji klub. Kada su Splićani slavili sto godina od osnivanja svog fudbalskog kluba Hajduk namerno su od javnosti sakrili činjenicu da su ovaj tim osnovali Srbi.

Foto: Printcreen

Prećutkuju da su osnivači Hajduka Srbi

"Bile" su 1911. godine osnovali braća Fabijan i Luka Kaliterna, Lucijan Stela, Vjekoslav Ivanišević, Ivan Šakić. Pre Drugog svetskog rata sve Kaliterne su bili Srbi, Lucijan Stela je bio Srbin rimokatolik, dok su Šakići i Ivaniševići pre rata bili Srbi, neki rimokatolici, a neki pravoslavci, prenosi blog portal Hajduksrbija.

O srpskom poreklu braće Kaliterna postoje dokazi u knjigama Austrougarske, gde piše da su oba brata hapšena zbog srbofilije i širenja velikosrpske propagande tokom Prvog svetskog rata.

Ono što se potpuno prećutkuje jeste činjenica da su u osnivanju Hajduka učestvovali i studenti srpske nacionalnosti koji su u tom periodu studirali u Beču i Pragu. Među njima su Blažo Primorac, Borislav Primorac, Đorđe Matavulj, Nikola Matanović, Pavle Janković, Filip Radović, Filip Janković, Jovan Divac, Novica Davnić, Branko Vuković.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vera

pre 3 godine

Reče Isus, Petru: Petre ti si stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Vizantiju koja je podelila Isusovu crkvu u 11veku, Osmanlije ne samo nadvladale, nego i izbrisale sa lica zemlje koju pretvoriše u Tursku. A napravili su grešku i dozvolili da to vizantijsko zlo, podele i mržnje, ostane posle njih u SPC...samo su muslimani spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla jer mira je ionako na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje a posle njih pokrenu sve Balkanske i Svetske ratove i genocide…Neki katolički fratri su još u 16veku dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu pisali da su Osmanlije samo "Mač Božji" koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta.

Komandant 1001

pre 3 godine

Draga naša Verice, rekoh ti jednom : Ne misl sa uterus vulvom, nego mozgom. Treba da znaš da Pravoslavlje nije zbrisano........... eno gde se predstavlja, u Jerusalimu u cenrtu pravoslavlja u Moskvi, Beogradu, L.A. u N.Yorku , Atini, Sofiji, etc.etc.pravoslavnih manastira diljem Hrvatske.....a teorem "Fero et Igni" vekovima je poznati Pravoslavlju......i ništa nam ne možete, samo ubiti (kako reče Šešelj sudijama u Tribunalu Haaga)

Raskol

pre 3 godine

Trebaš ti samo čitati malo više Bibliju sve ti u njoj lepo piše i te Isuseove reči da Njegovu Crkvu ništa neće nadvladati ko šta Vatikan niko nije ali i piše ti u Knjizi otrivenja ko je to Harlot iliti odvojena crkva-kurva- blubnica....Konstantinopolis se odvojio i podelio Crkvu i sada ti se zove Istanbul a trebao je da sa Pravoslavljem upravlja iz Aje Sofije koja je sada džamija a cela vizantija Turska....čitaj i otvori oči.

Mili

pre 3 godine

Papa i dalje vodi najveću Crkvu na svetu od 1,3 milijarde vernika a koga je briga za tih 300 miliona krivoslavaca odvojenih od njega koji ko prvo i dalje krivoslave iz inata po netačnom Julijanskom kalendaru a posle svoj rođend slave licemeri po tačnom Gregorijanskom?

Vera

pre 3 godine

Isus je sa Sv. Petrom utemeljio Hršćansku crkvu u Rimu zato jer je upravo Petar svojom žrtvom i životom i naukom doveo do toga da Rimsko carstvo posle progona prizna Hrišćanstvo za religiju(Oko 300-te godine) i da Papa bude njegov naslednik(Od prvog Pape Siricija 385g). Tako su se ostvarile Isusove reči zapisane u Bibliji da je Petar stena na kojoj će dići svoju Crkvu da je ni vrata paklena neće moći nadvladati ovako kako su muslimani nadvladali one koji su se odvojili od Pape i pravoslavnu Vizantiju pretvorili u Tursku i Aja Sofiju u džamiju koja je simbol podela Hršćanstva jer se iz nje trebalo upravljati namesto iz papinog Vatikana... Problem je u tome šta više niko ni ne čita Bibliju.

PITANJE

pre 3 godine

Kako to da su turci 500g u pohode išli preko Beograda za Evropu i pokorili baš sve za to otcepljene pravoslavne zemlje na Jugu Evrope a nikada nisu mogli preko Zagreba ma ni da dodju do njega da pokore te male i prve katolike hrvate pa da skrate za Sloveniju pa za Italiju da tu njihovu "čizmu" lepo odseku od Evrope i pregaze je do Rima i Pape šta im je i bila namera a preko “vatikanskih psa čuvara” hrvata nisu mogli kao ni niko pre njih a srbe jašili i držali u ropstvo veće i od Biblijskog naroda a eto hrvati kažu da ih Gospa od Osmanlija sapasala u Sinju a od komunista u Međugorju a branitelje 90ih krunica a?

Kojekude Srbijo

pre 3 godine

Srpski istoričar i književnik Konstantin Nenadovic u svojoj knjizi "Kojekude Srbijo", izdane u Beču 1883g a u Srbiji zabranjene, piše o silovanju Srpkinja i bludničenju u Turskom ropstvu: ..."Kod nji moralo je i svo najlepše i najprikladnije ženskinje, mlade, i devojke Srbske iz sela dolaziti, i pri sviranju gajdi i druge muzike u kolu igrati i pevati, i Turski život time naslaždavati. - Od o ti ženskinja bez razlike stanja i mladosti, Turci birali su najbolje i najlepše Srbkinje koje su im se dopadale pa su s njima pod ladnicima, ladovitim grmovima, i lisnatim šumarcima, ležali, valjali se, grljili i javno na sramotu pred ocevima, bracom i muževima, sa nesrecnim Srbkinjama blud u sred belog dana provodili- Ovakva grozna tiranija Turska po svoj jadnoj Srbiji carstvovala je"...o tome se u Srbiji ne sme pisati?

Antifa

pre 3 godine

Pavelić na pitanje novinara zašto su ubijana srpska deca kaže 45g: "Kad ti neko dođe rušit državu onda mu treba i seme izbrisati"! Tuđman na moguće optužbe za "etničko čišćenje" Srba kaže 95g: "Pustite ih samo neka odu živi i zdravi u kolonama a mi ćemo ako treba i na sudu i svetu pokazati zašto odlaze"! A posle mu skoro Gotovinu osudiše na 25g sa izmišljenom optužnicom i radiusom od 200m i prekomernim bom. Knina... Kakvo glupo krivousto govno pa da je pobio tu genocidnu stoku 95g ko i Tito one 45g mi bi sada svi živieli u miru i za jedne i za druge a ovako mira ne može biti kad je to i ličilo ko etničko čićenje namesto da su kolateralne žrtve i kad treba naplatiti za 4g genocida 90ih? Njegova namera je bila da ostanu živi ali narod kaže da je put u pakao popločan sa dobrim namerama pa je sa njima živima stvorio još veće zlo i mržnju koja se sada tera... Ali to nam je škola za u buduće!

Čekaj

pre 3 godine

I ti sada pametuješ protiv Isusovih reči da NJEGOVU Crkvu ni vrata paklena neće nadvladati onako ko Osmnalije Vizantiju i sve pravoslavce na Jugu Evrope a Pap i Rim ostali netaknuti ko i prvi katolici Hrvati nepokoreni?

Dara iz Karlobag

pre 3 godine

Hrvatska se već na veliko sprema za turističku sezonu i dolazak vakcinisanih Srba samo da ne dođu sa punim atomobilima hrane i da jedu paštete i rajčice po plaži da se sramote a znaju da Hrvatska treba i sa njihovim novcem kupit novu eskadrilu F16-Oluja iz fabrike. Analiza 2013g o kojoj se u Srbiji nije smelo govoriti je pokazala da Srbi donesu u turističkoj sezoni svake godine u Lepu samo 600-700 mil. E. od sveukupno 10-12 mlrd.E i to zbog propagande širenja mržnje po srpskim medijima jer da toga nema ta bi zarada bila i do 3-4puta veća.

Linija vremena

pre 3 godine

Josip Broz Tito umire u Ljubljani 4.5.1980g! Raspad Jugoslavije počinje sa Memorandumom SANU i najavom zla 24.9.1986g! Realizacija plana kreće sa oduzimanjem autonomije Jugoslovenskim pokrajinama Kosovu i Vojvodini 1989g! Radi Ustavnog prava na samoopredeljenje Referendumom ide mirno RAZORUŽAVANJE RH 23.5.1990g! Balvan revolucija u Kninu počinje 17.8.1990g a proglašenje Sao Krajne 31.5.1991g! Rat u Sloveniji zbog Referenduma počinje napadom JNA 27.6.1991g! Napad JNA i Četnika na Vukovar počinje 15.9.1991g a Milošević 4 dana posle šalje svu silu tenkova sa cvećem iz Beograda da ga razore do temelja ALI tek 18.11.1991g! Srpski masovni zločini na Ovčari 20-21.11.1991g! Dok se Vukovar branio čak 3 meseca(Namesto da padne u 3dana) Hrvati su zauzli čak 36 magacina JNA a akcija "Bilogora" one najveće 27.9.1991g! Rat u BiH počinje napadom JNA na hrvatsko selo Ravno koje sravnaju 1.10.1991g! Akcija Malsenica za spajanje tu odvojene RH 22-27.1.1993g! Akcija Bljesak za sprečavanje linije Virovitica-Karlovac 1-3.5.1995g! Srpski genocid u Srebrenici 13-19.7.1995g! Akcija Oluja za konačno oslobođenje 4-7.8.1995g! Potpisana predaja Srpske vojske Hrvatskoj vojsci u Glini 8.8.1995g! Dejtonski sporazum za mir i u BiH 14.12.1995g! Sporazum o Mirnoj reintegraciji Istočne Slavonije potpisan 15.6.1996g(Radi akcije Grom) a završava 15.1.1998g! Bombardovanje Srbije od strane NATO pakta za kraj rata na Kosovu 24.3-1.6.1999g! Drugi Memorandum SANU 20.3. 2011g!

Geno

pre 3 godine

Jasenovac je jedini genocid u istoriji, u kojem narod nad kojim je izvršen taj genocid, završi kao većina tamo gdje je izvršen genocid... Mogu ja da shvatim, to da je jedan bolesni Hitler, proganjao Jevreje i Rome i čistio ih iz Evrope ali ne mogu da shvatim, zašto su Ustaše pobile toliko Srba služeći njemu, a nisu morali po njegovoj naredbi? A morali posle da ih ubijaju i Branitelji, pa onda i Balije, pa i Mudžehedini, pa i Albanci, pa morali i Saveznici iz WW2 da ih bombarduju i dovode u red za kraj rata...e kako to shtvatiti? Pa, kokvo je to istinsko zlo u srpskom narodu?

Net

pre 3 godine

Informer.rs ŠOK OTKRIĆE U DVORIŠTU HRVATSKE VLADE! Naleteli su na čudnu "čizmicu", a onda su ugledali nešto što ih je ostavilo bez reči!...Arheološka istraživanja u dvorištu Banskih dvora, sedištu hrvatske vlade, otkrila su 3000 godina staru, do sada skrivenu istoriju Zagreba. Kako je danas rekao premijer Andrej Plenković, pokazano je da na ovom području postojalo veliko i važno središte s kontinuitetom života od praistorije do danas...

gavrile

pre 3 godine

Srbi su oduvijek na Jadranu, a pravoslavne crkve srpske su još od sv. Save. Postoje i danas srpske crkve u svim gradovima na Jadranu, samo grad Split ne da. Jedan srpski stari sveštenik proto Š. je i ubijen krajem osamdesetih godina, gurnut niz stepenice od svojih "susida". A sv. Savo je dao splićanima privilegije.

Srbi su otkinuti dio hrvatskog

pre 3 godine

Definicija Srbina: Prevareni i obamnjeni i zatrovani Hrvat kojeg su Vizantija i Sava odvojili od Pape i braće Hrvata kad se Crkva cepala i popravoslavili ga pa ih Bog toliko pravoslavne kaznio sa 500g ropstva a Vizantiju pretvorio u muslimansku Tursku! A celo to vreme se punio sa mržnjom prema toj braći Hrvatima zato jer su ostali i dalje katolici sa Papom i Gospom pa zato i ostali nepokoreni! A posle i on krenuo na tu svoju braću i od njih napravio ubice i koljače da se od njega brane dok sa tim Vizantijskim krivoslavnim zlom podele i mržnje izbija na to njihovo vekovno katoličko more šta braća katolici sprečiše i 40ih sa Ustašama i 90ih sa Braniteljima...VELIKA SRPSKA TAJNA: SRBIN TVRDI: ‘Srbi taje da potječu od Hrvata, vrijeme je da prihvate svoje hrvatsko podrijetlo’. Srbima je svetac Sava koji ih odvajo od Pape a Hrvatima je svetac Stepinac koji je i život dao samo da to ne uradi

Vera

pre 3 godine

Sve je bilo dobro dok su Osmanlije 500g držale u ropstvu to Vizantijsko zlo da miruje a posle njih pokrenulo i Svetke ratove i genocide da se širi i zbija na to vekovno hrvatsko i katoličko more i milijarde od turizma... Tako su 1937g mislili dići pravoslavnu crkvu unutar palače stare 1500g koja je zaštićena u UNESKO. A šta dalje pričat...a šta b i tek bilo da su uspeli slomit svetog Stepinca da i on proda veru za večeru i odvoji Hrvate od Vatikana?

Herceg

pre 3 godine

Dobro je bilo dok, takvi kao vi, niste prigrlili naciste i uz pomoć katoličke crkve vršili stravične zločine i prave genocide, a ne izmišljene. Nisam znala da i more može imati vjeru.

Aja Sofija

pre 3 godine

Bosanac koji je otkrio novu nuklearnu bombu je samo treba dati Sultanu Erdoganu pa da sa njim Turci opet dođu po svoje nekadašnje 500-godišnje krivoslavne robove i da dignu minarete na Savin hram u Beogradu pa da vidite posle kako će biti mir na Balakanu. Jer i svo zlo i Svetski ratovi i genocidni su počeli tek kad su muslimanske gazde otišle pa kad se vrate opet će se živeti u miru.

XXL

pre 3 godine

Jbte ova bi da kolje i oči da vadi - bolest nacije.

Kažu

pre 3 godine

Vatikanski arhivi su pregledani i nema NIŠTA protiv Stepinca nego se samo otkrilo da mu je tadašnji Papa posvetio njegovim imenom Crkvu u Rimu koja je izgrađena na mestu mučeništva apostola Sv. Pavla a šta je jaka simbolika zbog koje je Tito i Jugoslavija prekinula sve veze sa Vatikanom.

Ateista

pre 3 godine

Neću nikada zaboravit najveći prc u istoroji kad se Papa Franja na TV lepo i jasno ZAHVALIO srpskom Patrijarhu Irineju zato šta je zajedno sa njim napravio Komisiju za Stepinca gde se pokazalo da srpska propaganda sem laži i mržnje i otrova nema baš ništa protiv njega baš nikakav dokaz! A sada još čekamo i Komisiju za Pavla da vidimo šta imaju protiv njega katolici i muslimani iz rata i okrvavljenih ruku 90ih....

Svašta

pre 3 godine

Pa to nije hram nego Dioklecianova palača koju su komunjare sa SPC pokušale da pretvore u srpski hram.

hrvacka MANjINA

pre 3 godine

Bice kako BOG bude hteo a ne hrvati.!

Dara iz Karlobag

pre 3 godine

Kako da tek sada izbija a to vekovno srpsko more o kojem se ćuti od 95g?

Ateista

pre 3 godine

Šta vi mislite, kako bi sada bilo da se nije desio raskol Crkve u 11veku i da smo i dalje svi braća i Papini katolici, ma pitate li se vi to nekada?

Vera

pre 3 godine

Svi smo se mi pokatoličili iz Slovenskog višebožja sa Perunom u tada jedino Papino hrišćanstvo u 7-8veku a onda je bilo cepanje Crkve i popravoslavljivanje u 11veku i odvajanje od Pape i braće i prodaja vere za večeru Vizantiji a onda je u 13veku došla kazna od Boga sa 500g ropstva za pravoslavce i islamizacija na pravdu Boga gde je toliko pravoslavna Vizantija izbrisana i očišćena postala Turska?

Ante

pre 3 godine

Moj dida, Milutin, je pješke iz Dalmacije došao do okoline Vranja, da se pridruži četnicima, bila je neka baza za obuku, kasnije se s par njih prebacio u BiH, gdje su korijeni uhvatili, neko ih izdao. Naravno, to bi danas bilo dovoljno da ga netko proglasi Srbinom. Milutin, i htio u četnike. Prvo, shvatite da je ideja Jugoslavenstva krenula iz Dalmacije. Srbe se gledalo kao bratski narod, i u to vrijeme su se djeci davala slična imena. Pradjed mi je bio Lovre, a prapradjed Roko. Način na koji vi sve pripisujete sebi, je razlog zašto se i oni koji stvarno imaju srpske korjene, odriču istih. Oni su rođeni tu, generacijama, sa Srbijom ih ništa ne veže.

Karma

pre 3 godine

A čuj, nije to lako, kad znaš da živiš u genocidnoj tvorevini, gde ti i katolici i muslimani samo čekaju da se zarati, da ti vrate za taj genocid! A i ta tvorevina ti je ko u makaze, sa sve tri strane okružena, a ostavljena smao jedna za bežaniju? Ako se, naredni put uspe uopšte pobeći, jer svi znamo da novih kolona sa živim Srbima, više neće biti nikada. Nije vam lako tamo, to je bar jasno, ali taj ste pakao sami stvorili.

Marcco

pre 3 godine

Realno gledano... šta će kupola u neovizantijskom stilu u srcu Splita? Ako postoji potreba za pravoslavnom crkvom u Splitu, onda može da bude izgrađena i u baroknom stilu, kao, uostalom, saborne crkve u BGD, u NS, u sarajevu i ko zna gde još.

Pera Bandera

pre 3 godine

Vera, **bao te onaj ko ti je dao plus!!!

Net

pre 3 godine

Evo zašto se ovo piše baš sada! Šok za Srbe i SPC nakon pregleda Vatikanskog arhiva: Vatikanski arhivist: Nije pronađen ni jedan dokument koji bi doveo u pitanje djelovanje bl. Stepinca

Mučenik Blaženik Svetac Heroj

pre 3 godine

Stepinac nije samo hrvatski mučenik i blaženik i svetac koji je u vreme nacističko-ustaškog genocida spasao oko 25.000 Jevreja(Spomen ploča u Jerusalemu) i 10.000 srpske dece(Kažu malo je mogao je više a posle našli dnevnik da ih spasala neka Diana) nego je i najveći heroj u hrvatskoj istoriji. Zato jer nije ni po cenu života odvojio Hrvatsku Crkvu od Vatikana i Pape kako su Tito i komonisti tražili da bi ih posle sa Četnicima i SPC pregazili i izbrisali(Na čemu se radi već 1000g) da im se izbriše svaki trag ovde na liniji raskola Hrišćanske Crkve i prodora Islama. Ali nisu ga uspeli slomiti nego ga samo iz nebitnog anonimca pretvoriti u sveca i heroja šta ima je sada dupla muka i jad i mržnja... Na kraju Srbi imaju glavnog sveca vizantijskog delitelja Savu koji ih odvojio od braće i Pape a Hrvati sveca koji je i život dao samo da to ne uradi. A to nam sve govori pa i to zašto ga toliko ludački mrze. Eto prvo šta se saznalo iz "tajnih" Vatikanskih arhiva je jedna neverovatna simbolika da Crkva izgrađena baš na mestu patnje i muke apostola Pavla u Rimu gde je on po Isusovim rečima postao "stena" na kojoj je Isus digao svoju Crkvu(Kad je Rimsko Carstvo priznalo za religiju) sada bude posvećena hrvatskom mučeniku i svecu Stepincu.

Srp i čekić

pre 3 godine

Medjugorje i Stepinac su pobedili i komuniste i Tita i svu silu Partije i UDBE i četnika i vojovda i SPC i njene propagande širenja mržnje pa šta im može sada ova “velikosrpska propaganda” koja se od Oluje 95g svodi samo na besramno i neviđeno u svetu posle srpskog genocioda 90ih glumljenje žrtve i kukanje i kmečanje celom svetu pa i Papi pa nema takav slučaj u istoriji. Inače treba da se čestita Papi Franji koji je od SPC i popova i četnika i vojvoda napravio male majmune i izigrao ih sa onom Komisjiom za Stepinca samo da ispljuju sav svoj otrov i mržnju i pokažu kakvi su i još da mu na kraju dodju i da mu ljube ruku ma majstor Papa Franja bre nema šta? Srbi i SPC u 50g pljuvanja po Stepincu nisu našli niti jedan dokaz protiv njega jer ga ni nema sem mržnje i laži i trovanja naroda!?

Vera

pre 3 godine

Postoje tri jasna pravila za proglašenje svetaca u Katoličkoj crkvi koja mora de se ispune da bi se nekome dokazalo i da bi neko postao svetac: 1.Mora celoga života i do smrti svedočit svoju veru! To je Stepinac i uradio jer nije izdao svoju veru i narod kad su od njega komunisti tražili da odvoji crkvu od Vatikana i pod cenu sudjenja i zatvora i trovanja nisu ga uspeli slomiti. 2.Telo mu mora biti očuvano! Posle najočuvanijeg tela od svih svetaca, hrvatskog sveca Leopolda Mandića eto baš Stepinčevo je jedno od najočuvanijih iako je otrovan i mučen. 3.Mora da se dese najmanje 3 čuda na njegov zagovor i molitve njemu! Vatikan ima oko 14 svedočanstava raznih ljudi o čudima Stepinca a priznata su od potrebnih 3 čak 7 čuda.

Sava

pre 3 godine

Svetačko telo mora biti očuvano pa četnici već kreću sa lažima da im muslimani ipak nisu spalili tolikog sveca Savu i očistili ga iz krivoslavlja na lomači: https://www.srbijadanas.com/vesti/srpska-istorija/sveti-sava-2019-12-16 A sem toliko zapisa evo i jdna slika da jesu: https://sh.wikipedia.org/wiki/Spaljivanje_moštiju_svetog_Save Da li znate da i katolici imaju svog katoličkog sveca i mučenika Savu: www.zumberacki-vikarijat.com/sveti-sava-cascen-od-katolika-hrvata/ Znate li kako je Sava u Zagrebu dobila ime još pre nove ere: https://hr.wikipedia.org/wiki/Sava

Vera

pre 3 godine

Ne bi trebalo da postoji srpska ili hrvatska ili pravo ili krivoslavna ili protestantska Crkva...zato jer niko ne može da cepa Isusovu crkvu a to je u Bibliji(koju niko ne čita) lepo i jasno opisano ko Harlot-odvojena Crkva-kurva-bludnica koja će dočekati antihrista! Postoji samo ona koju je stvorio Isus sa Svetim Petrom u Rimu gde je svojom žrtvom i životom po Isusovim rečima da je on "stena" Patar utemeljio tako da je baš Rimsko carstvo priznalo za religiju(oko 300te godine). Vodi je rimski Papa ko Petrov naslednik(od prvog Pape Siricija 385g do dana danšenjeg). Zato katolici nemaju svako svoju autokefalnu Crkvu kako to koja država hoće nego samo jednu jedinu koji vodi Papa za ceo svet(katolik-univerzalan). A ovi odvojeni od njega neka rade kako hoće i neka se zovu kako hoće i neka se cepaju i autokefišu kako hoće ali to nije ni Crkva ni vera to je čisto zlo obmane i podele i mržnje.

Biblija

pre 3 godine

Reče Isus, svojim učenicima: Pazite jer posle mene će vam dolaziti, prevaranti i lažni proroci u koži jagnjeta a vukovi su proždrljivi, koji će vas plašiti i lagati i obamnjivati i udaljavti vas od Boga i uzbunjivati vas sa poslednjim danima i smakom sveta jer kada će se to desiti, ne zna nitko pa ni ja jer to je samo volja Oca Nebeskog....ako hoćete znati o smaku sveta, sve piše u Bibliji ali o tome kako će biti a NE i kada.... Reče Isus svojim učenicima: Idite i širite se po svetu i širite svoju Crkvu i kome vi oprostite grehe i gore će im biti oproštene i od Oca Nebeskoga, a kome ne oprostite ni gore mu neće biti oprošteno... zato postoji sakrament ispovesti greha i davanja oprosta i pokore.... Reče Isus, svojim učenicima: Ostavite sve šta imate ovozemaljsko i nemojte imati ništa svoje, nego pođite služiti Ocu Nebeskom. Jer vaš je posao težak, ali i plata je zato vaša, velika na Nebesima. Pa ako vam slučajno kamenčić uđe u sandalu i nju izujte i hodajte bosi i na svom putu, ustrajte i ne posustajte... zato se sveštenici ne trebaju ženiti i imati ništa svoje nego da samo služe Bogu a ne da se bogate i kite sa zlatom i da sakrivaju pedofile i da huškaju na ratove i genocide od Adama i Eve pa do Velike i Nebeske srbije...

Istok Zapad

pre 3 godine

Rimski car Dioklecian(Split) 285g radi boljeg upravljanja tim velikim i moćnim Rimskim carstvom deli mu administraciju na Istočnu i Zapadnu. Posle ta podela postaje i politička kad car Konstantin u Konstantinopolju 330g stvara novu upravu za Istočno carstvo koju naziva Vizantija(Bizant) pa iz jednoglavog Rimskog orla simbolično stvara Dvoglavog orla ko simbol jednog carstva-tela sa dve glave-uprave. Posle taj Konstantinopolis postaje tako bogat da želi postati i mesto upravljanja celom Hrišćanskom Crkvom sa centrom u Aji Sofiji(Sveta Mudrost) a pošto Rimski Papa(Od Pape Siricija 385g vođa Hrišćanske Crkve i naslednik Sv. Petra) to ne dozvoljava Vizantija deli Crkvu 1054g i odvaja Istočnu koju naziva Pravoslavnom(U 16veku se odvajaju i Protestanti). Kad su se Hrišćani podelili Osmanlije su ih lako pregazile i porobile celu Južnu pravoslavnu Evropu a padom Konstantinopolja 1453g brišu ime Vizantije iz istorije pa se na pravdu Boga ona sada zove Turska a taj Konstantinopolis se zove Istanbul(Grad izlazećeg sunca) a ta Aja Sofija je sada džamija sa minaretima. Bitne su samo Isusove reči jer je On rekao Patru(Stena) da Njegovu Crkvu ni vrata pakla neće nadvladati a tu je Crkvu sa svojom žrtvom Petar utemeljio u Rimu(Koji je priznao Hrišćanstvo 325g) šta znači da Pravoslavlje nije Njegova Crkva! U Bibliji piše da će Harlot(Odvojena crkva-kurva-bludnica) obmanuti narod da dočekaju antihrista a šta znači da pomirenja i ujedinjenja Hrišćanske Crkve nikada neće biti.

Divide et ipmera

pre 3 godine

Gaius Julius Caesar: DIVIDE ET IMPERA(podeli-zavadi pa vladaj)! Dolazak Slovena u 7veku i pokrštavanje iz pogana u Papine hrišćane(7-8vek). Krstionica kneza Višeslava(8vek) ima krst sa Hrvatskim pleterom(Bijeli križ, Vukovar). Kraljevina Hrvatska prva među Slovenskim narodima još 925g i širi se na celu Srbiju kad kralj Tomislav čisti osvajače Bugare 928g. Raskol Crkve otcepljenje i stvaranje Pravoslavlja 1054g! Ubistvo poslednjeg Hrvatskog kralja Petra Svačića 1097g. Raspad KH i zajedništvo sa Mađarima Pakta Konventa 1102g. Sv. Sava huška i obrće Srbe od Pape i braće prema Vizantiji a Papa da to spreči kruniše prvog srpskog kralja Stefana Prvovenčanog 1217g. Sava je uspeo pa Vizantija priznaje SPC odmah 1219g! Nagrada od Vizantije(4C i Dvoglavi orao) Carstvo 1345g(traje do smrti Uroša 1371g). SPC za spas Vizantije huška Srbe u borbu na Kosovom polju 1389g! Poraz Vizantije(njeno zlo ostaje u SPC) i pad Carigrada 1453g. Posle pada Osmanskog carstva, SPC i Crna ruka sa Gavrilom pokreću najveće zlo u istoriji WW1 i uništenje katoličke Austrougarske 1914g! Osveta katolika u WW2 sa Jezuitima i Ustašama u Jasenovcu i logorima 1941g! SPC i Četnici pokreću rat i velikosrpski genocid 1991g...i za to se čeka osveta!? Svetski moćnici(neki bi rekli Masoni i Iluminati) su morali, da nekako podele Slovenski narod, najveći na Planeti(I najgluplji), a najlakše je bilo sa verom, posebno kod Južnih Slovena! A onda, muslimani to koriste da se bolje šire, neka im je sa srećom...

Mili

pre 3 godine

Veliki hram svetog Save u kojem nema Save, zato jer mu telo nije ni sveto ni očuvano? Zato jer je bio, dok se Crkva cepala, toliko prokleti i krivoslavni huškač i obmanitelj i trovač, koji je odvajao Srbe od braće i Pape i obrnuo ih prema Vizantiji i krivoslavlju, a onda su ih Osmanlije iz tog krivoslavlja ispravili i očistili i Savu na lomači i celu Vizantiju pretvorili u ovu prelepu muslimansku Tursku, a sve pravoslavce na jugu Evrope držali u ropstvo 500g za kaznu od Boga šta su Mu cepali Crkvu, a šta je veća kazna od one Biblijske, Izraelcima u Egipatskom ropstvu? NIJE MI NAMERA DA VREĐAM, nego eto, samo se to pitam, a i niko neće o tome da piše, a možda se niti ne sme!?

Velika Nebeska

pre 3 godine

Zna se kako su stvoreni, srpski mitovi i svo zlo!? Srpsku Pravoslavnu Crkvu je priznala Vizantija oko 200g posle raskola crkve, 1219g samo 2g posle krunisanja, prvog srpskog kralja Stefana od strane rimskog Pape. Bitka na Kosovom polju je bila 1389g gde je ubijeno toliko Srba da postoje, zapisi kako godinama posle u nekim srpskim selima i manjim gradovima, nije bilo plača deteta a posle u ropstvu, deca se radila sa komšijama, hrvatima i madjarima koje nisu pokorili i porobili i tako da je po zakonu ,srpkinja, posle udaje, morala prvu noć, pod turčina(bega ili pašu ili njegove sluge), posle bi je vratili mužu a na kraju bi i svoju i tuđu decu odveli u Tursku da budu Janjičari. A da SPC posle te bitke i takvog stradavanja, umiri svoj narod za duše tih poginulih Srba je izmislila, svetu Nebesku Srbiju za koju je rekla narodu da je to jedan poseban deo raja, kojeg je Bog dao za te ubijene Srbe u toj bitki i za ceo srpski narod, koji gine za svoju svetu zemlju i Pravoslavlje. Eto nešto takvo imaju danas i dzihadisti sa 72devica. Nakon 500g turskog ropstva i odlaska Osmanlija da bi SPC iz njega, digla narod, izmislila je i ideju Velike srbije za ceo srpski narod u jednoj, zajedničkoj državi i počela je da ga samoveliča da je veliki i nebeski i najstariji od Adama i Eve da ga huška na ratove i mržnju i zlo sa lažima i obmanana da stvarno, na kraju, samo laž, srbina spasava?

Deretić Šarić

pre 3 godine

1. MIT! Veliki potop(Noa) je uništio "skoro sav život" na Zemlji pre 12-15.000g i svaki narod je morao od nekuda doći od preživelih i sa seobama naroda i treba da ima legendu o tome! Ako je nema, nije autohtoni narod već se kasnije odvojio od drugog/ih naroda. Jedini od Južnih Slovena koji imaju takvu legendu su HRVATI. 2. SIMBOL! Narod mora imati svoje autohtone simbole, a jedini od J. Slovena ih imaju HRVATI, Šahovnica(Sa kalendara Orion star 5000g) i Hrvatski Pleter(Višeslavova krstionica 8vek), a 4C i Dvoglavi orao su simboli rimskog Cezara i Istočnog i Zapdnog Rimskog carstva. 3. ARHEOLOGIJA! Dokazano, najstariji razvijen narod u ovom delu Evrope su Histri(1200g p.n.e.) u današnjoj Istri, a kojoj je neko maknuo to H da se slučajno ne vežu sa HRVATIMA. 4. VERA! Sloveni su u 7-8 veku iz poganskog višebožja(Perun) uzeli tada jedino Papino Hrišćanstvo, a onda ih razdvojio raskol Crkve u 11veku. HRVATI nisu izdali Papu jer oni koji jesu su završili u 500g ropstva, sa kojem je došla i mržnja. 5. JEZIK! Poljak Stanislaw Hozjusz 1559g piš da je hrvatski jezik majka svih slovenskih jezika(madre lingua) a Faust Vrančić 36g posle piše prvi hrvatski i evropski riječnik. 6. IME! Najčešće prezime među Slovenskim narodima je HORVAT! Svi o tome ćute. 7. GENI! Evropska analiza gena 2009-2013g na 82 instituta po uzorku krvi građana je pokazala, da taj najstariji Južnoslovenski(Dinarski gen) najviše imaju, zamislite vi to, baš HRVATI.

DNK

pre 3 godine

Eupedija, organizacija za istraživanja gena, pokazala je kartu gena svih Evropskih naroda, koja je rađena od 2009-2013g u 82 Evropska instituta, po uzorku krvi građana, a posle je i srpska analiza to potvrdila. Srbi imaju najšareniju kartu gena u Evropi pa više nisu narod, nego samo đubrište gena od osvajača kroz istoriju, a pokazuje i to da Hrvati imaju duplo više i Severnoslovenski gen(Žuta, R1a) i Južnoslovenski gen(Plava, I2a) ali i to da Srbija ima ČAK 20% GRČKOG GENA(Svetlocrvena, E3b), šta je možda i najveće otkriće u srpskoj istoriji, jer to je razloga zašto su postali pravoslavci, dok se Crkva cepala sa njima i Savom kad su se obrnuli Vizantiji i ropstvu… brilliantmaps.com/the-genetic-map-of-europe/ Telegraf.rs SENZACIONALNO OTKRIĆE: Hrvati su veći Sloveni od Srba a evo od koga su sve Srbi nastali. Telegraf.rs Senzacionalno Otkriće: Zaprepastiće vas ČIJA KRV teče venama PRAVOG SRBINA! Tako i karta Evropskih prezimena pokazuje da je najčešće Slovensko prezime Horvat-Horwath a drugo najčešće Novak a oba su hrvatska dva najčešća prezimena... Croativ.net FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države! jakubmarian.com/wp-content/uploads/2016/03/surnames.jpg

Tradicija

pre 3 godine

Porazom na Kosovu polju 1389g. Srbi su izgubili svoju državnost i postali turski vazali a Turci su se svojom okrutnošću i silom, okomili na srpsku društvenu elitu, na mlade Srbe Đojlene po muškim haremima u Beogardu, na srpski Hrišćanski narod, koji je bio izložen nasilju, ponižavanju i istrebljivanju. Taj i takav način, turske vladavine prema Srbima, kao stanovnicima drugog reda, ostavio je posledice na mentalitet, način razmišljanja i delovanja srpskog vođstva i naroda. Da bi opstali, morali su se služiti sa raznim, izmišljotinama i smicalicama i mitovima i krivotvorenjem činjenica, lukavstvom, podvalama i lažima i obmanama koje su sa vremenom, postale tradicija…Dobrica Ćosić, (Otac srpske nacije, kaže da je temelj srpskog identiteta, laž a temeljno Biblijsko učenje, kaže da je sotona, “otac svih laži“ a Isus kaže: Ja sam, put, istina i život..) -Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno…-U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina. -Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…-Laž je u samom biću Srbina… Laž je srpski državni interes!

Kaj Ba Bre

pre 3 godine

Nakon šta su narod odvojili sa verom odvojen je i sa pismom pa zato samo pravoslavci pišu sa ćirilicom koja je i stvorena u Vizantiji koja je podelila Crkvu... Sloveni koje Osmanlije nisu porobili Slovenci i Hrvati imaju svoje KAJ a oni koji su bili robovi imaju tursko BA i BRE ali jasno je da je to sve samo poturčeni hrvatski pa srpski je Vuk 1818g stvorio sa "piši kako govorioš" šta je najveći idiotizam na svetu! Hajde zamislimo samo to šta je bilo gazdi Turčinu lakše u 500g ropstva nad tolikim pravoslavcima na celom Jugu Evrope da izgovara: Svijet ili svet, cvijet ili cvet... Srbi su samo izguibili to Slovenski "ij" ikavicu i ijekavicu koja se samo pretovrila u ekavice jer svi Slovenski jezici su blagi i tečni a srpski grub i sa 35% turcizma a ima ga i hrvatski ali samo 8% ...Najstariji riječnik i među Slovenima i u Evropi je hrvatski i to od Fausta Vrančića još iz 1595g... Najstarije pismo Slovenskog naroda i to još klinasto je glagoljica a imaju je najviše Hrvati pa i na Bašćanskoj ploči koja je najstariji dokaz pismenosti nekog Južnoslovenskog naroda i kralja Zvonimira a nazvana je još i "Dragi kamen hrvatskog jezika"... Bašćanska ploča: hr.wikipedia.org/wiki/Bašćanska_ploča

Jezik

pre 3 godine

Napisali i potpisali jugonostalgičari i komunisti, nekakvu "Deklaraciju o jednom i zajedničkom jeziku", a da nisu napisali ni rekli, koji je i čiji je to jezik!? Najstariji dokaz pismenosti i jezika nekog narod na ovim prostorima, hrvatska Bašćanska ploča(1100g), pisana na glagoljici i potvrđuje kralja Zvonimira i nazvana: "Dragi kamen hrvatskoga jezika": hr.wikipedia.org/wiki/Bašćanska_ploča Poljski kardinal i učenjak Stanislaw Hozjusz 1558g piše da su braća Hrvati došli iz Hrvatske i stvorili Češki i Poljski narod i države a za hrvatski jezik na Jadranskoj obali piše da je majka svih Slavenskih jezika(madre lingua). Prvi hrvatski riječnik Fausta Vrančića 1595g i to prvi u Evropi! Prvi hrvatski i prvi trojezični riječnik, jezikoslovc Jakov Mikalja još 1601g. Prva hrvatska gramatika Bartola Kašića 1604g i prva u ovum delu Evrope! Prvi bosanski rječnik, Muhameda Havaje još 1631g. Prvi srpski bukvar Vuka Karadzića 1818g po pravilu piši kako govoriš a to je hrvatski koji je u 500g ropstva pogrubljen(bez "IJ") i sa 35% turcizma a Vuk je i taj bukvar prepisao od hrvatskih-isusovačkih leksikona šta je dokazano... Croativ.net POVODOM SMRTI VLADIMIRA HORVATA SJ: Razgovor s jezikoslovcem koji je raskrinkao velikosrbske laži Vuka Karadžića. Prvi crnogorski rečnik tek 2013g(Da više Srbi ne ispiru mozak Crnogorcima kao 90ih). Dnevno.hr POKAZAO DOKAZE Britanski jezikoslovac tvrdi: Hrvatski jezik jedan je od najstarijih na svijetu

Sudbina crna

pre 3 godine

"Srbin je lud, Srbin je proklet, jednom ga u Jasenovcu ubiješ, on hoće u Oluji opet! Pa traži i treći put, da uzmeš u Žutoj kući nož i bolje da je tup, da mu vadiš organe jer svaki je skup! Ma i da mu kosti zdrobiš i baciš u more, on ti dođe na litije, protiv Crne Gore! A i Makedonija je ušla u NATO, ma neko će ga sigurno ubit i za to".

Spuvanac

pre 3 godine

Nakon šta su čuli da će se desiti Oluja, Šešelj sa generalima JNA počeo da se idiotski ruga Hrvatima, kako oni nisu sposobni za nikakvu vojnu akciju i ne da će im biti Oluja, nego samo "vetrić iz gu*ice" u narodu poznat ko puvanac ili spuvanac... a pošto znamo kako ih je na kraju oduvao, eto čudno da nikada niti jedan srpski medij o tome nije pisao, a eto i "vekovno srpsko more" je zaboravljeno od 95g i o njemu se ćuti? ...Koliko vas uopšte zna ono najbitinije od svega a šta se u Srbiji niti ne sme govoriti a to je da su hrvatski komunisti predvođeni sa Ivicom Račan govorili da RH ide u mirnu i Ustavnu i demokratsku i Referendumsku odluku o razilaženju od Jugoslavije i da će zato mirno predati oružje i da neće ratovati pa su još 23.5.1990g obmanuli Hrvate i kompletno RAZORUŽALI RH i svo oružje predali JNA a onda je "Balvan revolucija" i napadi na nenaoružane idijotske Hrvate krenula odmah 17.8.1990g...a na kraju agresorski četnički gubitnici posle kukaju da su Hrvati pokrenuli rat? Razoružanje Teritorijalne obrane SR Hrvatske 23.5.1990. hr.wikipedia.org/wiki/Razoružanje_Teritorijalne_obrane_SR_Hrvatske_1990. Oduzeto sve oružje Teritorijalne obrane Hrvatske-youtube www.youtube.com/watch?v=ti5rPrEAimY

pre 3 godine

Strazbur odbio tužbe Srba prognanih iz Hrvatske 1995. godine! Od 1996 g. u Hrvatskoj od mina stradalo 595 osoba, od toga 203 smrtno SKANDAL! Hrvati otimaju imovinu 180 srpskih firmi vrednu 3 milijarde evra! PRONAŠLI NAČIN DA OZAKONE PLJAČKU SRPSKE ZGRADE IDU NA DOBOŠ: Na tenderu u HR nekretnine vredne milijarde evra Mogu ovi idioti sada i Lepoj da kukaju i kmeče i traže odštetu jer se odšteta ne naplaćuje posle rata pa niko u istoriji je nije platio počevši od Nemaca nego se ona naplaćuje na kraju rata još na ratištu onako kako je to Tito naplatio na Blajburgu ili kako je trebao Tuđman da naplati 95g sa onima ostavljenima u kolonama a pošto nije zato i imamo ovoliko mržnje da jeste sada bi svi živeli u miru i zbog ustaša i zbog četnika....e to nam je škola za u buduće.

Đojleni Balerine Serigaće Dege

pre 3 godine

Blicrs JESTE LI ČULI ZA ĐOJLENE? Pre gotovo 200 godina Srbija je iz budžeta plaćala mlade gejeve da budu LJUBAVNICI TURCIMA. 24satahr 'Šešelja su silovali u zatvoru u Zenici, a zvali su ga balerina'. Espresors DA LI SE RATKO MLADIĆ UNEREDIO NAKON HAPŠENJA? Vukčević otkrio: HTEO SAM GLAVU DA MU SKINEM ZBOG TOGA! ZA SRBIJU JE PRESUDNO DA TRAMP POBEDI BAJDENA! Ne bi valjallo da Belu kuću preuzme čovek koji je Srbe nazivao "nepismenim degenericima koje treba staviti u logore"!

Dara iz Karlobag

pre 3 godine

Nego, ko nas to zavadi? Pa, gde je to vekovno srpsko more, na koje Četnici i vizantijsko krivoslavlje ne izbiše, ni 40ih ni 90ih? A, kojima je maestralna Oluja 95g tako zatvorila usta, da o njemu ćute od 95g...? Croatia Karlobag from the air www.youtube.com/watch?v=Vtn0RsrYUEg

HPC

pre 3 godine

Znate li to(dok neki govore o pokatoličavanju) da je Ante Pavelić u NDH stvorio HPC(Hrvatsku Pravoslavnu Crkvu) da svi Srbi koji žele da žive u miru imaju svoju Crkvu koja neće služiti Beogradu i slušati njihova huškanja(posle je ubijao NE SVE nego samo one Srbe koji su bili protiv NDH)? Ali to je bilo uzalud jer je SPC napisala Valerijanov Memorandum SPC 1941g gde je počela ludački da širi mržnju i huška Srbe protiv Hrvata. Pa ista stvar se ponovila i sa Memorandumom SANU 1986g gade je najavljena Velika Srbija a onda je isto tako i Tuđman pozvao krajiške Srbe 90g da ne ruše balvane i pokreću rat nego da u njoj žive u miru pa opet i posle Oluje 95g da ne odlaze u kolonama nego da ostanu i žive u miru? Ali to je nešto šta Srbi naprosto NE MOGU i to sve zbog SPC i njenih četnika i vojvoda koji im to ne dozvoljavaju i ne puštaju ih nigde u regionu da žive u miru da ne bi slučajno zaboravili na njihove velike ideje i planove… Espreso.rs PAVELIĆ JE OSNOVAO HRVATSKU PRAVOSLAVNU CRKVU: Milo i Dedeić su ISKOPIRALI njegov PROJEKAT i šire ga po REGIONU!

21VEK

pre 3 godine

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji u svojoj povelji piše: …Ko god započinje rat zna da svaki rat neizbežno izaziva stradanje civila i da su civilne žrtve često brojnije od vojnih. Prema tome, onaj ko započinje rat unapred zna da će njegovo stanovništvo stradati, ali se svejedno odlučuje za rat radi ostvarenja nekih političkih ciljeva. A neuspeh u ostvarivanju tih ciljeva, gubitak rata i stradanje agresorovog civilnog stanovništva nisu nikada u istoriji bili definisani kao zločin suprotne strane... Nemoguće je da Srbija ne zna da ‘Oluja’ i ‘Bljesak’ predstavljaju, sa stanovišta međunarodnog prava, legitimne vojne operacije radi oslobađanja državne teritorije zaposednute od strane neke druge države uz pomoć pobunjenog lokalnog stanovništva. Celokupna međunarodna zajednica smatra te operacije legitimnim i u skladu s međunarodnim pravom, pa zato Srbija svojim nepriznavanjem tih operacija stavlja samu sebe s one strane međunarodnog prava....

Dara iz Karlobag

pre 3 godine

Dokaz da su Jevreji uništili srpsku propagandu Dare iz Jasenovca a ne Hrvati... Pismo židovskog publicista P.J. Cohena rabinu Abrahamu Cooperu iz centra Wiesnthal, o velikosrpskoj propagandi i srpskom antisemitizmu. GLAVNA KRITIKA FILMA: Jasenovac je jedini genocid u istoriji, u kojem narod nad kojim je izvršen taj genocid, završi kao većina tamo gdje je izvršen genocid, a šta je čista suprotnost definiciji genocida. Genocidni Srbi 90ih godina pokušavaju sa jednim filmom i svojom bolesnom propagandom da ubede ceo svet da se genocid 40ih godina u WW2 radio nad njima iako ceo svet zna da se radio nad Jevrejima i Romima koje je Hitler proganjao a Srbe su na svoju ruku ubijale Ustaše iz istog razloga zašto su posle morali i Branitelji i Balije i Šiptari...Hrvatski desničari kažu da oni nisu radili NIŠTA protiv srpskog filma Dara iz Jasenovca koji je osramoćen ko čista propaganda mržnje od 95g genocidnih Srba, nego da tu Jevreji nisu hteli dozvoliti da Srbi šire svoju propagandu preko njihovog stradanja, kažu da je ovo šteta i za RH jer je mogao da se razvije "ratni turizam" od Dubrovnika do Knina i Gline i Jasenovca pa do Vukovara da imaju korist od srpskog kukanja i laganja i kmečanja od 95g...

Kosovo polje

pre 3 godine

Prema zapisima špijuna Dubrovačke republike koji su nadjeni u Dubrovniku a koja je u to vreme bila neutralna i nije imala razloga da laže na Kosovom polju NIJE BILO BITKE. Došlo je oko 90-100 000 Srba i oko 180-200 000 turaka i dogovoreno je da se ne ratuje da ne izginu toliki ljudi a da Srbija pristane na plaćanje harača i slobodan prolazak Turske vojske za Hrvatsku i Mađarsku. Potpisao se taj ugovor a pred kojeg su se Srbi razoružali. Posle toga je Obilić da spreči takvo srpsko ropstvo i poniženje na koje se pristaje sa tim ugovorom sam izvršio atentat nad sultanom Muratom. Zato su Turci poludeli i napravili čisti MASAKR nad napola razoružanim Srbima. Postoje i zapisi o tome da je u bitku otišlo 57 srpskih vojskovodja a da se vratilo samo njih 8-9 i to gotovo bez vojske. Pa eto Srbima je atentator Obilić heroj ko i još jedan atentator Gavrilo…

Inače

pre 3 godine

Ovo šta pišem je zato jer(Mislim da je to bilo oko 2010g) u Dubrovniku nađen temelj i freska bazilike iz 5veka ali i zapisi o bitki na Kosovom polju šta je izveštavao i HRT ali samo te godine i nikada više se o tome nije govorilo pa ne bi bilo loše da to novinari istraže...

Ateista

pre 3 godine

-Milorad Vukojčić(Zvani pop Koljač) je bio crnogorski pop iz SPC ali i vođa zločinačke, četničke CRNE TROJKE(Četnički odred za likvidaciju-klanjem) u Drugom svetskom ratu a zbog dokazanih, stravičnih zločina je nakon rata 45g osuđen na smrt streljanjem, pred mnoštvom ljudi koji su to poguljenje i tražili ali 2005g je rehabilitovan i proglašen za sveca u SPC i pored dokaza i svedoka i osude na pigubljenje, bio je dokazani vođa koljačkog odreda a posle postao srpski svetac. -Miroslav Filipović(Zvani fra Sotona) je bio bivši hrvatski fratar, kojeg je katolička Crkva izbacila iz službe odmah 41g zbog ekstremizma. Antifašisti su ga radi navodnih, nevidjenih zločina u Jasenovcu, osudili 46g na smrt vešanjem. Za svoje zločine je imao samo jedno objašnjenje, radi kojeg nije tražio oprost greha pred izvršenje smrtne kazne: "Srbi su vizantijsko smeće i izdaice svoje braće i vere pa njih treba ili opet pokrstiti i vratiti u veru koju su izdali ili im treba oderati kožu i tako ih očistit od greha". To je navodno i radio pa su ga zato osudili na smrt a nije proglašen svetim u katoličkoj Crkvi, nego je još gore! ZABORAVLJEN! Pa ima li bolji dokaz od toga, koliko je vera pravo “ludilo za mase” ili je možda ipak Filipović bio u pravu? Mislim da čak i jeste bio u pravu, šta se posle i pokazalo 91g u huškanju srpskih popova po RH i BiH i CG i Kosovu, koji su Srbe dizali od Adama i Eve do Velike i Nebeske Srbije... Interesantno ali nema baš niti jednog, muslimanskog popa koljača!?

Perun

pre 3 godine

Pa svi smo se krstili iz Slovenskog višebožja u hrišćane još u 7-8veku koje je tada vodio rimski Papa jer je bila samo jedna Crkva a on njen vođa a i Vizantija ga priznavala i birala zajenda sa Rimom. A posle se cepala u 11veku gde se Istična Crkva sa Vizantijom odvojila od Rima i Pape i postala bolja i pravoslavnija jer je Papa bio loš pa nisu menjali njega nego Crkvu koju su hteli da vode iz Aje Sofije u Konstantinopolisu. Hrvati su ostali sa Papom i Gospom a Srbi ga izdali u 13veku(1219g Vizantija priznaje SPC) i to samo 2g nakon šta je taj Papa krunisao prvog srpskog kralja Stefana na štetu svojih Hrvata samo da zadrži Srbe koji ga izdaše obmanjeni sa sv. Savom da se obrnu Vizantiji i ropstvu. Jer posle na pravdu Boga sve pravoslavne države koje su izdale Papu na Jugu Evrope završiše pokorene i pregažene u 500g Turskom rosptvu a Vizantiji i Konstantinopolisu se i ime pravoslavno izbrisalo i postalo muslimansko ko i Aja Sofija ne mesto upravljanja Crkvom nego džamija. A u Bibliji piše da je Isus rekao Petru da njegovu Crkvu ni vatra paklena neće nadvladati... Pa ko to sam ne vidi i neće da vidi i ne želi da vidi ne možeš ni da mu objasniš.

Karma

pre 3 godine

Skoro1000g su Vizantija,Srbija,SPC,Rusija sa britanskom i francuskom Masonerijom i sve sile satanističke i komunističke radile da se tim malim Hrvatima, katolicima od 7veka odanim Papi i Gospi tu na granici raskola istočne i zapadne Crkve zatre svaki trag. Da ih se pobije i raseli i izbriše da bude ko da ih nikada nije ni bilo zato jer nisu po njihovoj volji izdali Papu u 11veku ko Srbi kad nisu sa njima prodali veru za večeru Vizantiji ma da im se sve izbriše, tako da ne može da se nadje ni jedna kost njihovih kraljeva najstarijih u ovom delu Evrope i od svih Slovenskih naroda a sve zato da vizantijsko pravoslavno zlo izbije na ceo Balkan i Jadran ali nisu uspeli isto ko i 300g četničkog pokreta zločina i mržnje i genocida a da još ništa nisu postigli a šta reći nego, BOG I HRVATI? Namesto Velike srbije koju odnese jedna oluja koja je trebala biti samo gadni spuvanac eto ti Republike Kosova sa čak 95% albanaca a posle neki kažu da nema Boga i da nije pravedan a šta reći nego hvala ti BOŽE PRAVDE? Zato se muslimani šire i milom i silom pa ako je to Njegova volja ko ste vi vernici da se bunite nego da kažete samo BOG JE VELIK?

306 Alka 26 Oluja

pre 3 godine

Niko u istoriji nije pokorio Hrvate i Hrvatsku ni Avari(7vek) ni Bugari(9vek) ni Mongoli(12vek) ni Osmanlije(14vek) a pokušali srpski mitomanski bolesnici Velikosrbi(20vek) i sad se kuka i kmeči dok hrvati slave svoju tradiciju nepobedivost eto već 304 Alka i 24 Oluja a čeka se i treće slavlje svake godine! Turska(Osmanlijski strah od hrvatskih Uskoka): Čuvaj nas Bože od Senjske ruke! Nemačka(Magdeburg, posle katoličko-protestantskih ratova, na katedrali piše): Čuvaj nas Bože od gladi i rata i od kuge i Hrvata! Francuska(Napoleon, posle prvog poraza od Hrvata): Dajte mi samo 100 000 hrvata i osvojiću ceo svet! Nemačka(Hitler 1941g): Hrvati su neustrašivi ratnici potrebni Rajhu! Italija(Vraćanje Istre): Hrvati su životinje i bore se bez srama! Srbija(Oluja,Bežanija,Traktorijada): Bežite dolaze povampirene ustaše! Ukrajina(Krim): Hrvati su nam primer i uzor kako se brani svoje, obrada Tomsonovih Čavoglava! Rusija(Putin): Dovedite mi onog ludog Horvata! Sirija(Kurdi): Hrvati su nam primer i uzor kako da se borimo za naš Kurdistan! Albanija(Haradinaj): Treba da pokažemo Srbima gde im je mesto i uradimo isto što i Hrvati! Izrael(Predsednik Izraela u Zagrebu): Izraelski narod treba da uči od hrvatskog to zajedništvo i rodoljublje! Mađarska(Orban na početku migrantske krize): Hrvatska i Mađarska i Poljska su bile kroz istoriju i opet će biti ako treba zid i bedem odbrane katoličke Evrope.

Internet treba zabraniti

pre 3 godine

-Ovo je borba između dobra i zla a NATO neće dozvoliti da zlo nadvlada – Vilijam Koen -Srbi su zločinački dupeglavci - reče Ričard Holbruk -Neka se Srbi podave u sopstvenom smradu- izjava Helmuta Kola -Što se Srba tiče … To je danas jedan bolestan narod” – General Žak Kot -Srbi su narod bez zakona i bez vere. To je narod razbojnika i terorista - Žak Širak -Molim se da se vatra nebeska obruši na Srbe - rekao je francuski sveštenik Otac Pjer -Mi bismo trebali da Srbiju osudimo na karantin, sve dok se virus koji ona nosi ne izbriše – David Gompert -Prošle nedelje imali smo devetoro ubijenih Srba, ove nedelje, osmoro. To je jasan napredak – Bernar Kušner -Srbi su dvodimenzionalan narod sa težnjom ka prostakluku … Životinje koriste svoje resurse znatno sređnije nego ovi naopaki stvorovi, čija pripadnost ljudskoj rasi je u velikom zakašnjenju – Ser Piter Justinov -Suštinski uzrok sukoba je ideologija etničkog čišćenja koju je obnovio gospodin Ćosić, predsednik Srbije, koji je već 1990. objavio Memorandum - Žak Delor -Srbija, nesumnjivi agresor, trebalo bi da bude prisiljena UN rezolucijom da snosi čitav teret reparacija - Josif Brodski(Jevrejski Nobelovac) -Pokretači antisemitizma u Jugoslaviji među dva svetska rata, nisu bili Ustaše nego Srbi - Esther Gitman(Jevrejska istoričarka) -Cela srpska istorija je jedna velika laž - Sonja Biserko -Srbi su genocidan narod - glumac Morgan Friman(film o Srebrenici)

Banja

pre 3 godine

Da li znate da je mesto najvećeg stradanja muslimana u Evropi do Srebrenice bio verovali ili ne baš Blajburg(Nisam mogao da verujem kad je to muftija rekao na komemoraciji) jer je sa oko 15 000 ustaša tamo ubijeno i 6000 muslimana a to se ne govori jer je ako se sećate Šešelj i posle toga 90ih prvo govorio na početku u svom huškanju da su muslimani u Bosni poturčeni Srbi a ne Hrvati(Zato ga Tuđman nazvao "Đavolji glasnogovornik") pa eto ćuti za to od Srebrenice 95g a eto dokaza i Blajburg i Srebrenica ko su i šta su "bošnjaci" a išli protiv Hrvata 90ih da dobiju svoju Bosnu a ne ko njihova braća koja su ginula sa ustašama za svoju zajedničku NDH ko istorijski hrvatsku? Svako normalan može protiv Ustaša da kaže za svo zlo koje su radili ali ne i protiv NDH jer je to bila istina a ne mitomanija ko Velika Srbija i otimanje tuđeg pa zašto to niko neće da jasno kaže i napiše?

Zloba

pre 3 godine

Nego, koji će poklič vojska da koristi, tako da sa njim narod, dragovoljno ustaje na odbranu zemlje, bez mobilizacije a da taj poklič, neprijatelju utera strah u kosti? Koju će pesmu, budnicu, da vojska koristi, tako da se iz rovova diže ko povampirena, jer 90ih smo svi jako dobro videli, da je to bitnije i od sve sile naoružanja i razaranja a? Slobodan Milošević je sam dao, najbolju pohvalu Oluji 95g i to na skupu Vrhovnog saveta odbrane Jugoslavije, posle završetka Oluje 14.8.1995g gde izjavljuje a šta je pokazano kao dokaz, na suđenju u Hagu: "Molim vas, 6 hiljada Hrvata je branilo Vukovar pola godine, napadala je cela Prva armija, vazduhoplovstvo, čudo, sva sila koju je imala JNA a oni nisu odbranili Knin, kojem se može prići samo iz tri pravca, nisu ga mogli braniti ni 12h" Dokument vremena - Slobodan Milošević o Oluji-Youtube www.youtube.com/watch?v=GK2L7Tmi4oE

Net

pre 3 godine

Najbolji i najobektivniji, video o ratu 90ih u kojem, gle čudo, daju izjave i hrvatski i srpski i američki generali. A ima početak za istoriju filmske industrije i to tako da se javlja, neki srpski novinar sa bojišnice i razgovara sa veselim četnicima sa “okupirane, svete srpske zemlje i vekovnog srpskog mora i obale, negde u zaleđu, Dubrovnika"....Godina Oluje 1/4 (HQ)-Youtube www.youtube.com/watch?v=uZhItUGqWG8

Mig

pre 3 godine

Oda slavnom MIG-u 21 ali ipak su ljudi-piloti najbitniji! Na početku velikosrpske agresije 91g hrvati su bili napadnuti sa svom silom jugo-vazduhoplovstva a nisu imali ni PVO ni vojne avione sve do preleta hrvatskih pilota iz JNA pa su se snalazili sa civilinom avionima i pošto nisu imali ni oružja sa amaterskim tzv. bojler-bombama koje su sami izrađivali i bacali po četnicima iz tih aviona: dogodilose.com/wp-content/uploads/2014/12/Bojler_bombe.jpg Samostalni zrakoplovni vod Osijek (08.10.1991.)-Youtube www.youtube.com/watch?v=X4bUjSiAorY U spomen na neverovatna čuda koja su hrvati radili u Bljesku i Oluji sa svojim MIG-ovima 21 eto danas imaju isto tako pravo čudo koje se zove Krila Oluje a svi u Srbiji ćute što se tako zove? tv kalendar - rušenje JNA aviona - www kutina 12 com-Youtube Uvučeno-Neutralno-Konus - dokumentarni film www.youtube.com/watch?v=6iZfRucV2qw KRILA OLUJE / WINGS OF STORM display team-official video-Youtub www.youtube.com/watch?v=VhyhHTjsmLE

Milosrdni Franjo Krivousti

pre 3 godine

Kad su hrvatski generali od Tuđmana psole Oluje 95g tražili da spreče ili čak napadnu srpske kolone od 250 000 civila da ih "pročešljaju" jer to liči na "etničko čišćenje" i da to ne sme da dozvoli zbog Međunarodne zajednice i da pohapse čke četničke koji voze traktore i kamione i one sakrivene u njima on je odgovorio: Pustite te jadne ljude da idu a mi ćemo posle lako i na sudu ako treba dokazati da nismo krivi. To sada niko neće da piše i zato mu je Lepa dobila tužbu u Hagu za “genocid i etničko čišćenje” i niko mu nije rekao HVALA šta su došli živi da ih Oluja ne odnese a i skoro mu Gotovina završi na 20g robije da nije imao dobrog advokata koji je video koliko je lažina optužnica i sa pored Vukovara "prekomerno bombardovanog Knina" i izmišljenim pravilima ratovanja i "radiusa od 200m"…A šta reći o srpskim lažima eto posle 4g agresije i rušenja zemlje i sustavnog genocida nad svojim komšijama Hrvatima i katolicima i muslimanima tako neviđeno u svetu sada kukat i lagat i glumit žrtvu zato šta ti pustili te iste komšije i to žive i zdrave zarobljene kukavice ćetničke i njihove civile u kolonama ma to mogu samo Srbi ne svi nego četnici i vojvode samo su oni toliko besramni i kukavički vekovni gubitnici. Zato je Tito i dalje heroj koji je to na Blajburgu napravio kako treba? Nadam se da tako glup neće biti i Tači sa albancima da puštaju žive Srbe sa Kosova u kolone?

Tesla

pre 3 godine

Znate li šta je to diverzija? Najpoznatija diverzija iz rata 90ih je ona kad su digli u vazduh spomenik Nikoli Tesli u Gospiću i Jevrejsko sediše i groblje u Zagrebu pa dok policija još nije ni došla na uviđaj TV Beograd viče "Pokazuje se ustaško-nacistička mržnja na delu pred celim svetom". Isto tako 6.12 je bila velikosrpska agresija na hrvatsku i svetsku baštinu bombardovanjem Dubrovnika pred celim svetom a samo dan posle toga 7.12 je bilo krvavo ubistvo porodice Zec u Zagrebu tako da sada srpski mediji nikada ne pišu o rušenju Dubrovnika nego se radi propaganda i predstave i filmovi o porodici Zec i to pored toliko ubijenih hrvatskih i bošnjačkih i albanskih porodica... Tako i sada baš nekako kad je to najpotrebnije Srbiji pojave se u Lepoj tuđoj svakavi grafiti i nacističke poruke i svastike i sličice srpskog porodičnog stabla i svakakve idiotske gluposti koje odmah završe po srpskoj medijskoj propagani. Ali opet je stvarno divno videti kako je nekada toliko moćna velikosrpska propaganda huškanja i ispiranja mozga od 95g pala toliko nisko da piše o grafitima pubertetlija iz Lepe tuđe a šta drugo mogu jadni pa šta im je drugo preostalo?

Vukovar

pre 3 godine

Nakon šta je Milošević iz Beograda na Vukovar, poslao svu silu JNA tenkova i oklopnih vozila i haubica da ga razaraju i sruše do temelja i to 91g dok hrvati nisu imali ni vojsku ni oružja. Stalno su ga branili najviše u gradu po 600branitelja koji su se izmenjivali i to čak 3meseca. Tako su dali, dosta vremena da se digne vojska i oslobode vojarne po RH i uzme oružje za odbranu zemlje jer da je Vukovar, odmah pao, ne bi stigli da dignu i naoružaju vojsku. Ti su branitelji Vukovara, toliki heroji i čudo. Eto na Trpinjskoj cesti na ulazu u grad je bilo i Groblja tenkova, gde su vođeni sa Blagom Zadrom, tenkove poslane iz Beograda i u njima, velikosrpske vojnike, pretvarali u faširano meso i to ljudi koji u životu, nisu ni videli tenk a uništili na kraju sveukupno 38tenka šta je na kraju bio razlog da se kukavičkli svete na Ovčari. Ali opet na kraju je i dalje Hrvatska zastava na Vukovarskom vodotornju, koji se obnavlja, kao spomenik pobede a imaće i muzej Oluje za turiste iz celoga sveta da vide istinu. B92: Beograd, Srbija 1991-Bacanje cveca po tenkovima JNA-Youtube www.youtube.com/watch?v=Xz42ucCGunU Heroji Vukovara: Groblje tenkova I (S01E01)-Youtube www.youtube.com/watch?v=7fLE7X98OG8 Grad - to ste vi-Youtube www.youtube.com/watch?time_continue=31&v=9tfKy5swkS0 ZAJEDNO ZA HRVATSKU-Youtube https://www.youtube.com/watch?v=y5xIlNlwtYg

Haško

pre 3 godine

Haški sud je u presudi jasno presudio da je Srbija sa Miloševićem pokrenula rat i agresiju na RH radi uspostave celovite i jedinstvene i homogene srpske države Velike Srbije samo zločini nisu bili planirani ko ni genocid nego su ih na svoju ruku radili JNA generali pa su zato oni osuđeni na doživotne robije a Srbija nije osuđena! Posle bacanja cveća na tenkove poslane iz Beograda njih čak 38 je završilu na Groblje tenkova na ulazu u Vukovar a u svakom tenku imaš po 3-6vojnika i znate li šta je to kad neko stavi magnetnu minu pod tenk koja ubaci gelere ili disk unutra ili ga probije sa zoljom da se u njemu vojnici pretvore u faširano meso? Da ne govorimo o jna generalima iz Beograda i paravojsci o arkanovcima i šešeljovcima i škorpionima...sve šta je Srbija imala od profesionalne vojske je poslanu u agresiju na BiH i RH samo nije bilo mobilizacije(ima svedoka o prisilnoj mobilizaciji 91g) i to jer je na kraju sam Milošević priznao da bi ih samo pobili "povamiprene ustaše" da ih je poslao 95g pa zato je i bila Mirna reintegracija Istične slavonije da se i tamo ne nastavi Oluja? E sada ovi koji kažu da Srbija nije napravila agresiju neka njihovim porodicama kažu kako Srbija nije napala nikoga i kako ih Milošević nije slao na BiH i RH da izbijaju na more gde od tih hrvata nije mogao niko u istoriji zadnjih 1000g eto još je njihova cela obala....

Knin

pre 3 godine

Srednjevekovni, hrvatski kraljevski grad Knin je posle pokretanja rata i "Balvan revolucije", postao glavno velikosrpsko agresorsko, centralno mesto upravljanja agresijom na RH i bio je postavljen, kao glavni grad paradržave Sao Krajne. Za oslobođenje Knina je hrvatska vojska, prvo u Oluji oslobodila sve okolne gradove i sela a završni udar je bio na Knin. Kako se u Hagu dokazalo, Hrvati su za samo 12h bombardovanja u izmišljenom, srpskom "radiusu od 200m", očistili grad od agresora, koji je krenuo u neviđenu bežaniju a nakon pa su hrvatski vojnici, pobednički ušli u svoj grad. Prvi je ušao, general-ministar Damir Krstičević koji je sa svojim vojnicima na tvrđavi, digao hrvatsku zastavu. Hagu su pokazani i dokazi, koji su oslobodili hrvatske generale i za izmišljeno "prekomerno bombardovanje" Knina za šta su Srbi kukali Hagu a vidi se da je grad netaknut, nasprem Vukovara čisto čudo...Prekomjerno izgranatiran Knin. dan-dva nakon "Oluje"...kolovoz 1995.-Youtube www.youtube.com/watch?v=Xs0Dz-YAtC0 Operacija Oluja-ulazak hrvatskih snaga u Knin-Youtube www.youtube.com/watch?v=fxv4ohUn-7E

Dubrovnik

pre 3 godine

Grad su Srbi i Crnogorci pokušali prvo 91g da ga zauzmu politički, tako da po naredbi Beograda stvore Dubrovačku Republiku, koja će posle ostati u sastavu Jugoslavije: Babe s RTV Beograd citaju o formiranju tzv Dubrovacke republike koja bi ostala u okviru Jugoslavije-Youtube www.youtube.com/watch?v=FDncqm3OwZ8 Kad to nije uspelo, jer su svi građani Dubrovnika bili Hrvati koji se digli protiv njih, e onda su sa svom silom JNA i Jugo mornarice i aviona, srušili pola Dubrovnika: Srpsko crnogorska četničko jna agresija na Dubrovnik-Youtube www.youtube.com/watch?v=Ud69Nmfu_RY Evo i najbolji istorijski dokaz o velikosrpskoj propagandi, o srpskom-pravoslavnom Dubrovniku i njihovim lažima, koje danas čuju milioni turista iz celoga sveta: Dnevno.hr STROGI ZAKONI: JESTE LI ZNALI? Dubrovačka Republika pravoslavcima i muslimanima zabranjivala je noćenje unutar zidina i podizanje bogomolja! A čiji je dokazuje i arapski putopisac Muhamed Al-Idrisi u Tabula Rogeriana (1154.) gde je i prva karta na svetu u knjizi Kitab Rujaru u kojoj se pominje Hrvatska(ne i Srbija) a gde je napisao: Dubrovnik je najjužniji grad zemlje Hrvatske i Dalmacije. Dokazi u Dubrovniku su i nađene knjige hrvatskog pisaca Marka Marulića iz 16veka: Slobodnadalmacija.hr U Dubrovniku otkriveno oko 60 inkunabula i knjiga iz 16. stoljeća koje su nekoć pripadale Marku Maruliću

Glina

pre 3 godine

Hrvatski general Petar Stipetić je sa svoih 1200 vojnika, posle dva dana Oluje i jakih borbi i "prekomernog" bombardovanja, okružio ceo Krajiški Korpus od 6000 agresorskih, genocidnih, velikosrpskih vojnika pa su pregovori o predaji, bezuspešno trajali ceo dan. Drugi dan, u jutro, 8.8.1995g general Stipetić je rekao Srbima, preko UN-ove predstavnice da imaju vremena do 12h da se predaju, inače će ih POBIT SVE, ako odbiju pred tom predstavnicom. Bilo je dramatično podne, kada je Stipetić hteo da naredi, pokret vojske, ipak mu je došao, kukavički, srpski general Čedo Bulat, koji je svojim vojnicima, čkama kukavičkima, naredio predaju a on je potpisao generalu Stipetiću i hrvatskoj vojsci i to simbolično, na haubi, jugo-stojadina. Nakon predaje, čuda oružja, koje su im hrvati uzeli od pušaka i tenkova i minobacača i haubica i oklopnih vozila, i kamiona...Svi su srpski vojnici, namesto u jednu jamu, pred tom predstavnicom UN-a poslani sa autobusima Slobi u Beograd. To je istorija i istorijska, kapitulacija, srpske, genocidne vosjke o kojoj se još ne govori u Srbiji ali se sve zna a i dokument i video i slike te potpisane predaje, idu u Zagreb u Muzej pobedničke Hrvatske vojske, tako da mogu da to vide milioni turista iz celoga sveta pa i iz Srbije da bolje kukaju... Crotiv.net DA SE NE ZABORAVI: 9. kolovoza 1995., preuzimanje oružja srpskoga korpusa Oluja-Predaja 21.Kordunskog Korpusa Srpske Vojske-8.08.1995-Youtube www.youtube.com/watch?v=c1ooYapkiHE

Grom

pre 3 godine

Evo jedan video o kojem se u Srbiji ne govori o akciji koju su Hrvati sa Gotovinom spremili za oslobađanje Istočne Slavonije i Vukovara odmah u nastavku Oluje koja se zvala GROM a kodno ime je bilo Vukovaraska golubica. Taktički je već bilo spremo 50.000 vojnika da krene sa Gotovinom na Vukovar ali nije se radila jer je naterala Srbe čim su saznali za nju da zbog odmah potpišu sporazum za mirnu reintegraciju Istočne Slavonije 15.1.96g koji se realizovao povlačenjem Srba sa UN-a do 15.1.98g... GROM - Nikad ostvarena vojna operacija HV-a!-Youtube www.youtube.com/watch?v=07sKyzVrha0

Haško

pre 3 godine

Dokaz iz Haga koji je oslobodio Gotovinu i ostale hrvatske generale za "etničko čišćenje" a lepo pokazuje, kako je srpska vojska, sama pripremala, svoje civile za bežaniju i traktorijadu u kolone jer je plan bio da ih vodi na Kosovo da albanci ne postanu većina...VJEZBA BJEZANJA-Youtube www.youtube.com/watch?v=UYjh3aAvczc Dokaz iz Haga, koji pokazuje ne da su napravili, etničko čišćenje, nego je Tuđman, pozvao Srbe da ostanu i žive u miru i 91g i 95g kad su krenuli u kolonama a i dokaz da su im hrvatski vojnici, pomagali i hranili ih a ne proterivali što je i pokazano u Hagu...Hrvatska Vojska dijeli hranu srpskim izbjeglicama u Topusko-Youtube www.youtube.com/watch?v=qUaa-y28ITQ Dokaz iz Haga, koji je oslobodio, hrvatske generale za "prekomerno bombardovanje" Knina i to posle još dokazano u izmišljenom, "radiusu od 200m" a vidi se da je grad, netaknut, nasprem Vukovara čudo... Prekomjerno izgranatiran Knin. dan-dva nakon "Oluje"...kolovoz 1995.-Youtube www.youtube.com/watch?v=Xs0Dz-YAtC0

Etiketa

pre 3 godine

Saveznici iz WW2 su bombardovali Nemačku zbog Hitlera i Srbiju zbog Miloševića… Jedini greh NATO pakta je taj šta nije bombardovao odmah 91g da spreči genocid odmah čim je Milošević iz Beograda poslao svu silu JNA i tenkove sa cvećem da rade genocid nad nenaoružanim komšijama i katolicima i muslimanima! Možemo da lažemo ali NATO pakt i normalan svet je morao na silu naučiti pameti i dovesti u red Srbe i Miloševića da ne naprave još veći genocid nad nemoćnim Albancima. Istorija je ispisana prvo sa maestralnom Olujom koja se izučava po svetu a sa presudama u Hagu je stavljena etiketa srpskom genocidnom narodu u Rezoluciji o srpskom genocidu u EU Parlamentu i lupljen je peat. To više nikakve srpske laži ne mogu da maknu i izbrišu i to sve ostaje za istoriju i buduću naplatu duga i od strane katolika i muslimana. Ali za RS naprosto Srbi ništa nisu krivi jer su Saveznici iz WW2 Amerikanci i Britanci zaustavili hrvatsku Oluju kod Banja luke i Srbima dali taj genocidni entitet pa neka sada oni to sami rešavaju a mogla je Oluja da sve reši do kraja još 95g a ne da nam sada opet i deca ginu da se to genocidno zlo reši do kraja.

Biser

pre 3 godine

Evo kako Sonja Biserko tačno i istinito medijima objašnjava velikosrpsku agresiju 90ih da su Srbi pokrenuli rat i agresiju na Hrvatsku sa Balvan revolucijom 17.8.1990g... “Vlasti Srbije pripremale su scenarij za raspad Jugoslavije. U tom raspadu sudjelovale su sve srpske elite. Za planiranje i pripremu rata, kao i za Titovo nasljeđe, najodgovornija je kulturna elita oko Dobrice Ćosića. Kroz kulturne institucije putem knjiga, raznih publikacija, predavanja, kroz formalne i neformalne aktivnosti, elita oko Ćosića široko se angažirala u svim segmentima društva na rušenju Jugoslavije. Srbi su rat protiv Hrvata pripremali od smrti Josipa Broza Tita”, kaže Biserko.... UVOD U TEROR: ‘BALVAN REVOLUCIJA’ BILA JE PLANIRANA: UGLEDNA SRPKINJA: ‘Srbi su rat pripremali od Titove smrti’

3K

pre 3 godine

Kalinjingrad(Baltička flota), Karlobag(Jadranska flota), Krim(Crnomorska flota). Interesantno da mediji taj rat 90ih u Jugoslaviji, nikada nisu gledali kao sukob svetskih sila jer tog rata posle pada komunizma u Evropi nije ni trebalo biti kao šta ga nije ni bilo u DDR-u ni u SSSR-u ni u Čehoslovačkoj a i granice svih 6 Jugo Republika su bile jasne, sem ako svetske sile nisu tu videle svoj interes. Znate koliko je velika Rusija ali opet prokleta od Boga kao i Srbija da od tolikog mora, naprosto nije imala more za letovanje i turizam jer je pre hladno u celoj zemlji pa su svi Rusi išli dole, na jug, na ukrajinski Krim, svako leto i ostavljali milijarde ukrajincima. Kao šta sada Srbi ostavljaju hrvatima i crnogorcima pa eto na kraju su odlučili uzeti Krim silom ko šta su Srbi pokušali 90ih pola Jadranske obale od Karlobaga dole do Dubrovnika. E sad ono šta je bitnije od turističke zarade je to kako je sedište, moćne Crnomorske flote, na Krimu pa eto šteta bila bi tako sad i jedna moćna Jadranska flota u bratskoj Velikoj srbiji, negde oko Karlobaga ko ta na Krimu ili ona još moćnija u Kalinjingradskoj oblasti. Amerikanci i Evropa su to sprečili tako šta su hrvatima dozvolili Oluju i srpske kolone a zahvaljujući Franji, ipak sa živim Srbima? Jelena Guskova, inostrani član SANU, izjavila je da je 1999. godina pokazala da je Srbija zapravo tada branila Rusiju, da je branila granice pravoslavlja i slovenstva, samim tim Srbija je ratovala da Rusija postane svesna svoje uloge u savremenom svetu...Alo.rs "TREBALO NAM JE 20 GODINA DA SHVATIMO" "Srbija 1999. nije branila Jugoslaviju, već..."

Karlobag

pre 3 godine

Nego kako da sada, sebi, velikosrbi i četnici i vojvode, objašnjavaju činjenicu da ni posle genocida ni sa svom silom JNA nisu izbili na more nego su samo na kraju izgubili Kosovo poraženi od tek stvorene Hrvatske vojske u dva dana koja je samo "spuvnula" pa ostao i dalje vekovni srpski kompleks manje vrednosti pored te Lepe tuđe? E sad može da se do mile volje piše i kuka i laže i krivi druge...Na kraju Srbi samo treba da dignu jedan spomenik Franji Tuđmanu nasred Beograda zato šta je on bio taj Milosrdni anđeo i idiot koji 95g posle 4g genocida nad Hrvatima, katolicima i muslimanima pusti 250 000 srba i njihove 6000 zarobljene, muževe i očeve i sinove, zarobljenog Krajiškog korpusa koji im potpisao predaju da odu živi i zdravi a da ih Oluje sve ne odnese da završe ko oni u Srebrenici ili Blajburgu ali eto nije da neće opet biti prilike jer njemu za to još niko nije reko HVALA niti digo spomenik? Hajde kažite da li neko u Srbiji zaslužuije spomenik više od njega?

Legenda

pre 3 godine

- Josip Broz Tito, Karadjordjevo 1971g: Prije će Sava poteći uzvodno nego što će hrvati dobiti državu! - Slobodan Milošević 1991g: Slavno, NIKO NE SME DA VAS BIJE! - Franjo Tuđman 1991g: Hrvatice i hrvati diljem svijeta u Domovini i dijaspori, UJEDINITE SE! - Vučić daje obećanje, Srbima u Glini da će svi živeti u jednioj, zajedničkoj državi, Velikoj Srbiji! Aleksandar Vučić u okupiranoj Glini 1995-Youtube - Franjo Tudzman nakon Oluje 1995g: Nestali su za dva dana, nisu imali vremena ni da pokupe svoje prljave gaće! - Slobodan Milošević u Hagu: Više je srba izginulo u bežaniji nego da su ostali da brane svoje linije! Slobodan Milošević o Oluji-Youtube - Vojislav Šešelj u Hagu(u svoju odbranu): Mi nikada nismo hteli da stvaramo nekakvu Veliku Srbiju nego samo da pod svaku cenu pa i silom ako treba sačuvamo Jugoslaviju na okupu jer je ona kao takva CELA za nas bila ta Velika srbija! - Ante Gotovina na dočeku u Zagrebu pred 100 000 ljudi uz Čavoglave: Mi smo pobjedili u ratu kad je bila Oluja i pobjedili smo i sada u miru u Hagu ovo je pravna Oluja a rat pripada prošlosti i okrenimo se budućnosti!

Srp i čekić

pre 3 godine

Druže Tito, da ti je.em i seme, ostavio si nam, samo probleme... Druže Tito, golubice bela, Jugoslavija ti je, eto, GENOCIDNA cela... Druže Tito, demokratije je super, ti ćutiš, a svi te nabijaju u d*pe... Druže Tito, ja bi te nešto pito, kako li je dole, da li ljudi stvarno gore.... Druže Tito, Hrvatima si celo more i kiflu dao, a Srbe si u blato, zakopao.... Druže Tito, od pete sile koja je plašila Evropu, vojska ti poražena i doživi, sramotu... Druže Tito, omladina ti sa koferima kliče, Evropa nas zove, poglavniče..... Druže Tito, imamo kraljicu Balkana, Kolinda naša mila, jako se propila..... Druže Tito, imamo kralja Balkana, albanca Haradinaja, muslimana.... Druže Tito, mi ti se kunemo, da ti ime iz sećanja, izbrišemo...

Antifa

pre 3 godine

Hrvati su pobedili fašiste i 45g koji su hteli da uzmu, celu Istru i pola Dalmacije i pobedili su ih i 95g kad su hteli da uzmu, celu Slavoniju od Virovitice do Karlovca i pola Jadranske obale od Karlobaga dole do Dubrovnika. Hrvati su prvi u svetu pokrenuli antifašistički pokret u Sisku(Tu su i Osmanlije poraženi), u šumi Žabno 22.06.1941g. Pokrenuli su ga čim su čuli, da su Ustaše poklonile Italiji hrvatsku Istru i Dalmaciju. A posle poraza 95g komunisti i velikosrbi, sa medijskim propagandama napadaju Hrvate za Jasenovac, da prikriju svoj genocid 90ih...? Koga interesuje istina, ima Memorijalni centar Jaseniovac, o kojem srpski mediji ne pišu, zato jer je tamo istina i tačne brojke, pa može da ih vidi svako! Hrvati, ne da lažu ili negiraju zločine, nego vode decu sa školama u taj centar ali i u onaj za Ovčaru i u muzeje Sinjske alke i Oluje, tako da ne uče istoriju sa interneta nego gde treba... A i ovo treba znati: Izrael ima čak 115 imena Hrvata u Yad Vashemu jer su spašavali jevreje 40ih... Večernjilist.hr MAGAZIN HRVATI I ŽIDOVI Tko su hrvatski heroji koji su spašavali progonjene Židove Srpska propaganda, nahuškala ljude da tuže RH pa im odbijena, tužili krivu državu: Večernjilist.hr NISMO SLJEDNICI NDH Odbačena tužba Srba protiv Hrvatske! Tražili su 3,5 milijardi dolara za oduzetu imovinu. Brojke od Međunarodne komisije koja je brojala žrtve a koje može da vidi ceo svet na zvaničnom sajtu: Jasenovac Memorial site - JUSP Jasenovac

Domovi za decu

pre 3 godine

Radi se o tome da je ta srpska propaganda o "Logorima za decu" najveća pohvala Ustašama jer su jedini imali te ne logore nego DOMOVE za decu. Zato jer su Nacisti u celoj Evropi ubijali decu većinom odmah sa roditeljima(posle i u gas komorama) pa i u Srbiji(u mobilnim gas komorama) ali ne i u NDH gde su ih u tim domovima hranili Crkva i narod. Zato bi sva ta deca ostala živa da im nisu došli rušit državu(ko šta su i posle 91g pokušali) jer čim su došli onaj nečovek Pavelić je rekao Ustašama: "Kad ti neko dođe rušit državu treba mu iz nje i seme izbrisati" pa ZATO pola te dece zločinci pobiše a pola ih spasao Stepinac(a ne neka Budisavljevićka jer je to zamisli napisano u dnevniku). A onda krivousti Franjo 95g pusti i 6,000 zarobljenih Četnika koji mu potpisali predaju u Glini i njihovih 250.000 civila da posle 4g genocida dan Hrvatima glume etničko čišćenje i odu živi i zdravi namesto da budu kolateralne žrtve ili da završe ko oni na Blajburgu.

Istok Zapad

pre 3 godine

Vatikan je najveći hrvatski neprijatelj ali i razlog zašto Hrvati nikada u istoriji nisu nikoga napali i nikada nisu bili pokoreni! Vatikan je uništio Hrvate još 680g kad je sa njima potpisao ugovor da ne ratuju i napadaju druge a da će Bog da ih čuva i molitva Vatikana i da ih zato niko nikada neće poraziti. To je jedini takav ugovor u istoriji jer je tako od najvećih ratnika u Evropi u to vreme koji su pregazili i izbrisali Avare i sve osvajače taj Vatikan napravio seljake i sluge i svoje Vatikanske pse…Bizantinski car Konstantin Porfirogenet, koji je bio suvremenik hrvatskog kralja Tomislava u svome djelu „De administrando imperio“ piše: „Hrvati poslije krštenja postaviše vlastoručni ugovor te se tvrdom i nepokolebljivom vjerom zakleše sv. Petru(Papi) da nikada neće provaljivati u tuđe zemlje niti ondje ratovati, već da će radije živjeti u miru sa svima koji to budu htjeli. A od pape su za to dobili molitvu (obećanje) da će se za njih boriti i na pomoć im biti Bog Hrvata, kadgod drugi narodi provale u hrvatsku zemlju i ratom ih uznemire, a Petar, učenik Kristov, obdarit će ih pobjedom.".. Dnevno.hr ZAKLETVA HRVATA: NE ZABORAVIMO Obećanje pape Agatona Hrvatima koje se ostvarilo!

Komisija za Pavla

pre 3 godine

Ratni huškač i slatkorečivi i obmanjujući sluga sotone, kojeg su Arkan i Milošević zvali “vrhovnik komanadantom“, koji je bio sa “okrvavljenim rukama” u Kninu tokom velikosrpske okupacije, NE da govori o sprečavanju rata i ubijanju komšija Hrvata i katolika i muslimana, nego da drži govore i huška i ispire mozak Srbima tamo, kako niko neće moći Srbe i Pravoslavlje da otera iz srpskog Knina! Ä onda ih počisti katolička Oluja, za samo 12h u radiusu od 200m sa Braniteljima, koji su nosili Krunicu oko vrata... Sputniknews.com Šta je patrijarh Pavle poručio u Kninu uoči „Oluje“ Kamenjar.com SPC je odgovorna za zločine genocida i etničkog čišćenja – Sud u Parizu potvrdio je to još 1995. Godine Dnevno.hr PATRIJARH IZ PAKLA: Pavle, ženomrzac kojeg je Arkan nazivao ‘vrhovnim komandantom’ Espreso.rs JESMO LI OKRVAVILI RUKE? Samo jedna anegdota otkriva ŠTA JE PATRIJARH PAVLE MISLIO O RATKU MLADIĆU! Espreso.rs DA LI BI PATRIJARH PAVLE TREBALO DA POSTANE SVETAC? Zbog ove fotografije tviteraši smatraju da NIJE ZASLUŽIO

Koreni

pre 3 godine

Na onoj tabli pobedničkog HOS-a je tako veliki krst koji nekome može da izbije oko koliki je čoveče i BAŠ NIKO o njemu neće da piše a kukaju i kmeče za ovo dole sitno jedva da se vidi zds ali nismo u 91g pa evo sve se lako nađe: www.portalnovosti.com/img/media/image/w407vkkw3mf44h3mrbcsckx3kms.jpg Hrvatska Krstionica kneza Višeslava iz 8veka ima taj krst sa Hrvatskim pleterom: croativ.net/wp-content/uploads/2020/03/1.-Višeslavova-krstionica.jpg Pleter i krst na zabatu kneza Mutimira 895g u crkvi sv. Ivana kod Knina(Uzdolje): hr.wikipedia.org/wiki/Muncimir Krstionica sa pleterom i reljefom kralja Zvonimira iz 11veka u katedrali u Splitu: www.putovnica.net/images/full/113052-split-krstionica-sv-ivana-krstitelja.jpg Danas je taj krst na spomeniku hrvatskim braniteljima Bijeli Križ u Vukovaru: www.mcdrvu.hr/wp-content/uploads/2017/01/sredisnji-kriz-01.jpg Na Parku hrvatske memorije u Udbini: croativ.net/wp-content/uploads/2019/09/7.-Križ-1024x683.jpg I na grobu Anti Paveliću: www.novosti.rs/upload/images/2018b//07/26n/z-ante.jpg Povelja kneza Trpimira(4.3.852g) je najstariji pisani dokaz sa dvora hrvatskog vladara: hr.wikipedia.org/wiki/Povelja_kneza_Trpimira

Internet treba zabraniti

pre 3 godine

Evo najbolji komentar sa interneta o Srbima koji se obrću "kako vetar duva"! U 7veku izdali slovensko višebožje i pokatoličili se kod Rimskog Pape u 11veku se popravoslavili i prodali veru za večeru Vizantiji u 14veku kad su pokoreni od Osmanlija beži u muslimane u 19veku posle pada Osmanskog carstva se opet popravoslaviše iz islama i porušiše džamije u 20veku kad je došao Hitler beži u katolike a 91g iz satanistička SPC ih dizaše od Adama i Eve do Nebeske srbije a eto sada i dalje krivoslave iz inata iako to jako dobro znaju... PA KAKAV JE TO PROKLET NAROD BOŽE DRAGI? Znate li da je beogradska Skupština, izgrađena na temeljima Batal džamije, koja je bila velika kao i Aja Sofija u Istanbulu to je dokaz koje su vere bili Beograđani? Telegraf.rs OVO NISTE ZNALI: Na mestu Narodne skupštine nekad je bila džamija! Ovo je priča o njoj. Beograd i okolica su do WW1 imale preko 200đžamija a posle rata su sve muslimane na silu popravoslavili ili ubili ili proterali u Albaniju i Kosovo pa se eto polako vraćaju: Sandzakpress.net Gdje su 217 džamija u Beogradu? dialogos.ba/2016/08/23/historijat-217-srusenih-beogradskih-dzamija/ Inače prvu džamiju u Zagrebu je napravio verovali ili ne baš poglavnik Ante Pavelić(41g u NDH) jer su Bošnjaci kako se zna “cveće hrvatskog naroda” a ona je sada muzej a sadašnja džamija u Zagrebu je napravljena tek 1987g.

Šah Mat

pre 3 godine

Najstariji kalendar na Evropskom kontinentu je u Hrvatskoj iz Vučedolske kulture i zove se ORION a od njega je nastala Hrvataka šahovnica pre 5-6000g: m.visitvukovar-srijem.com/files/images/novosti/2017/_bakar_.jpg Šahovnica na Vučedolskom lonacu iz Vinkovaca pre 4-5000g: www.hkv.hr/images/stories/Slike05/Slavonija_5/3_VUCEDOL-HRV_GRB_8x.jpg Grb kraljevine Hrvatske(prva bela) na krovu Crkve sv.Marka u Zagrebu iz 13veka i u Budimpešti iz Austrougarske 1880g: https://hr.wikipedia.org/wiki/Crkva_sv._Marka_u_Zagrebu www.hkv.hr/images/stories/Slike05/Slavonija_5/45_Buda-hrvatski_grb_1880.jpg Šahovnica u Turskoj na ulazu u podzemni grad proganjanih prvih hrišćana iz 3veka: www.novosti.rs/upload/images/2018b//07/11n/Cappad--(4).jpg Šahovnica(prva bela) na fresci bazilike u JERUSALEMU od 1910g: www.hkv.hr/images/stories/Slike05/Slavonija_5/46_Bazilika_Usnuća_Marijina_Jeruzalem.jpg Šahovnica(prva bele boje) na hotelu Bili Gorvati(Bijeli Hrvati) u Ukrajini: www.tury.ru/hotel/id/102946-bili-gorvaty-tatarov-ukraine Šahovnica u Iranu, muzej Teheran, stara 3000g: www.facebook.com/photo.php?fbid=523746654717798&set=pcb.523746781384452&type=3&theater Šahovnica(prva bela) na grbu antiterorističke ATJ Lučko: www.dnevno.hr/wp-content/uploads/2016/12/ATJ-LUČKO.jpg Hrvatsko Kulturno Vijeće: www.hkv.hr/reportae/lj-krinjar/19096-intelektualne-prostitutke-simboli-grba-kraljevine-slavonije-4-4.html

Vera

pre 3 godine

Dok se piše samo o Miroslavljevom jevanđelju ne piše se o najstrijim e(je)vanđeljima kod Južnih Slovena koja dokazuju da su svi bili prvo katolici sa Papom(Najbolji dokaz je Hrvatska krstionica kneza Višeslava iz 8veka i krst sa Hrvatskim pleterom): SPLITSKI EVANĐELISTAR: Najstarija evađeljska kniga u ovum delu Evrope iz 7veka sa kojom se držale mise i krunisali Hrvatski kneževi i kraljevi(Danas se čuva u Crkva sv. Dujma u Splitu). OSORSKI EVANĐELISTAR: Nađen na ostrvu Cres(Osor) iz 1070g pisan benevantanom-latinicom(fratri) ima molitvu o hrvatskom kralju Zvonimiru a bila je poklon od hrvatskog kralja Krešimira za gradnju Crkve na Susku.(Vatikan). VEKENEGIN EVANĐELISTAR: Opatica Vekenega iz samostana Sv. Kršovan u Zadru je dala izraditi evanđelistar oko 1096g.(Oksford,Engleska). TROGIRSKI EVANĐELISTAR - Pisan 11-13veka poluuglatom dalmatinskom latinicom i najbolji je primer stare hrvatske književnosti(Trogir). VUKANOVO JEVANĐELJKE - Pisano u Ruskom tipu u 13veku u Raškoj u vreme dok su Srbi još bili sa Papom(Lenjingrad). MIROSLAVLJEVO JEVANĐELJE: Pisano 1195g na starocrkvenom Slavonskom jeziku(NE SRPSKOM) a lustrirali su ga i hrvatski Dubrovački fratri i oni iz Zapadne Bosne i tako naivno radili na pomirenju sa izdajničkom Srpskom braćom(koja nemaju neko pre raskola Crkve). HVALOV ZBORNIK: Hrvoje Vukčić Hrvatinić hrvatski knez Bosne dok je Srbija bila u Turskom ropstvu 1404g je radeći na pomirenju dao napisati verski zbornik za sve na tri pisma(Bolonja).

Poklič

pre 3 godine

Znate li uopšte kako je nastao pklič ZDS? Stvoren 1566g u bitci za Siget gde su 90.000 Osmanlija na putu da pokore Beč zaustavljeni od samo 3-4000 Hrvata i nešto malo Mađara vođeni hrvatskim banom Nikolom Šubic Zrinskim. Daleko brojniji i moćniji Turci su tek nakon 3meseca uspeli da slome otpor Hrvata i da zapale tvrđavu nakon čega je Zrinski povikao, braćo da li ste spremni da izađemo iz tvrđave u boj za narod svoj? Povikao je sa pokličem ZA DOM a hrabri vojnici mu odgovorili SPREMNI i U BOJ pa izašli iz tvrđave u smrt i sa sobom poveli na hiljade Turaka i tako ušli u legendu i večnost jer su zaustavili Turke da napreduju prema Beču i ostatku Evrope koja ih zbog toga slavila i pamtila…Zato su taj poklič zbog junaštva samo preuzeli Ustaše ko i hrvatsku Šahovnicu sa prvom belom kockom sa Crkve sv,Makra u Zagrebu koja je iz 13veka. Svaka vojska na svetu treba da ima poklič: Za dom, spremni! Jer boljeg nema zato jer ne govori o napadanju i otimanju tuđeg nego o spremnosti da i život daš za odbranu svog doma… PRILOG: Povijesna istina o pozdravu - ZA DOM SPREMNI-Youtube www.youtube.com/watch?v=FcA2pJmGWvI Hrvatska pjesma himna fakulteta u JAPANU!-Youtube www.youtube.com/watch?v=4WPpnBhl6rc Japanski zbor na hrvatskom pjeva "U boj, u boj"-Youtube www.youtube.com/watch?v=gJyxA9szd8E

Tesla

pre 3 godine

Nikola Tesla je bio pravi domoljub jer je lično napisao da da je Hrvatska(A ne neka Austrougarska ili Srbija) njegova Domovina pa kako onda može biti srpski naučnik? A svi jako dobro znamo da je bolovao od OKP pa je sve radio po tri i od blaže šizofrenije pa je čuo neke glasove u glavi i neke muslimanske "žalopojke" i da je na kraju umro u hotelskoj sobi sam koliko je bio velik i sposoban(zaljubljen u goluba kako je sam napisao). Znamo da su posle njegove smrti prvo iz FBI-a uzeli njegove izume-planove-nacrte a sve njegove lične dokumente su ostavili srpskoj tajnoj službi koja ih odnela posle spektakularnog sprovoda sa Tamo daleko pa kremirala telo da se ne može napraviti DNK analiza. Ako je pravi Srbin zašto se ne pokaže bilo koji njegov lični dokument gde jasno piše koje je nacionalnosti i zašto se ne pokaže njegov dnevnik gde je napisao da mu je deda na pravoslavlje prešao u vojsci zbog žene a da je imao isturene zube koje liče ko alatka za deljanje(tesanje) drva koja se zove tesla pa je zato dobio nadimak pa posle prezime Tesla a njegovi su hrvatska plmićka porodica iz Zadra koja se zvala Draganić... Tesla je jedna metalna alatka-sečivo sa drvenom ručkom sa kojom se na fino teše-obrađuje drvo a postoji više od 500g pre Tesle... svezakucu.weebly.com/uploads/4/3/7/6/4376250/7922056_orig.jpg Croativ.net ŠOKANTNO: Zašto Beograd skriva tajni dnevnik Nikole Tesle

Vicomanija

pre 3 godine

Šta bi Slobo rekao Srbima da su 95g izbili u Karlobag na vekovno srpsko more? NIKO NE SME…DA PIJE…TU SLANU VODU! Šta bi Slobo rekao za slobodu Gotovine i Markača i Orića i Haradinaja? U LAŽI SU KRATKE NOGE…PA IH PUSTIŠE! Šta je Slobo rekao Ratku šta da radi jer mu Olujno dolaze povampirene ustaše? UZI PIŠTOLJ…PA UBI SE! Šta bi Slobo rekao za trovanje Praljka? KAKVA BRE TOMOVAČA…NAJJAČA JE MOJA SLOBODNJAČA! Kako je Vučić održao obećanje iz Gline da svi Srbi žive u zajedničkoj državi? Poslao vojsku da ih posloži u kolone za Srbiju! Šta je Franjo rekao posle Oluje na srednjevekovnoj tvrđavi hrvatskih kraljeva u Kninu? Nestali su za samo dva dana, nisu imali vremena ni da pokupe svoje prljave gaće! Šta je Mladić rekao nakon šta se usrao u gaće posle presude u Hagu? SUDAC JE KRIV! Šta je Gotovina rekao drugi dan posle dočeka 100 000 ljudi uz Čavoglave? IDEM NA MORE DIĆI JEDRA! Šta je Aleksandar Vučić rekao Srbima na svom Gazimestanu? Da bar nešto dobijemo a da ne izgubimo baš sve! Šta je sluga Srbin rekao gazdi Ustaši za prvu platu 1000E tokom sezone u Karlobagu? UUUUUUUUUU

Narodno učenje

pre 3 godine

Ko se tenka laća, na traktoru se vraća(Bežanija 95g)! Ko nema u glavi, ima u nogama(Traktorijada i bežanija 95g)! Tenk u napadu, traktor u odbrani, a civili u živom zidu(Srpska taktika)! Teško onom, koga Srbija brani, a Kina hrani, i Rusija gazi, a NATO pazi! Poštuj zemlju u kojoj živiš, da u njoj dugo živiš i dobro ti bude ili ima da te ne bude. Kad pobednik peva i slavi, gubitnik može da tiho plače ili da glasno kukavički kuka. Ničija nije gorela do zore, sem Papine(Vizantijsku brzo ugasiše Osmanije)!

Ekser

pre 3 godine

Marko Perković Thompson: Ja samo pevam i usrećujem ljude, a ovi koji me mrze želim im da šta duže žive i slušaju. Narodno učenje: Kad pobednik peva i slavi, gubitnik može ili dostojanstveno da ćuti ili tiho da plače ili kukavički da glasno kuka. Dok pobednici Hrvati pevaju i slave sa Tomsonom i Čavoglavama i pokličem ZDS poraženi četnici i vojvode i jugokomunsti od 95g nisu prestali da kukaju i kmeče i neće dok su živi a posle će tako i njihova deca i unuci jer će se Čavoglave pevati dok je sveta i Hrvata jer poklič i služi tome i radi se zato da psihički uništava neprijatelja kako to ovako dobro rade Hrvati i Tomsonom od 92g. A kad Tomsona ne bude i ode legenda u večnost i besmrtnost ostaće nam njegove pesme da se pevaju ZAUVEK!!! Obrade njegovih legendarnih Čavoglava već imaju: Ukrajinaci i Bosnaci i Albanci i Talijani….. DA SE NE ZABORAVI: Izvedena „Bojna Čavoglave“ 31. prosinca 1991. na hrvatskome Radio Splitu. Bojna Čavoglave u talijanskoj verziji - band Attacco Frontale, 1994.-Youtube Cetnici pjevaju pravu pjesmu (cavoglave)-Youtube V.I.S. Niprije - Čavoglave dreamin'-Youtube Najjača obrada Tomsonovih Čavoglava: Bosanski Cavoglave-Youtube Ми найсильніші-Youtube

Konjušari

pre 3 godine

Bečke konjušare je izmislio Šešelj za potrebe huškanja 91g i da prikrije ovu sramotu: www.blic.rs/riznica/jeste-li-culi-za-djojlene-pre-gotovo-200-godina-srbija-je-iz-budzeta-placala-mlade/j4j89zd Nije bilo nekih Bečkih nego Hrvatskih-Đakovačkih konjušara i ergele najstarije u Evropi(preko 500g) a tu su konjušari bili a ko drugi nego Srbi koji su uspeli da pobegnu od Osmanlija i ropstva pa da služe katolicima namesto da budu Đojleni: ergela-djakovo.hr/hr/naslovna-2 Šešeljevska laž je i Magdeburška katedrala sa "Čuvaj nas Bože od kuge i Hrvata" jer to je uzeo od Turaka koji su vikali "Čuvaj nas Bože od Senjske ruke" zbog hrvatskih Uskoka ali zato se za Srbe govorilo da su "Plemići Đavola"...sve je samo izokrenuo: www.hop.com.hr/2019/01/01/njemacka-knjiga-carski-heretici-i-hrvati-tiskana-nakon-velikog-rata-1918-otkriva-da-su-srbi-i-vlasi-kao-vojne-sluge-hrvata-cinili-zlocine-u-tridesetogodisnjem-ratu/ Srbi su otkinuti dio hrvatskog katoličkog stabla: www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/srbin-tvrdi-srbi-taje-da-potjecu-od-hrvata-vrijeme-je-da-prihvate-svoje-hrvatsko-podrijetlo-1007286/

Judenfraj

pre 3 godine

Kako je moguće da je Beograd bio prvi grad u Evropi očišćen od Jevreja i Roma i to pre jednog Jasenovca a pošto su sve arhive u Beogardu pod ključem svi o tome i dalje ćute ko i o mobilnm-kombi gas komorama koje su ga čistile da nije imao ni logore ni domove za decu jer su sva odmah streljana sa roditeljima ili rešena u tim gas komorama? A šta su Četnici radili u to vreme da li su ga oni čistili ili samo pomagali ili su ko pravi "srpski antifašisti" to gledali? A šta su popovi i patrijarsi iz SPC radili da li su blagoslivljali to čišćenje ili pisali i molili da se to ne radi... "može se naći i informacija kako su djeci pri ukrcaju čak davali slatkiše, baš poput Ratka Mladića koji je isto postupao prema bošnjačkoj djeci u Srebrenici"...Pavelić na pitanje novinara zašto su ubijana i srpska deca kaže 45g: "Kad ti neko dođe rušit državu onda mu treba i seme izbrisati". Ima li neko da se ne slaže sa njim? Direktno.hr SUOČAVANJE S ISTINOM Srbija je prva država koja je proglašena 'Judenfrei' i koja je imala 'kombi' plinsku komoru. https://direktno.hr/direkt/srbija-je-prva-drzava-koja-je-proglasena-judenfrei-i-koja-je-imala-kombi-plinsku-komoru-112270/ PRISJETIMO SE: Kolovoz 1942. – Srbija ‘judenfrei’ narod.hr/kultura/video-29-kolovoza-1942-srbija-je-judenfrei-moralni-slom-srbije-koji-nikada-nece-biti-opran. Istina Drugog svetskog rata! Ina Vukić: Srbija sebe učinila Judenfrei, Hrvatska nije!

Serbus

pre 3 godine

Serbus(Germ.-Servus, Eng.-Serve/Servants) je stari pozdrav, koji je nastao i proširen je tokom Rimskog carstva, kada su robovi pozdravljali sa "serve"(U smislu, da li si i ti rob-sluga a ovaj drugi bi odgovorio "servre", ako jeste), a sa vremenom se to pretvorilo u pozdrav “serbus“. Rimljani su, sve sa druge strane Jadrana zvali slugama, a samo su Srbi dobili to ime SRBI, na način da su posle pada Rimskog Carstva te robove, brojniji Iliri pa Slaveni, prihvatili i naselili ih po celoj zemlji(U Rijeci imate čak crne Morčiće po njima) ali najviše na plodno tlo oko Dunava i na krajnjem istoku carstva, gde su se, sa vremenom, pomešali sa našim narodom i nestali. Ali to njihovo ime i istorija je ostala u Srbima, pa je iskorištena protiv Rima i Vatikana, kad se Crkva cepala(Šta je bilo lako, sa obzirom na tiraniju Rimsokog Carstva). Zato, Srbi nemaju legendu da su od nekuda došli, jer su i oni Hrvati, koji su prhvatili te ljude i njihovo ime, sa kojim su ih posle odvojili od braće… Pozdrav Serbus je čak duže ostao u Hrvatskoj, zbog morskih veza sa Italijom... Pervan - serbus Zagreb-Youtube https://www.youtube.com/watch?v=2LeeNgu4Vu8 Vučić se uvlači u pakšu Kinezima i priča kineski pa kaže jasno SERVIA: https://www.youtube.com/watch?v=PJnZdGA8RzY

Dvoglavi orao

pre 3 godine

Znate li uopšte šta znači taj dvoglavi orao i zašto nije normalan, jednoglavi? Nakon šta je Rimsko carstvo podeljeno na Istočno(Vizantija) i zapadno(Rim) uzeli su simbol orla sa dve glave na jedno telo-carstvo. Posle cepanja Crkve u 11veku je simbol, te podeljene Crkve sa dve glave a isto telo-hrišćanstvo. Tako i 4C ko "Car careva, carstvom caruje", neki kažu Masonski simbol za Sotonu, koji caruje Zemaljskim carstvom jer Isus je Kralj nad kraljevima, koji kraljuje Kraljevstvom Nebeskim. Tako su dvoglavi orao i 4C postali Vizantijski simbol masonske pobede i raskola Crkve. A pošto su se Srbi sa sv. Savom, obrnuli Vizantiji i izdali Papu i ostalu braću Slovene, od nje su dobili SVE i priznanje SPC 1219g i 4C i dvoglavog orla i pismo ćirilicu, koju i danas koriste samo pravoslavci, baš zbog što veće podele i pismom, posle vere. Vizantija je dala i Srpsko carstvo(nekih 25g), koje je bilo i na celu Grčku kada su predali vlast, da se sa Srbima zaštite od Osmanlija, pa Srbi ginuli na Kosovo polje i bili u ropstvo, posle kojeg ih SPC dizala sa lažima i obamanama i ratovima... Sve je tu jasno ko hoće da vidi a ko neće ne možeš da mu objasniš.

21VEK

pre 3 godine

Karta turskih osvajanja(Jugoslavije) i brojke koliko dugo je koji deo bio u ropstvu: www.kurir.rs/data/images/2018/03/20/23/1437775_0603_ff.jpg?ver=1521589023 Karta gena Evrope pokazuje da su Hrvati-Južni sloveni(plavo) i to najviše u Evropi: xdn.tf.rs/2016/02/20/Mapa-karta.jpg Karta prezimena Evope pokazuje da Sloveni imaju hrvatska prezimena(Horwath): jakubmarian.com/wp-content/uploads/2016/03/surnames.jpg Svaka karta Austrougarske pokazuje Hrvatsku do Zemuna: hr.maps-hungary.com/austro-ugarske-kartica-1900 Karta svih 70 koncentracionih logora u Jugoslaviji tokom WW2: upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/44/Fascist_concentration_camps_in_yugoslavia-sr.png Brojke od Međunarodne komisije koja je brojala žrtve a koje može da vidi ceo svet: www.jusp-jasenovac.hr/Default.aspx?sid=6711 Jasenovac je zvanično bio radni logor i sabirni centar šta dokazuje slika ulaza u logor: upload.wikimedia.org/wikipedia/hr/9/9f/Jasenovac32.jpg Srbija je prva država i Beograd prvi grad u Evropi "judenfraj" čisti od Jevreja: narod.hr/kultura/1942-kolovoz-srbija-judenfrei-prva-veca-drzava-koja-je-rijesila-zidovsko-pitanje Poznata imaena 13srpskih generala u NDH: www.maxportal.hr/premium-sadrzaj/nepoznato-o-poznatom-u-pavelicevoj-vojsci-bilo-je-cak-13-generala-srba/ Karta minskih polja 90ih u RH koja ocrtavaju granicu Velike srbije: i2.wp.com/welcome.cms.hr/wp-content/uploads/2015/10/Minska-polja_Hrvatska.jpg

BRAĆA

pre 3 godine

Šta vi mislite o tome, da više Južni Sloveni stanu i kažu, pa dobro ako analiza gena sada u 21veku kaže, Hrvati imaju Slovenske gene u najveći odsto u Evropi 70% a Srbi samo 33%! A istorija kaže, Hrvati su imali prvi od svih Slovena državu-kraljevinu Hrvatsku još 925g a Srbi tek 1217g i simbol države Šahovnicu od kalendara Orion a 4C i dvoglavi orao su preuzeti od Vizantije! A vera kaže, Hrvati nisu menjali veru od 7veka(Višeslavova krstionica) ni po cenu života, zato ostali nepokoreni uz Božju i Gospinu pomoć, a Srbi odvojeni sa Sv. Savom i porobljeni 500g! A pismo kaže, najstarije(klinasto) južnoslovenko pismo je glagoljica, kod Hrvata sačuvana najviše u Evropi(kod fratra do 19veka)! A jezik kaže, Hrvati imaju najstariji dokaz Bašćansku ploču iz oko 1100g i prvi u Evropi imali riječnik Fausta Vrančića iz 1595g a Srbi posle ropstva tek 1818g stvorili srpski, od poturčenog i pogrubljenog hrvatskog(sa idiotskim piši kako govoriš)... Da se više svi opametimo i kažemo, SVI SMO MI HRVATI! Da stvorimo Hrvatsku od granice sa Italijom i Mađarskom sve do granice sa Grčkom!? Zašto o tome ne govore Deretić i Šarić i drugi istoričari i ne piše Vedrana Rudan i drugi novinari?... ALI, AKO nam dokažu, da je to sve ipak Srbija, neka bude SRBIJA, samo da nije nešto veštačko i izmišljeno(ko SHS ili Jugoslavija). Šta me briga kako mi se država zove, ako je to dokazano ISTORIJSKI TAČNO ime i ako imam platu bar 2000E... dokle više samo laži i zlo i mržnja, a da niko ne piše i ne govori istinu?

Bjelgrad

pre 3 godine

-Prvo Slovensko ime Beograda iz 9veka je hrvatsko Bjelgrad a SPC ga pretvorila u Beo: Telegraf.rs Evo zašto je 16. april važan datum za Beograđane (VIDEO). Tabela sa svim imenima grada Beograda: https://hr.wikipedia.org/wiki/Beograd -Poljski kardinal Stanislaw Hozjusz 1559g piše da su Hrvati iz Hrvatske stvorili Češki i Poljski narod i države i da je hrvatski jezik majka svih Slavenskih jezika(madre lingua). -Hkv.hr Preminuo pater Vladimir Horvat, čovjek koji je dokazao da je Vuk Karadžić dobar dio svoga rječnika preuzeo od hrvatskih isusovaca. -Možete li da zamilite šta bi sada pisali srpski mediji da je neko srpsko prezime najčešće u još TRI SLOVENSKE DRŽAVE i kakvo bi to ludilo od naslova bilo... Croativ.net FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države! -Ukrajinci se ne srame ko Srbi reći da su nastali od Bijelih Hrvata: White Croatia - Bijela Velika Hrvatska www.youtube.com/watch?time_continue=26&v=XVkq_3fIC00&feature=emb_logo www.youtube.com/watch?v=zEUkoWY_LIw&feature=share -Braća Rusi su očito zbog pravoslavlja samo zamenili Hrvate i Srbe… Croativ.net Na ruskim zemljovidima svijeta prije velike seobe naroda u sedmom stoljeću Srba nema nigdje, dok Rusi bilježe kako su Hrvati nastanjeni diljem Europe

Kraj

pre 3 godine

Kad su novinari pitali Papu Franju da im kaže šta on misli o internetu on im je odgovorio da je internet jako dobra stvar jer može da se čuje i druga strana pa ti posle sam po svojoj savesti vidi koja te strana laže da li tvoja ili tuđa... A jasno ti je valjda kad vidiš da tvoja strana ili ne pišta komentare ili ih pusti pa ih izbriše? Ako to nisi već video u huškanjima 91g i akcijama 95g i bombardovanju 99g i lažima i ispiranju mozga koje i danas traje....e zato stavih puno kmentara koje nađoh na netu pa puštajte komntare da se čuje druga strana....ćao.

Geni

pre 3 godine

Nama laganja i mitova i teorija sada u 21veku pored jasne i egzaktne analize gena a Evropska analiza je još srećne 2013g uništila sve srpske laži jer je pokazala da Srbi imaju najšareniju kartu gena u Evropi i da su po genima 33% Južnosloveni-Hrvati(plavo) i 13% Severnosloveni(žuto) i zamislite vi to ČAK 20% Grci(svetlocrvena) a to je očito i razlog zašto su Srbi odvojeni pravoslavci sa Vizantijom dok su Hrvati i dalje ostali sa Papom... Eupedia The Genetic Map Of Europe: brilliantmaps.com/the-genetic-map-of-europe/

Freska

pre 3 godine

Hrvati 10g krečili i nisu uspeli da okreče "srpsku fresku u Franjevačkom samostanu u Dubrovniku" ali su bar Srbi sazanli da je tada Dubrovnik bio hrvatski ko i ti fratri i da ga Srbi nisu osvojili ni u 14veku a ni 91g i zato svaka čast onome ko je na fejsu objavio sliku freske tako da ti bolesni mitomani nešto i nauče ... OTKRIVAMO OTKUD PRAVOSLAVNE FRESKE U SAMOSTANU! Franjevci bežali od srpskog kralja Uroša pa premestili manastir i freske. Kurir

Srbi su otkinuti dio hrvatskog

pre 3 godine

Definicija Srbina: Prevareni i obamnjeni i zatrovani Hrvat, kojeg su Vizantija i Sava odvojili od Pape i braće Hrvata kad se Crkva cepala i popravoslavili ga, a onda ih Bog toliko pravoslavne kaznio sa 500g ropstva i Vizantiju pretvorio u muslimansku Tursku! A celo to vreme se punio sa mržnjom prema toj braći Hrvatima, zato jer su ostali i dalje katolici sa Papom i Gospom pa zato i ostali nepokoreni!

mladen

pre 2 godine

koliko gluposti i nepotrebnog raspirivanja mržnje i netrpeljivosti u jednom članku. "„Nismo suglasni sa zahtjevom da se odobri dovršenje Srpske pravoslavne crkve u Ulici Obrov 6… Crkva je započeta prije rata, u zatvorenom prostoru među vrlo vrijednim spomeničkim sklopom srednjovjekovnih i kasnijih objekata. Glavni ulaz u crkvu je predviđen s južne strane, a udaljen je svega 1,5 metara od vrlo značajnih srednjovjekovnih objekata, romaničkih i gotičkih. Iz njenog smještaja vidljivo je da je crkva zamišljena kao slobodnostojeći objekt, a minimalna udaljenost od srednjovjekovnih objekata daje naslutiti da je bilo predviđeno njihovo rušenje, što se ne bi moglo realizirati nakon izgradnje crkve, s obzirom na izuzetnu vrijednost spomenutih objekata. A ukoliko bi došlo do dovršenja izgradnje crkve, a sklop srednjovjekovnih objekata ostao sačuvan u sadašnjem obliku, onda bi izgradnja crkve na ovom mjestu predstavljala i jedno urbanističko-arhitektonsko nelogično rješenje, najprije s obzirom na funkcionalnost objekta, a s druge strane se sa svojom arhitekturom ne bi uklapala u ambijent srednjovjekovnih objekata“. Splitski hram i ugroženost Srba… Bio je to odgovor koji je do današnjih dana zapečatio sudbinu pravoslavnog hrama u Splitu. Nitko se do sada nije usuđivao propitivati rješenje splitskog konzervatora, Rade Dumanića. Pa, ipak SPC nastavlja s konstantnim pritiskom kako bi se udovoljilo njihovom zahtjevu. U jednom dopisu općinskim vlastima tvrde kako katolici u Splitu imaju više od 30 hramova, a oni niti jedan. Općinske vlasti su u nekoliko navrata pokušale pronaći novu lokaciju za gradnju pravoslavnog hrama, ali je SPC sve prijedloge redom odbijala, tvrdeći kako je hram posvećen i kako se mora graditi na navedenoj lokaciji. Općinske vlasti su išle tako daleko da su ponudile da će o svom trošku rastaviti hram i prenijeti ga na novu lokaciju, ali ni to nije naišlo na odobravanje. SPC je i simbolično željela tu lokaciju u staroj gradskoj jezgri, na temeljima srednjovjekovne katoličke crkve i nije odustajala od svojih nauma… Pregovori i prepirke nastavili su se tokom sedamdesetih i osamdesetih godina. Neriješena situacija oko hrama u Splitu dočekala je i porast nacionalnih tenzija u bivšoj državi. SPC je tada počela koristiti pitanje splitskog hrama, kako bi dodatno pojačala priču o ugroženosti Srba u Hrvatskoj… Pitanjem hrama su se počele baviti i najviše savezne, te republičke vlasti. U Split su došli čelni ljudi SRH, kako bi u pregovorima s Eparhijom dalmatinskom, Općinom i Konzervatorskim zavodom pronašli zadovoljavajuće rješenje, da se pitanje hrama, koje se počelo koristiti i u dnevno političke svrhe – skine s dnevnog reda. Splitski konzervatori tražili su od Eparhije da projekt prilagodi splitskoj povijesnoj jezgri koja je u međuvremenu, 1978., uvrštena u spomeničku baštinu UNESCO-a. Tražili su da spornu kupolu zamijeni kupa kanalica, karakteristična za dalmatinsko podneblje, te kako projekt, nakon toga, može dobiti suglasnost. Iako su se na sastanku složili s predloženim rješenjem, nakon sastanka SPC se odlučila na šutnju po tom pitanju, ali istodobno kroz tisak i u javnim istupima konstantno je poticala sukobe pričom o ugroženosti pravoslavnih vjernika u Splitu, kojima se, eto – ne dopušta izgradnja bogomolje…"

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija