• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

18.02.2021

18:18

IZBOR PATRIJARHA PORFIRIJA UDARNA VEST U SVIM MEDIJIMA U REGIONU!

Balkan

IZBOR PATRIJARHA PORFIRIJA UDARNA VEST U SVIM MEDIJIMA U REGIONU!

Podeli vest

Gotovo svi elektronski mediji u regionu su na udarnim mestima preneli vest da je mitropolit zagrebačko ljubljanski Porfirije izabran za 46. patrijarha SPC

Mediji su preneli kraću biografiju novoizabranog poglavara SPC.

Zagrebački Večernji list piše, pozivajući se na srpske medije, da je mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije od prvog dana s narodom koji je pretrpio stravične gubitke posle razornog zemljotresa koji je pogodio Glinu, Petrinju, Sisak i okolna mesta.

/VIDEO/ BOG GA BLAGOSLOVIO! PORFIRIJE NOVI PATRIJARH SRPSKI!

Portal Index navodi da je tokom mandata na čelu zagrebačko ljubjanske mitropolije Porfirije slao pomirljive poruke, ali i da se 2016. našao u, kako kažu, skandalu nakon što je objavljen snimak na kojem peva četničku pesmu.

Podsećaju da je mitropolit Porfirije tada saopštio da žali "zbog zloupotrebe i manipulacije videosnimkom na kojem se nalazi u društvu sveštenika koji su pevali četničke pesme" i zbog jaza između Hrvata i Srba te da tada, kao gost u Čikagu, nije bio u prilici da utiče na sve okolnosti.

Porfirije je, piše Index, pre nešto više od mesec dana u Petrinji rekao da SPC neće prestati da pomaže stradalima u zemljotresu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija