• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.03.2021

14:02

ASTRAZENEKA RAZMIŠLJA DA TUŽI BiH ZBOG BAKIROVE BISERE! Zbog mržnje prema Srbima uvalila zemlju u problem!

Balkan

ASTRAZENEKA RAZMIŠLJA DA TUŽI BiH ZBOG BAKIROVE BISERE! Zbog mržnje prema Srbima uvalila zemlju u problem!

Podeli vest

Proizvođač vakcine AstraZeneka razmišlja da tuži Bosnu i Hercegovinu zbog izjave ministarke spoljnih poslova u Savetu ministara BiH i perjanice SDA Bisere Turković, da je ta vakcina za siromašne, da je lošijeg kvaliteta, jeftina i dostupna

Almdr Badnjević, direktor Verlaba, preneo je sarajevski Avaz, izjavio je da, prema njegovim saznanjima manadžment Astra/Zeneke razmišlja o tužbi protiv BiH, a zbog izjave Tukovićeve da je njihova vakcina lošijeg kvaliteta i da je namenjena siromašim zemljama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je juče u Sarajevu donaciju od 5.000 vakcina Astra/Zeneke za potrebe samo Federacije BiH.

Ministarka Turković je tim povodom omalovažila donaciju i vakcine tvrdeći da one nisu odobrene za zemlje EU i da su namenjene siromašnim zemljama.

Ona je izrazila rezervu zbog toga što se ta vakcina proizvodi i u Indiji, ali i da je, kako je rekla, ta vakcina lako dostupna na tržištu i da je i BiH mogla da je nabavi.
 

Foto: reuters

- Biće dobro ako izbegnemo tužbu protiv države Bosne i Hercegovine. Dobio sam informacije od menadžmenta Astra/Zeneaa da zbog izjava naših zvaničnika da im je vakcina namenjena za siromašne zemlje mogu da povuku i tužbu protiv Bosne i Hercegovine - rekao je Badnjević.

Badnjević je rekao da Evrospka agencija za lekove i medicinska sredstva trenutno radi na odobravanju korišćenja ove vakcine u EU.

- Ta vakcina se u Indiji radi po licenci AstraZenik, tako da verujem da će ona vrlo brzo biti odobrena i u EU, u Velikoj Britaniji je već odobrena i u Kanadu - rekao je Badnjević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Primus

pre 3 godine

Prezime joj govori više od bilo koje reči.. koji smrad .. pih & fuj

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set