• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

23.03.2021

09:48

KRIVOKAPIĆ ponudio DF-u potpredsednička mesta, KNEŽEVIĆ GA ODMAH ODBIO!

Balkan

KRIVOKAPIĆ ponudio DF-u potpredsednička mesta, KNEŽEVIĆ GA ODMAH ODBIO!

Podeli vest

Premijer Zdravko Krivokapić ponudio je liderima koalicije ZBCG Milanu Kneževiću, Andriji Mandiću i Vladimiru Jokoviću potpredsednička mesta u vladi, piše danas podgorička Pobjeda i dodaje da je mala verovatnoća da će se to dogoditi

Pozivajući se na svoja saznanja, Pobjeda piše da treba imati u vidu razlike lidera DF-a i vlade u pogoledu tužilačkih zakona, koje su, navodi, produbljene nakon negativnog nalaza Venecijanske komisije.

Krivokapić je u subotu razgovarao sa liderima DF-a Andrijom Mandićem, Milanom Keževićem i liderom SNP-a Vladimirom Jokovićem, dok je, kažu, predsednik PzP Nebojša Medojević odbio da se sastane sa premijerom.

Knežević je odbio ponudu da bude kandidat za potpredsednika vlade, uz obrazloženje da smatra da nije suština u personalnim rešenjima, već u uključivanju parlamentarne većine u izvršnu vlast na što eksplicitniji način kako bi rešili parlamentarnu krizu.

I Mandić je, navodi list, potvrdio da je Krivokapić na sastanku pominjao mogućnost da se prošire mesta potpredsednika u vladi, ali da je on tu priču zaustavio konstatacijom da o tome treba da odlučuje parlamentarna većina.

Foto: Printskrin

Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević


Mandić i Knežević, ali i Medojević su izjavili ranije da neće podržati ni jedan zakonski predlog vlade dok ne budu usvojeni tužilački zakoni.

Pozivajući se na više izvora, Pobjeda piše da je Krivokapićeva ponuda motivisana efikasnijom saradnjom vlade i parlamenta, odnosno željom premijera da zakonski predlozi vlade budu usvajani znatno brže u parlamentu.

Crnogorska vlada sada ima jednog potpredsednika i to je Dritan Abazović, zadužen za koordinaciju bezbednosnih tela.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija