• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/In4s

30.03.2021

14:55

ZA CRNOGORSKOG ŠEFA DIPLOMATIJE SLUČAJ BOŽOVIĆA JE ZAVRŠEN! Radulović: Vreme je da Srbija pošalje novog ambasadora! /VIDEO/

Balkan

ZA CRNOGORSKOG ŠEFA DIPLOMATIJE SLUČAJ BOŽOVIĆA JE ZAVRŠEN! Radulović: Vreme je da Srbija pošalje novog ambasadora! /VIDEO/

Podeli vest

Da li će Vlada povući odluku o proterivanje ambasadora Srbije Vladimira Božovića, pitao je poslanik DF-a Jovan Vučurović ministra inostranih poslova Đorđa Radulovića

- Nije ga protjerala Crna Gora, već montenegrinski esktermizam. Ta odluka je bazirana na mržnji - naveo je, između ostalog, Vučurović.

On je kazao da se više država miješa u unutrašnje stanje Crne Gore po svim pitanjima.

- Ministar Leposavić nije rekao ništa strašno, a izložen je osudi sa svih strana. Nijeste stavili do znanja da Vam je bitan ministar pravde i niste uradili ništa da ga zaštitite - naveo je Vučurović
Radulović podsjeća da je 28.novembra prethodna Vlada uručila notu Srbiji koja je proglasila Božovića za personu non grata.

Foto: Tanjug/Printscreen

Vladimir Božović

- Vlada ne može da povuče odluku a da ne kršimo konvencije - odgovorio je Radulović.

Da je on tada bio u Vladi postupio bi, kaže, drugačije.

- Slučaj Božovića je za nas završen slučaj - naveo je Radulović.

Kaže da su za veoma kratko vrijeme uradili mnogo toga kako bi poboljšali odnose sa Srbijom.
Očekuje da Vlada Srbije ubrzo predloži novog ambasadora.

- Ukoliko je izbor Srbije da to bude opet Božović, mi to prihvatamo, i onda mora da se pokrene procedura za prihvatanje agremana. Ali moram reći da bi ponovno traženje agremana bio presedan u praksi - navodi Radulović.

Zato smatra da bi, u duhu bliskosti i prijateljstva, Crna Gora i Srbija trebalo da rade na pronalaženju rješenja kako bi bez hipoteke prošlosti unaprijedili odnose.

- Vi ste kao funkcioner MVP pripadali najkriminalnijem režimu, a meni spočitavati da sam htio da kršim bilo kakav zakon nije korektno - rekao je Vučurović Raduloviću.

Vučurović je ministra takođe pitao kada će biti donijeta odluka o opozivu ambasadorke Milice Pejanović Đurišić.

Radulović je kazao da je Milica Pejanović Đurišićmeđu ambasadorima sa kojima još nisu obavljene konsultacije, te da će o svim narednim opozivima javnost biti obaviještena.

Na pitanje poslanika Luiđa Škrelje o povlačenju priznanja takozvanog Kosova, Radulović jasno poručuje.

- Imajući u vidu koalicioni sporazum tri kolacije, jasno se predviđa da nova Vlada neće pokrenuti postupak za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova. Bilateralni odnosi će se i dalje odvijati na utvrđenoj praksi - uvjerava Radulović, dodajući da će se nastaviti dobra regionalna saradnja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 3 godine

Ako bi kojim slučajem Vučić prihvatio da u Podgoricu pošalje drugog ambasadora ili čak i da ponovo zatraži agreman za Božovića, to bi bio njegov kraj na političkoj sceni Srbije. Zato Milogorci i ne odustaju...za njih je to pitanje navodno završeno...čekaju ili poniženje Srbije ili da se Vučić upeca na diplomatski mamac. Pošteno govoreći, i ne treba nam ambasador u Podgorici. Dovoljno je da u ambasadi bude neki Prvi sekretar, koji će vršiti dužnost otpravnika poslova. To je odgovor na diletantsko ponašanje kako Đukanovića, tako i Krivokapića.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsenika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsenika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu
Crvena zvezda

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pobedivši u finalu Vojvodinu 2:1 (1:0). Igra crveno-belih bila je ubedljivija nego što rezultat pokazuje, a posebno su se izdvojili Uroš Spajić i Mirko Ivanić. Uz malo sreće, igrač utakmice mogao je da bude Šerif Ndijaje, ali su mu poništena dva gola.

21.05.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija