• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.05.2021

17:33

RADO IDE CRNOGORAC U VOJNIKE?! Ministarstvo odbrane tvrdi da nastavljaju učešće misije u KFOR-u, DF najavljuje interpelaciju!

Balkan

RADO IDE CRNOGORAC U VOJNIKE?! Ministarstvo odbrane tvrdi da nastavljaju učešće misije u KFOR-u, DF najavljuje interpelaciju!

Podeli vest

Vojska Crne Gore (VCG) nastaviće da učestvuje u misiji Kfor, a odluka o proširenju misije nije mogla biti donesena zbog situacije izazvane korona virusom i kašnjenja u usvajanju Budžeta za ovu godinu

To je danas saopšteno iz Ministarstva odbrane, resora na čijem čelu je ministarka Olivera Injac.

- Za tako ozbiljne aktivnosti, kao što je učešće u međunarodnim misijama i vojnim aktivnostima u inostranstvu, sredstva se planiraju unapred, a uobičajeno je da se proces planiranja, obuke, pripreme i upućivanja u misiju, realizuje duži vremenski period. S tim u vezi, ističemo da ovakve aktivnosti nije moguće realizovati bez kvalitetnog procesa planiranja - navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Predsednik parlamentarnog Odbora za bezbednost Milan Knežević (DF) do sada je više puta izjavio da je učešće predstavnika VCG u misiji Kfor zaustavljeno.

Foto: A. G.

Knežević je rekao da će u suprotnom Demokratski front podneti parlamentu interpelaciju.

On je rekao da je parlamentarna većina obećala građanima na izborima da više neće, kako je rekao, "zabadati nož u leđa bratskoj Srbiji".

- Zato smo i najavili interpelaciju o radu vlade Zdravka Krivokapica i ministarke odbrane, ukoliko odluče da pošalju crnogorske vojnike na Kosovo i Metohiju - rekao je ranije u više navrata Knežević.

Inače, VCG misiji Kfora ima dva predstavnika od 2018. - jednog vojnika i jednog civila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kole66

pre 2 godine

Da bi siroke narodne mase znale o cemu se radi nije lose da se objasni pojam interpelacije, a po definiciji ona je. ..Interpelacija je: prekidanje u govoru, prigovor; u parlamentarnom smislu: pitanje koijm poslanik u parlamentu traži od vlade ili nekog ministra pismeno ili usmeno izjašnjenje o izvesnoj stvari iz oblasti unutrašnje ili spoljne politike; prav. sprečavanje, osporavanje poseda, prigovor; pozivanje pred sud. " Kada bi jos pojasnili narodski receno to je sviranje ..... ,

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija