• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.06.2021

12:09

POLITIČARI AMERIKE I ZAPADNE EVROPE PRAVILI KARIJERE NA SATANIZACIJI SRBA!  Dodik: Republika Srpska je izdržala ono što MNOGI NE BI!

Balkan

POLITIČARI AMERIKE I ZAPADNE EVROPE PRAVILI KARIJERE NA SATANIZACIJI SRBA! Dodik: Republika Srpska je izdržala ono što MNOGI NE BI!

Podeli vest

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Republika Srpska suočena sa stalnim osporavanjem i poručio da treba izdržati, kako je kazao, "biološke živote onih političara Amerike i zapadne Evrope koji su napravili svoje političke karijere na satanizaciji Srba"

Dodik, kome će danas u Beogradu predsednik Aleksandar Vučić, uručiti Orden Srbije na velikoj ogrlici povodom Vidovdana, rekao je da su na istom tom političkom kapitalu i na stereotipu o Srbima mnogi od njih izgradili svoje političke karijere.

- Jedan od važnijih političara, nije pristojno da mu pomenem ime jer je živ, a u Americi je, rekao mi je: ''Gospodine Dodik, možda ste vi najbliže u pravu kad tvrdite to o satanizaciji Srba i o mnogo čemu''. Da, mnogima je bilo jasno o čemu se tu radi. Ali sve to smo izdržali - naveo je Dodik u intervjuu za portal Iskra.

On je dodao da mnogi, a posebno ovi iz Sarajeva umesto Republika Srpska uporno ponavljaju "manji entitet" i misle, kaže, da nas to pogađa.

- Nama je naš entitet odnosno Republika Srpska, što se mene tiče, velika kao Rusija i Amerika zajedno. Ja nemam taj problem, ja mogu njima da kažem šta god hoću. Ali kad uzmete neke egzaktne pokazatelje onda morate da vidite da je u Republici Srpskoj veća prosečna plata nego u Federaciji. Da je najniža plata u Republici Srpskoj veća gotovo četrdeset evra nego što je u Federaciji najniža plata. U godini epidemije imali smo nekoliko hiljada novozaposlenih, a u Federaciji krah mnogih radnih mesta - naveo je Dodik.

Istakao je da nijedan narod u ovakvom okruženju ne bi izdržao ono što je Republika Srpska izdržala, a to je stalno osporavanje, stalni pritisak, stalno traženje.

Govoreći o novoj poruci iz EU u kojoj se ponovo obnavlja priča o građanskoj BiH, Dodik je rekao da je davno naučio da se snovima ne može stati u kraj.

Prema njegovim rečima, svi oni koji zagovaraju tu ideju žive za to da naprave uslove u kojima će Srbi otići, jer se smatra da oni imaju svoju zemlju, da imaju Srbiju, Hrvati imaju Hrvatsku, a kad im kažete da oni imaju Tursku, onda je to za njih uvreda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kosovojesrpsko

pre 2 godine

Srbija i BiH su stare srpske zemlje. Za vreme kosovskog boja muslimana na tim prostorima uopste nije bilo a ni albanaca. U Srbiji je postojalo arnautsko pleme i tu je sad problem, sto bi mi imali tri autohtone drzave kad zapad ima plan da na sve to oduzme, raskomada a nas kao narod naj stariji asimilira ili satre u rezervat na Avalu. Svaka cast predsedniku Vucicu koji je shvatio o cemu se radi i Dodiku koji se trudi da odbrani ovo pola od nekad ponosne nase srpske Bosne i Hercegovine. Srbi smo kroz vekove imali vise zemalja zato ne smemo dozvoliti da nam namecu da je samo Srbija matica srpskog naroda. Malo nrka pogledaju poslednji popis austrougarske da vide cije sta na balkanu gde smo starosedeoci i gde smo naseljavali veci deo balkana.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija